Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Rotterdam is te overmoedig met projecten

Geplaatst

op

door

De gemeente Rotterdam neemt te veel risico’s bij grote projecten als Feyenoord-City en het Schiekadeblok meldt Rijnmond.nl op basis van een rapport van de Rotterdamse Rekenkamer.

In een nieuwe notitie die dinsdag openbaar wordt gemaakt, zegt de rekenkamer dat de gemeente Rotterdam herhaaldelijk overmoedig is, daardoor te veel financiële risico’s neemt en meer moet leren van het verleden. De risico’s en problemen van ambitieuze plannen als Feyenoord City, het Warmtebedrijf en het Schiekadeblok worden door het stadsbestuur onderschat.

De Rotterdamse Rekenkamer schreef al een eerder een rapport over de herontwikkeling van het zogeheten Schiekadeblok, dat het einde betekende van het wethouderschap van Adriaan Visser. Het rapport handelde over zijn rol als topambtenaar van de gemeente Rotterdam bij een omstreden vastgoeddeal over de ontwikkeling van het blok, tussen het Hofplein en het Centraal Station. Volgens de rekenkamer was de 52 miljoen euro die Rotterdam op tafel legde voor het Schiekadeblok, dat moest transformeren tot een zakenwijk, veel te veel.

Wel constateert de rekenkamer dat er in het huidige college een kritischer houding is. Over de ontwikkeling van Feyenoord-City leven inmiddels ook zorgen in de Rotterdamse gemeenteraad, zowel bij coalitiepartij PvdA als bij de grootste oppositiepartij Leefbaar Rotterdam. Er bestaan onder meer twijfels over de benodigde investering van 40 miljoen euro die de gemeente moet doen, wat nog exclusief de infrastructurele aanpassingen is. Wel is inmiddels de definitieve ontwerp gepresenteerd en is een omgevingsvergunning aangevraagd. Naar verwachting geeft de gemeenteraad medio volgend jaar definitief een klap op dit dossier.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Steven Bergwijn:’Ik heb nooit geweigerd om voor PSV te spelen’

Geplaatst

op

door

Steven Bergwijn reageert op alle commotie die over hem vandaag geschreven is door de media. In een clip op zijn Instagram verteld hij dat de media alles verdraaid heeft. Hij verteld dat hij netjes vanmorgen Ernest Faber heeft gebeld en het besproken heeft.

“Ik heb nooit geweigerd om voor PSV te spelen. Ik ben een jongen van de club en PSV zit in mijn hart. We hebben goed gesproken, Ernest Faber heeft me succes gewenst en alles is volgens plan gedaan. Ik heb toestemming gekregen. Ik heb niets hals over kop besloten. Ik vind het jammer dat ik nu naar buiten wordt gebracht als een matennaaier, rat, slang. ik vind het erg jammer dat het zo is gegaan, ik heb alles netjes gedaan.”

Lees verder

Nederland

Nederland zocht tien keer zoveel op ‘coronavirus’ na Franse besmetting

Geplaatst

op

door

Google-gebruikers in Nederland waren maar mondjesmaat geïnteresseerd in het coronavirus, totdat er vrijdagavond in Frankrijk twee mensen besmet bleken. Nog opvallender was de piek bij de zoekterm ‘mondkapjes kopen’, blijkt uit een analyse van NU.nl.

Hoewel het virus in december al de kop op stak in China, was de interesse van googelend Nederland niet bijster groot. Dat veranderde afgelopen vrijdag enorm.

Overdag en rond etenstijd was de interesse van googelende mensen nog ongeveer even groot als de dagen ervoor. Maar rond half negen ‘s avonds maakte de Franse minister van Gezondheid bekend dat er in Frankrijk twee besmettingsgevallen zijn. Na deze bekendmaking werd er in Nederland direct acht keer zoveel gegoogeld op ‘coronavirus’ als eerder op die dag. Hoeveel mensen dat precies deden, is niet duidelijk.

De piek kon echter nóg hoger. Dat gebeurde tegen tienen, toen het erop leek dat een van de Franse besmettingsgevallen via Nederland was gereisd. Nederland googelde de zoekterm ‘coronavirus’ op dat tijdstip tien keer zoveel als overdag. Het nieuws bleek nog geen uur later echter onjuist: er was geen link met Nederland.

Lees verder

Meest gelezen