Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

RIVM: dodental corona met 54 gestegen en 35 nieuwe ziekenhuisopnames

Geplaatst

op

Test

Het aantal overleden coronapatiënten is met 35 toegenomen. Het totaal aantal sterfgevallen staat nu op 5510 dit volgens de officiële registratie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het werkelijke dodental ligt fors hoger, omdat er ook mensen zijn die overlijden aan het coronavirus alleen is deze groep niet getest. De ander reden is dat de cijfers van de GGD wat later binnen komen. Dit omdat GGD’en sterfgevallen soms pas een of meerdere dagen later doorgegeven worden aan het RIVM.

Toch is er nog steeds sprake van een daling van het aantal doden en ziekenhuisopnames. Dit geeft aan dat de maatregelen die genomen zijn door de overheid goed zijn en effect hebben.

Opmerkelijk is dat voornamelijk de oudere doelgroep vanaf 70 jaar, de grootste groep is welke overlijd aan de longziekte Covid-19. Percentage wordt geschat op 89% van de ouderen doelgroep welke overlijd aan Covid19.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Nederland

Lekkere Surinaamse exotische etenswaren

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 02 At 11.49.51

COCONOTO is een jong innovatief Surinaams catering bedrijf dat zich richt op exotiche etenswaren in een nieuw jasje, koek en ijs zijn onze specialiteiten. U kunt ook bij hun terecht voor catering met een groot en gevarieerd assortiment van Surinaamse hapjes en dranken.

Onze reporter Neysa namens Culturu.com op pad.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

RIVM: 1329 nieuwe besmettingen afgelopen week

Geplaatst

op

Coronavirus Test

Er zijn afgelopen week 1329 mensen positief getest op het coronavirus. Dit is een stijging in vergelijking met vorige week. Door het RIVM werd er vorige week 987 nieuwe besmettingen geregistreerd.

Er zijn 23 corona patiënten met het coronavirus deze week in het ziekenhuis opgenomen. Een stijging van 4, in vergelijking met vorige week. Negen mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus, dit is een stijging van 2.

Nu doen veel meer mensen de corona-testen, afgelopen week waren het er 23.000, meer dan vorige week.

Dat er sprake is van een stijging is ook hieruit af te lezen. Het reproductiegetal is gestegen naar 1.40. Dit wil zeggen dat dat 100 mensen die besmet zijn met het coronavirus, samen 140 andere mensen besmetten. De week daarvoor lag het reproductiegetal nog op 1.29.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen