woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Rechtbank legt levenslang op aan Taghi en medeverdachten in Marengo-proces

lees ook ...

Surinam Airways zoekt vliegtuigoplossing Paramaribo-Amsterda...

Surinam Airways staat opnieuw zonder eigen vliegtuig om vluchten tussen Paramaribo en Schiphol uit te voeren. De lease van een Airbus A340-300 is recentelijk afgelopen, en daarom wordt sinds begin apr...

Ridouan Taghi is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf door de rechtbank in Amsterdam, als onderdeel van het veelbesproken Marengo-proces. Naast Taghi kregen nog twee medeverdachten, Saïd R. en Mario R., ook levenslang opgelegd.

Na bijna zes jaar en 142 zittingsdagen heeft de rechtbank vandaag uitspraak gedaan. De zaak draait om zes moorden gepleegd tussen 2015 en 2017, vier pogingen tot moord, en de voorbereidingen voor meer liquidaties.

In het Marengo-proces staan zeventien verdachten terecht, waarbij Ridouan Taghi als hoofdverdachte geldt. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste levenslang tegen hem. De rechtbank oordeelde dat Taghi de “onbetwiste leider” was van een criminele organisatie en “extreem geweld” gebruikte om angst te zaaien. Deze terreur was volgens de rechtbank effectief.

Volgens de rechtbank is het aannemelijk dat Taghi opnieuw moorden zal laten uitvoeren als hij ooit vrijkomt. Daarom is levenslang de enige passende straf “ter vergelding en ter bescherming van de maatschappij.”

Het OM had ook levenslang geëist tegen Mohamed R., Mao R. en Achraf B. Mohamed R. kreeg 27 jaar celstraf opgelegd, Mao R. 15 jaar, en Achraf B. moet ruim 29 jaar de gevangenis in.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland, Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandRechtbank legt levenslang op aan Taghi en medeverdachten in Marengo-proces