Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Politieadviseur stapt op omdat ‘wangedrag van agenten wordt genegeerd’

Geplaatst

op

door

Seksuele intimidatie, aanrandingen, valsheid in geschrifte, discriminatie: en een politietop die dit negeert dat is de reden waarom adviseur Carel Boers na dertien jaar coachen, opstapt bij de politie. „Ik hoop dat er nu iets loskomt.”

NRC kreeg zijn ontslagbrief, gericht aan korpschef Erik Akerboom, in handen. Hierin laat hij weten per direct te stoppen met zijn werk. „Ik kan niet wegkijken als zo’n belangrijke partner in het functioneren van de rechtsstaat de belangen van burgers en haar eigen medewerkers veronachtzaamt”, zegt de voormalige coach.

In een appgroep van de politie zag Boers verwensingen voorbijkomen die het daglicht amper kunnen verdragen. Burgers zouden „kankermongolen, kankerlijers, pauper-allochtonen, kankervolk, kutvolk en kutafrikanen” zijn. Toelichtend aan het NRC verklaart Boers dat de norm bij de politie wordt gesteld door „blanke, mannelijke, oudere heteromannen.”  Ook zouden politiemedewerkers zich volgens Boers op het politiebureau veel onveiliger voelen dan op straat.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Alfons

Dit moet de doofpot niet in. hopelijk doet de media er wat mee zembla. misschien iets voor jullie om die rotte appels te filteren en te ontslaan. en het staf . politie staf moet ontslagen worden als ze wegkijken als er zo word gekankerd op anderen. als er gediscrimineerd word binnen het korps die ons moet beschermen tegen discriminatie dan is judas vragen om hulp.

Sampi

de politie is toch je beste kameraadAdvertentie

Nederland

Cast en scriptschrijvers De Suriname Monologen bekend

Cast en scriptschrijvers ‘De Suriname Monologen’ – Foto: Roel Determeijer.

Geplaatst

op

door

Speciaal voor De Grote Suriname-tentoonstelling komt Stichting Julius Leeft! dit najaar met zes theaterproducties over de Surinaamse geschiedenis. Waar de tentoonstelling gaat over het meeslepende epos van het land en zijn bewoners met zeer verschillende achtergronden, kiezen John Leerdam en Paulette Smit van Stichting Julius Leeft! – in samenwerking met De Nieuwe Kerk – voor acht historische hoofdrolspelers. Zij maakten vandaag in de kerk de cast én hun vertolkers bekend. 

• Kenneth Herdigein als Johan Ferrier, laatste gouverneur en eerste president;
• Urmie Plein als dochter van Anton de Kom, schrijver, vakbondsman en verzetsheld;
• Prem Radhakishun als Jagernath Lachmon, politicus, aanvankelijk tegenstander onafhankelijkheid;
• Ruurt de Maesschalck als Henck Arron, politicus en voorstander onafhankelijkheid;
• Roy Ristie als Johan Adolf Pengel, politicus;
• Monic Hendrickx als Nola Hatterman, actrice, kunstenaar en voorstander onafhankelijkheid;
• Michiel Blankwaardt als verteller bij Desi Bouterse, huidige president;
• Dorothy Blokland als Dr. Sophie Redmond, eerste vrouwelijke zwarte arts.

De scriptschrijvers brengen fictie tussen bekende feiten. Paulette Smit schrijft aan Ferrier en Bouterse. Noraly Beyer maakt het script van De Kom, Sheila Sitalsing schrijft voor het driemanschap Lachmon, Arron en Pengel. Bodil de la Parra werkt aan het stuk voor Hatterman. Naast Paulette Smit schrijven ook Rudy Lion Sjin Tjoe, Remco Meijer en Jeffrey Spalburg aan het verhaal over Bouterse. Tot slot schrijft Ayden Carlo het verhaal van Dr. Redmond. De regie van alle monologen is in handen van John Leerdam. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Harto Soemodihardjo en Walther Muringen. Gerda Havertong (zang), Jeannine la Rose (zang), Anna Makaloy (zang) en Tarif Heljanan (zang) tekenen voor een aantal nummers.

Lees verder

Nederland

KLM-tweet over borstvoeding leidt tot boze reacties

Geplaatst

op

door

Luchtvaartmaatschappij KLM ligt onder vuur na een tweet over borstvoeding aan boord. Het bedrijf heeft als beleid dat een voedende moeder door het personeel gevraagd mag worden om haar baby en borst te bedekken als andere passagiers daar aanstoot aan nemen.

Dat bericht heeft duizenden, overwegend negatieve, reacties opgeleverd. Op Twitter wordt door sommigen zelfs opgeroepen voortaan maar met een andere maatschappij te vliegen.

De ophef begon nadat een Amerikaanse passagier onlangs op Facebook meldde dat ze tijdens het voeden door een stewardess gevraagd werd zichzelf te bedekken.

Volgens KLM voelen niet alle passagiers zich prettig als er borstvoeding wordt gegeven en komen er zelfs klachten over binnen.

‘Het geven van borstvoeding is toegestaan. Om ervoor te zorgen dat al onze passagiers van alle achtergronden zich comfortabel voelen aan boord kunnen we een moeder vragen om zichzelf te bedekken tijdens het geven van borstvoeding, mochten andere passagiers zich hierdoor beledigd voelen’, aldus KLM op Twitter.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X