Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

RIVM: dodental stijgt met 123 door coronavirus, 137 nieuwe ziekenhuisopnames

Geplaatst

op

Test

Het aantal geregistreerde sterfgevallen is door het coronavirus is nu gestegen tot 4177. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meld een stijging van 123 sterfgevallen. Het aantal ziekenhuisopnames is gestegen met 137 .

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg met 887 naar 35.729 . Het werkelijke aantal patiënten ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest.Bovendien zijn de cijfers niet helemaal actueel, omdat ziekenhuisopnames en sterfgevallen soms pas na een paar dagen worden doorgegeven. Het aantal overlijdens en ziekenhuisopnames blijft dalen, aldus het RIVM.

Er worden per week bijna 40.000 mensen getest op het coronavirus. Het aantal positieve test is volgens het RIVM wel dalende. Dit komt mede doordat andere groepen worden getest, maar ook doordat er minder mensen besmet raken. Dit als gevolg van de maatregelen die genomen zijn op 16 maart.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


Advertentie

Nederland

Memphis Depay: “Mijn plicht om daar te gaan staan”

Geplaatst

op

Img C2c5db862662 1

Ook Memphis Depay was aanwezig bij de antiracisme demonstratie tegen het politiegeweld tegen zwarte mensen. De aanvoerder van het Nederlands elftal was eerder ook aanwezig bij de demonstratie op de Dam in Amsterdam.

In een programma welke uitgezonden was op RTL4 zegt hij ; “Ik zie wat er in de wereld gebeurt en wat er in Nederland gebeurt” “Ik ervaar het van jongs af aan. Ik vond het mijn plicht om daar te gaan staan.”

Nog steeds heeft de bekende voetballer te maken met racisme. Recentelijk is hij nog benoemd als “bananenplukker”. Het werd hem wel is waar niet in het gezicht gezegd, maar wel op zijn social media account.

Culturu.com

Culturu.com

Lees verder

Nederland

Denzel Dumfries aanwezig bij antiracisme demonstratie Rotterdam, traint nu apart bij PSV

Geplaatst

op

Img F3c78591be60 1

Denzel Dumfries was gisteren aanwezig bij de antiracisme demonstratie in Rotterdam. Speler en club hebben in goed overleg samen besloten dat hij vanaf nu apart traint uit voorzorg. Dit zal zo tot een eind van het voetbalseizoen zo zijn.

Echter wordt er benadrukt dat Denzel zich wel aan de veiligheidsvoorschriften heeft gehouden, maar dat was niet het geval bij de overige betogers die aanwezig waren bij de demonstratie op de Erasmusbrug.

Vandaar dat er is besloten om alle risico’s uit te sluiten dit met betrekking tot de gezondheid van de spelers en trainers.

De spelers van PSV worden door de medische staf regelmatig gemonitord, zo ook Dumfries. “Alle betrokkenen beseffen dat deze keuze gemaakt kan worden omdat er geen wedstrijden zijn”, is de verklaring van de club PSV.

Lees verder

Meest gelezen