Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Rijbewijs kwijt na overschrijding van 105 km/u

Geplaatst

op

door

Een 48-jarige man uit Hollands Kroon is gisteravond zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met 242 kilometer per uur over de Afsluitdijk scheurde.

De helikopter van de landelijke politie was bezig met een surveillancevlucht over de Afsluitdijk, toen de bemanning een personenauto zag die met zeer hoge snelheid richting Noord-Holland reed.

“Na een snelheidsmeting werd een snelheid van 242 km/u geconstateerd waar 130 km/u was toegestaan”, schrijven de agenten op Facebook. “Na correctie bleef er een netto overschrijding van 105 km/u over.”

De bestuurder van de auto werd door de agenten ter hoogte van Middenmeer van de A7 gehaald.

Zijn rijbewijs is meteen in beslag genomen en de man moet binnenkort voor de rechter verschijnen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Lekker genieten bij Kwaku Summer Festival

Geplaatst

op

door
Lees verder

Nederland

Twee kinderen (7) nog ‘in zorgwekkende toestand’ na ongeluk A50

Geplaatst

op

door

De twee kinderen van zeven jaar die gisteravond zwaargewond raakten bij een ongeluk op de A50 bij Ravenstein, verkeren nog steeds in ‘zorgwekkende toestand’. Dit laat de politie maandag weten. Ook hun ouders liggen nog in het ziekenhuis. Zij zijn buiten levensgevaar.

De kinderen zaten samen met hun ouders in de auto toen deze van de weg raakte en meerdere keren over de kop sloeg. De kinderen werden uit de auto geslingerd.

De politie noemde de toestand van de twee kinderen zondagavond al ‘zorgwekkend’ en laat maandag weten dat dit onveranderd is. De ouders zijn er minder ernstig aan toe. Zij wisten na het ongeluk op eigen kracht uit de auto te komen.

De auto raakte van de weg, ramde een boom en sloeg meerdere keren over de kop. Het voertuig belandde uiteindelijk in een sloot. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk. Onderzoek moet dit uitwijzen, laat een politiewoordvoerder maandag weten.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X