Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Politie Tilburg mag preventief fouilleren na steekincidenten in park

Geplaatst

op

door

De politie in Tilburg mag mensen het komende half jaar preventief fouilleren. Dat heeft burgemeester Theo Weterings dinsdag besloten na een reeks steekpartijen. De maatregel geldt in het Wilhelminapark en een gebied daaromheen.

“Sinds de zomer zijn er een behoorlijk aantal incidenten in en rondom het Wilhelminapark geweest”, zegt burgemeester Theo Weterings. “Dat betekent dat ik het gebied heb aangewezen als een veiligheidsrisicogebied.” Als de politie het nodig vindt om iemand te fouilleren, dan moet je daar aan meewerken. Ook als je niets van plan bent.

De burgemeester vindt het belangrijk dat het gebied veilig blijft. “Het is een feit dat het ernstige incidenten waren en dat het veiligheidsgevoel bij mensen afneemt. Er was in het verleden al genoeg ellende in het park en ik wil niet dat dat weer terugkomt.” De burgemeester wil dat per se voorkomen.

Eerder voerde de gemeente al extra politiecontroles in, maar dat bleek niet afdoende. De afgelopen drie maanden was er volgens de gemeente zeker vijf keer sprake van een vecht- of steekpartij in het gebied. Vlakbij het Wilhelminapark zit een daklozenopvang. Volgens burgemeester Weterings is dat niet de reden van alle geweldsincidenten. “De opvang is niet bepalend voor alle incidenten, maar wel een aandachtspunt. We hebben daarover overleg gehad met Traverse. Ook zij moeten zorgen dat de problematiek beheerst wordt”, vertelt Weterings.

Twee weken geleden nog raakten twee mensen gewond bij een steekpartij bij het Wilhelminapark. Half augustus werd iemand geslagen met een hamer bij een vechtpartij tussen twee alcoholisten. Op 2 augustus was er een steekpartij bij daklozenopvang Traverse. In juli werd een mes naar een politieagent gegooid.

Verschillende slachtoffers van steekincidenten hebben geen aangifte gedaan bij de politie. Daarom is de kans op herhaling volgens de gemeente groot. 

De maatregel gaat woensdagavond om vijf uur in en geldt tot en met woensdag 18 maart 2020. De maatregel geldt in het Wilhelminapark en de directe omgeving. Ook de Gasthuisring hoort deels bij het veiligheidsrisicogebied. Het gaat dan om het stuk tot aan de Burgemeester Brokxlaan. Ook burgemeester Paul Depla van Breda overweegt preventief fouilleren in te voeren, na verschillende steekpartijen in zijn stad.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Topschutter Dessers beschikbaar voor Nigeria

Geplaatst

op

door

Cyriel Dessers is geboren in België, maar het zou zomaar kunnen dat de huidige topscorer van de eredivisie international wordt voor Nigeria. De 24-jarige spits van Heracles Almelo heeft onlangs een gesprek gehad met de voorzitter van de Nigeriaanse voetbalbond, Amaju Pinnick. “De interesse is serieus. Cyriel stelt zich graag beschikbaar voor de nationale ploeg van Nigeria”, bevestigde een woordvoerder van Heracles na berichtgeving uit Nigeria.

De spits mag zich met elf doelpunten topscorer van de eredivisie noemen. Na twee tegenvallende jaren bij FC Utrecht heeft Dessers bij de huidige nummer 5 van de Nederlandse competitie zijn vorm hervonden.

Dessers heeft een Belgische vader en een Nigeriaanse moeder. Hij mag daarom voor beide landen uitkomen. “Ik ben een trotse Nigeriaan”, zegt Dessers op het Twitteraccount van de Nigeriaanse bond. “Ik kan niet wachten tot ik mijn droom kan vervullen door het groen en wit te dragen.” Dessers zou in maart, bij de volgende interlandperiode, kunnen debuteren voor de ‘Super Eagles’.

ANP

Lees verder

Nederland

EK voetbal vrouwen in 2021 bij NOS

Geplaatst

op

door

Het EK voetbal voor vrouwen is in 2021 bij de NOS te zien. De publieke omroep meldde donderdag dat het de rechten voor dat toernooi heeft binnengehaald.

Het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen wordt van 11 juli tot en met 1 augustus 2021 in Engeland gehouden. Het Nederlands vrouwenelftal is de titelhouder. Momenteel staat Oranje bovenaan in de kwalificatiepoule voor het EK, met 18 punten uit zes wedstrijden.

ANP

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen