maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Politie onderzoekt mogelijk drugslab na dodelijke explosie in Rotterdam

lees ook ...

Nog altijd geen controle over hevige brand op industrieterre...

Een hevige brand die gisteravond uitbrak op een industrieterrein in Almere blijft nog steeds buiten controle. De brandweer worstelt met het bereiken van de brandhaarden, dus worden de overblijfselen v...

De politie meldt dat de dodelijke explosie die maandagavond een wooncomplex in Rotterdam verwoestte, mogelijk is veroorzaakt door een drugslab. In het puin zijn diverse attributen gevonden die worden gebruikt bij de productie van verdovende middelen.

Een 34-jarige Rotterdammer is door de politie aangehouden op verdenking van drugsmaken. Volgens bronnen betreft het de huurder van het pand en tevens de oom van een van de drie slachtoffers.

Volgens regionale omroep Rijnmond heeft de verdachte als nabestaande gesproken. Hij verklaarde dat hij vlak voor de explosie nog aanwezig was in het pand, samen met zijn neefje en een vriend. Hij zei echter niets te weten over de oorzaak van de explosie: “We koken thee elektrisch. Het lijkt op een gasexplosie. Ik weet het niet. Ik word gek”.

De verdachte is ook een van de personen die twee dagen na de ramp door de afzetting brak, zo meldt Rijnmond. Hierbij heeft hij het stoffelijk overschot van een van de slachtoffers onder het puin vandaan gehaald.

Het exacte aandeel van de verdachte bij de explosie wordt nog onderzocht. De politie sluit verdere aanhoudingen niet uit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandPolitie onderzoekt mogelijk drugslab na dodelijke explosie in Rotterdam