Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Politie onderzoekt mogelijk lek zaak-Halsema

Geplaatst

op

door

De politie start een integriteitsonderzoek naar het lekken van informatie rondom de aanhouding van de zoon van Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam.

Dat laat een woordvoerder van de politie weten. Met het onderzoek hoopt de politie te achterhalen welke agent(en) informatie hebben gelekt naar De Telegraaf.

Vanmorgen berichtte de krant over de aanhouding van de zoon van Halsema. Hij zou een ‘gewapende inbraak’ hebben gepleegd. In een brief aan alle Amsterdammers weerspreekt de burgemeester dat. Wel geeft ze aan dat haar zoon in het weekend van 14 juli een verboden nepwapen bij zich had.

Dat de zaak ‘onder de pet’ is gehouden – zoals De Telegraaf schreef – ontkent Halsema. “Ons werd via de advocaat gemeld dat de zaak mogelijk wat langer zou duren, omdat het OM Amsterdam deze had overgedaan aan het parket Haarlem.”

Daarnaast is het in het algemeen zo dat de politie alleen berichten naar buiten brengt over minderjarigen als sprake is van betrokkenheid bij zeer ernstige strafbare feiten, zoals een overval of moord.

Het lekken van informatie uit de systemen van de politie is strafbaar. In eerdere integriteitsschandalen bij de politie werd besloten om agenten te ontslaan of te schorsen. Zo werd een agent die in 2017 de identiteit van de verdachte van de aanrijding bij het station Amsterdam Centraal lekte, ontslagen. Daarnaast kreeg de agent een werkstraf opgelegd door de rechter.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Prinses Christina in besloten kring gecremeerd

Geplaatst

op

door

Prinses Christina is donderdagmiddag in besloten kring gecremeerd. De crematie volgde op de afscheidsbijeenkomst in het koetshuis van de Koninklijke Stallen. Daar hadden de koninklijke familie, vrienden en genodigden zich eerder op de dag verzameld. Ook die bijeenkomst was besloten.

Vanuit Paleis Noordeinde begeleidden de Oranjes eerder op de dag de kist naar het koetshuis voor de plechtigheid. Die nam ruim een uur in beslag, waarna een ontvangst volgde in het paleis.

Om 15.30 uur vertrok de lijkwagen, onder politiebegeleiding en met slechts één volgwagen met familie, naar het crematorium.

Prinses Christina, de jongste dochter van koningin Juliana en prins Bernhard, overleed vorige week vrijdag op 72-jarige leeftijd in haar appartement boven de Koninklijke Stallen in Den Haag, aan de gevolgen van botkanker.

Lees verder

Nederland

Motorrijder komt om door ongeval bij Groningen

Geplaatst

op

door

Bij een ernstig ongeval op de noordelijke ringweg vanuit Bedum naar Groningen is een motorrijder om het leven gekomen. Bij het ongeluk ter hoogte van bedrijventerrein Het Witte Lam waren ook meerdere auto’s betrokken.

De noordelijke ringweg was tijdelijk afgesloten vanwege het ongeluk maar is inmiddels weer vrij.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de motorrijder door onbekende oorzaak achterop een bestelbus is gereden en vervolgens onderuit is gegaan. Door het ongeval zijn motoronderdelen op de andere rijweg terechtgekomen en is ook daar een auto beschadigd.

Lees verder

Meest gelezen

X