dinsdag 27 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

Politici niet te spreken over actie boeren tegen stikstofplannen kabinet

lees ook ...

Bigidagoe vermoord

Vanochtend is de 26-jarige rapper Bigidagoe doodgeschoten. De schietpartij vond rond 05.30 uur plaats op een bedrijventerrein in Sloterdijk, Amsterdam bevestigt een politiewoordvoerder na berichtgevin...

Boeren hebben geprotesteerd tegen de stikstofplannen van de regering. Zij trokken op naar de woning van minister Christianne van der Wal, maar ook op andere plekken protesteerde dezelfde groep. De actievoerders gaven de minister een zelf geschreven ontslagbrief. Protesten bij woningen van ministers komen steeds meer voor. Minister van Financiën Sigrid Kaag werd er ook mee geconfronteerd.

Minister van Natuur en Stikstof Christianne van der Wal heeft eindelijk haar  stikstofplan voorgesteld. Boeren vinden dat het plan een te negatief invloed heeft op hen. Sommigen zullen zelf hun bedrijf verliezen hierdoor. Het plan beoogt de helft van de uitstoot terug te draaien in Noord-Brabant, de Gelderse Vallei en Limburg. Het percentage dat in beschermde gebieden omlaag moet is 95 procent. De omgeving rondom dit gebied mag het met zeventig procent doen.

De politie hield ter plekke, de zaak in de gaten. “We houden in de gaten of er strafbare feiten worden gepleegd. Dat is niet het geval”, zei een woordvoerder van de politie.

De minister is de boeren dapper tegemoet getreden en een het gesprek met hen aangegaan. Daarna moesten zij van haar vertrekken. “Ik heb jullie ontvangen, dicht bij mijn huis. Ik heb geluisterd. Jullie staan heel dicht bij mijn huis. Mijn kinderen staan te trillen. Nu is het klaar”, aldus de minister.

De belangenorganisatie LTO is het oneens met de actie.

“Stop daar mee. Je zoekt mensen NIET thuis op, hoe boos je ook bent”, zo reageerde Kamerlid Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging) via Twitter.

Fractievoorzitter Jan Paternotte van regeringspartij D66: “Boosheid mag. Maar dit is ver over de grenzen die voor iedereen gelden, en deze boeren staan niet boven de wet. Als we nu niet hard de grens trekken hebben straks alle ministers politie voor de deur.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandPolitici niet te spreken over actie boeren tegen stikstofplannen kabinet