woensdag 22 maart 2023
31.1 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
5
(1)

Politie lost schoten tijdens rellen in Rotterdam

lees ook ...

De politie heeft vrijdagavond zowel waarschuwings- als gerichte schoten gelost bij rellen na een protest tegen het 2G-beleid in het centrum van Rotterdam. Tot 04.30 uur is er een noodbevel van kracht.

Tijdens de persconferentie van de Rotterdamse driehoek (gemeente, politie en Openbaar Ministerie) werd er aangekondigd dat er bij de rellen zeven mensen gewond zijn geraakt en zeker twintig arrestaties zijn verricht verricht. Burgemeester Ahmed Aboutaleb noemde het een ‘orgie van geweld’ in het Rotterdamse centrum, echter geeft hij aan dat de politie de ‘maht terug heeft’ in het hart van de stad.

Honderden betogers hadden zich vrijdagavond in Rotterdam op de Coolsingel verzameld. Ze protesteerden tegen het 2G-beleid waar de overheid op aan stuurt en waarbij mensen alleen nog maar een coronatoegangsbewijs krijgen wanneer ze gevaccineerd of genezen zijn. De betoging liep rond 20.00 uur uit op rellen, waarbij betogers vuurwerk afstaken en  brandjes stichtten op straat. Daarnaast moesten brandweerlieden  bij het blussen beschermd worden door agenten, aldus Aboutaleb. Acht ME-pelotons uit het hele land, zo’n vierhonderd agenten, voerden charges uit. Ook werd een waterkanon ingezet. Aboutaleb gaf toe dat de politie de situatie op dat moment niet in de hand had.

Tot 04.30 uur geldt er een noodbevel voor het centrum. Dat houdt in dat niemand zich daar mag ophouden. Hetzelfde geldt rondom Rotterdam CS en station Rotterdam Blaak.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandPolitie lost schoten tijdens rellen in Rotterdam