Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

RIVM: aantal ziekenhuisopnames vertoont dalende lijn

Geplaatst

op

Corona Virus

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat het aantal ziekenhuisopnames nog steeds een dalende lijn vertoont. In zijn dagelijkse update meldt het instituut 129 nieuwe ziekenhuisopnames.

Verder zijn er 142 personen als overleden gemeld. Er is ook een melding geweest van een meerderjarige patiënt in de leeftijdscategorie 15-19 jaar met onderliggend lijden.

Deze gemelde personen  zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld.

Het aantal gemelde patiënten dat overlijdt neemt ook af, maar minder snel dan de ziekenhuisopnames.  Dit komt waarschijnlijk doordat de tijd tussen besmetting en overlijden langer is dan de tijd tussen besmetting en ziekenhuisopname, schrijft het RIVM.

Omdat niet alle COVID-19-patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Tot nu toe zijn er 31.589 bevestigde COVID-19-patiënten gemeld. De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken. 

Culturu.com

Nederland

Mark Rutte zijn moeder overleden op 96 jarige leeftijd

Geplaatst

op

Img 45bf9ca0a774 1

De premier Mark Rutte zijn moeder , Mieke Rutte-Dilling is woensdag 13 mei overleden op 96 jarige leeftijd, dit wordt vanuit de Rijksvoorlichtingsdienst gecommuniceerd naar buiten.

“Naast het grote verdriet en alle dierbare herinneringen overheerst bij mijn familie en mij ook een gevoel van dankbaarheid dat wij haar zo lang bij ons mochten hebben”, aldus Rutte.

De moeder is in besloten kring begraven. “We hopen dit grote gemis de komende tijd in alle rust met elkaar te kunnen verwerken.” 

Culturu.com

Lees verder

Nederland

Neysa vanuit huis…met Steven Brunswijk

Geplaatst

op

20200520 112258

In de programma Neysa vanuit huis, houdt onze verslaggeefster Neysa Chanchal op een creatieve manier interviews met verschillende gasten over verschillende onderwerpen.

Met deze week Steven Brunswijk.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen