maandag 15 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
5
(1)

Piet Wortel op vrije voeten

lees ook ...

Surinam Airways zoekt vliegtuigoplossing Paramaribo-Amsterda...

Surinam Airways staat opnieuw zonder eigen vliegtuig om vluchten tussen Paramaribo en Schiphol uit te voeren. De lease van een Airbus A340-300 is recentelijk afgelopen, en daarom wordt sinds begin apr...

Piet Wortel, die verdacht werd van twee liquidaties en grootschalige drugshandel is op vrije voeten gesteld. De rechtbank heeft onvoldoende bewijzen om hem langer vast te houden. Er waren bij de aanhouding nauwelijks bewijzen om de Nederlander met Surinaamse roots vast te houden. Het OM is er niet in geslaagd om deze te bemachtigen indien die er zijn, en moest daarom accoord gaan met het verzoek van de advocaat om hem vrij te laten.

Wortel is verdachte van de moord op oud-voetballer Kelvin Maynard, die op 18 september 2019 werd doodgeschoten voor een brandweerkazerne in Amsterdam-Zuidoost. Hetzelfde geldt voor de moord op de 23-jarige Genciël ‘Genna’ Feller, die in Willemstad werd doodgeschoten. Vermoed wordt dat dit is geschied als een afrekening, omdat cocaïne van de verdachte werd gestolen.

De naam Piet Wortel werd genoemd als opdrachtgever van de moorden. Ondanks hij de Nederlandse nationaliteit heeft, wordt steeds in dit verband vermeld, dat hij Surinamer is. Eerder werd deze Nederlander met Surinaamse roots veroordeeld voor drugshandel. Wortel heeft de moorden steeds ontkent. Zijn advocaat merkte op dat er geen bewijzen waren, maar “roddels en achterklap”.

Kort geleden vroeg Van Boom weer om vrijlating van zijn cliënt, omdat er nog steeds onvoldoende bewijzen zijn, om hem vast te houden.

Bron foto: AD.nl

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandPiet Wortel op vrije voeten