Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

RIVM: sterfgevallen coronavirus gestegen met 86 en 89 nieuwe ziekenhuisopnames

Geplaatst

op

Mers Cov

Afgelopen etmaal zijn in Nederland 86 meldingen gedaan van sterfgevallen door Covid-19. Het RIVM maakt melding van 89 nieuwe coronagerelateerde ziekenhuisopnames. Het aantal sterfgevallen door het het coronavirus is gestegen tot 5168.

Afgelopen maandag werden er 26 nieuwe doden gemeld. Zondag waren het er 69. Het totale aantal sterfgevallen in Nederland is nu 5168.

Het totale aantal meldingen van ziekenhuisopnames ligt nu op  11.126. Maandag kwamen er 42 nieuwe opnames bij, zondag 44 en zaterdag 97.

Het aantal doden door Covid-19 ligt hoger dan het door het RIVM gemelde aantal. De cijfers zijn niet helemaal actueel, omdat overlijdens en opnames soms pas na een paar dagen worden doorgegeven. Alleen mensen die voor hun overlijden positief zijn getest op het coronavirus worden meegeteld.

Stijging aantal besmettingen 

Het totaal aantal positief geteste personen lis nu op 41.087, dit is een toename van 317 ten opzichte van maandag.

Sinds donderdag meldde het RIVM voor het eerst ook het aantal doden onder zorgmedewerkers. Er zijn inmiddels negen mensen die in de zorg werkten aan het coronavirus overleden. Het is bekend dat zes van hen al gezondheidsklachten hadden, van de overige drie is dat niet bekend.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Nederland

Lekkere Surinaamse exotische etenswaren

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 02 At 11.49.51

COCONOTO is een jong innovatief Surinaams catering bedrijf dat zich richt op exotiche etenswaren in een nieuw jasje, koek en ijs zijn onze specialiteiten. U kunt ook bij hun terecht voor catering met een groot en gevarieerd assortiment van Surinaamse hapjes en dranken.

Onze reporter Neysa namens Culturu.com op pad.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

RIVM: 1329 nieuwe besmettingen afgelopen week

Geplaatst

op

Coronavirus Test

Er zijn afgelopen week 1329 mensen positief getest op het coronavirus. Dit is een stijging in vergelijking met vorige week. Door het RIVM werd er vorige week 987 nieuwe besmettingen geregistreerd.

Er zijn 23 corona patiënten met het coronavirus deze week in het ziekenhuis opgenomen. Een stijging van 4, in vergelijking met vorige week. Negen mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus, dit is een stijging van 2.

Nu doen veel meer mensen de corona-testen, afgelopen week waren het er 23.000, meer dan vorige week.

Dat er sprake is van een stijging is ook hieruit af te lezen. Het reproductiegetal is gestegen naar 1.40. Dit wil zeggen dat dat 100 mensen die besmet zijn met het coronavirus, samen 140 andere mensen besmetten. De week daarvoor lag het reproductiegetal nog op 1.29.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen