Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Politieadviseur stapt op omdat ‘wangedrag van agenten wordt genegeerd’

Geplaatst

op

door

Seksuele intimidatie, aanrandingen, valsheid in geschrifte, discriminatie: en een politietop die dit negeert dat is de reden waarom adviseur Carel Boers na dertien jaar coachen, opstapt bij de politie. „Ik hoop dat er nu iets loskomt.”

NRC kreeg zijn ontslagbrief, gericht aan korpschef Erik Akerboom, in handen. Hierin laat hij weten per direct te stoppen met zijn werk. „Ik kan niet wegkijken als zo’n belangrijke partner in het functioneren van de rechtsstaat de belangen van burgers en haar eigen medewerkers veronachtzaamt”, zegt de voormalige coach.

In een appgroep van de politie zag Boers verwensingen voorbijkomen die het daglicht amper kunnen verdragen. Burgers zouden „kankermongolen, kankerlijers, pauper-allochtonen, kankervolk, kutvolk en kutafrikanen” zijn. Toelichtend aan het NRC verklaart Boers dat de norm bij de politie wordt gesteld door „blanke, mannelijke, oudere heteromannen.”  Ook zouden politiemedewerkers zich volgens Boers op het politiebureau veel onveiliger voelen dan op straat.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Alfons

Dit moet de doofpot niet in. hopelijk doet de media er wat mee zembla. misschien iets voor jullie om die rotte appels te filteren en te ontslaan. en het staf . politie staf moet ontslagen worden als ze wegkijken als er zo word gekankerd op anderen. als er gediscrimineerd word binnen het korps die ons moet beschermen tegen discriminatie dan is judas vragen om hulp.

Sampi

de politie is toch je beste kameraadAdvertentie

Nederland

Vrijwilligers duiken 2500 kilo troep op uit de Noordzee

Geplaatst

op

door

Een team van vrijwilligers van Stichting Duik de Noordzee Schoon heeft tijdens een negendaagse duikexpeditie 2500 kilo afval uit de Noordzee geborgen. Het gaat onder meer om kleding, keukengerei, reiskoffers, vloerkleden, speelgoed en auto-onderdelen, evenals om zogenoemde spooknetten. Een flink deel is volgens de duikers afkomstig van containerschip MSC Zoe.

,,Duikers troffen van alles aan wat duidelijk niet in onze zee hoort”, aldus de stichting.

De expeditieleden vertrokken vorige week zaterdag en kwamen zondag weer aan in de haven van Scheveningen. Ze doken tussen Ameland en Schiermonnikoog, vooral bij oude wrakken. Dat zijn hotspots voor afval, aldus een woordvoerder.

Van de 2500 kilo geborgen afval is volgens de stichting 500 kilo afkomstig van containers die de MSC Zoe begin dit jaar kwijtraakte. Volgens de stichting toont dit aan dat opruimen nog steeds kan. ,,Als dat echter niet snel gebeurt, wordt berging vrijwel onmogelijk omdat veel afval onder het zand verdwijnt.”

Rederij MSC zou volgens een woordvoerder bijvoorbeeld professionele duikers kunnen inzetten. In de Nederlandse wateren zou naar schatting nog zo’n 300.000 kilo verloren goederen liggen, en inclusief de Duitse wateren zou het zelfs om 800.000 kilo gaan.

De andere 2000 kilo geborgen afval betrof verspeelde visnetten, die zowel tijdens de heen- en terugweg als op de duikplekken werden aangetroffen. Dit soort spooknetten zijn volgens de stichting een groot gevaar voor vissen, kreeften en krabben die erin verstrikt raken.

Ook waarschuwt Duik de Noordzee Schoon ervoor dat het afval in zee afbreekt tot microplastics ‘wat door allerlei organismen wordt opgenomen en zo ook in onze voedselketen terechtkomt’.

Stichting Duik de Noordzee Schoon is in 2011 opgericht om spooknetten van wrakken te verwijderen. Tijdens de tot nog toe veertien gehouden expedities zijn 6700 duiken op 160 wrakken gemaakt, waarbij 60.000 kilo aan spooknetten en lood van wrakken is gehaald.

Lees verder

Nederland

Verslagenheid groot na brand in Strijbeek

Geplaatst

op

door

De verslagenheid is zondag groot na de brand in Strijbeek, waar twee jongens van 6 en 9 om het leven kwamen. De politie spreekt van een groot drama dat er ook bij de collega’s behoorlijk heeft ingehakt.

“Dit heeft een zwaar effect op iedereen. Een brand met slachtoffers is erg, maar met kinderen is het ergst. Dat blijft je altijd bij. Strijbeek is een kleine gemeenschap. Veel mensen zijn aangeslagen”, aldus een woordvoerder van de politie die zondag ter plaatse was. “Dit heeft ook veel meer gevolgen. Maandag blijft op twee scholen een plekje leeg en ook sportclubs of andere clubs van de jongens hebben een verlies te dragen.”

Er rijden zondag ook behoorlijk wat mensen langs de plek, maar er is niets van het uitgebrande chalet te zien. Het huisje aan de Daesdonckseweg, dat werd bewoond door de oma van één van de jongens, staat op eigen terrein. Er zijn zondag wel agenten aanwezig voor omwonenden die iets willen vragen of iets kwijt willen.

Het onderzoek bij de woning is nog in volle gang en gaat naar verwachting nog de hele dag door. De politie gaat ervan uit dat de oorzaak moeilijk te achterhalen is omdat het chalet volledig is verwoest.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X