zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
5
(1)

Petitie voor nationale feestdag ‘Keti Koti’ officieel overhandigd

lees ook ...

Piet Wortel op vrije voeten

Piet Wortel, die verdacht werd van twee liquidaties en grootschalige drugshandel is op vrije voeten gesteld. De rechtbank heeft onvoldoende bewijzen om hem langer vast te houden. Er waren bij de aanho...

In de zomer zijn drie organisaties m.n. The Black Archives, Stichting Nederland wordt beter en FunX een petitie gestart om 1 juli, Keti Koti, te verankeren als een nationale feest en herdenkingsdag. Op 7 september vond de officiele overhandiging van de petitie plaats aan de Vaste commissie voor Binnenlandse Zaken. 

Met meer dan 60.000 handtekeningen werd de petitie op 7 juli symbolisch overhandigd aan politici in Den Haag, echter is het pas twee maanden later officieel ingediend aan de Tweede Kamer.

Mitchell Esajas vanTthe Black Archives en Jerry Afriyie van Stichting Nederland wordt beter hadden de eer om de overhandiging te doen. Zij legden de focus op het belang van 1 juli als nationale feest en herdenkingsdag en hopen dat de menselijkheid van Nederland wordt geuit door meerderheid aan voor stemmen in de Tweede Kamer, waardoor de wens van vele Nederlanders eindelijk kan worden gerealiseerd.

De drie organisaties zijn positief ingestemd over de haalbaarheid van de petitie, maar volgens hen is er nog veel werk aan de winkel. Alle drie punten van de petitie (1 juli als nationale herdenkingsdag, 1 juli als nationale feest dag en formele excuses van Nederland in haar rol in de trans-Atlantische slavernij) moeten eerst behandeld worden, waarna meerderheid van de Tweede Kamer voor moet stemmen. Uiteraard moet de regering uiteindelijk het inhoudelijke uitvoeren. De volgende stappen voor de organisaties zijn om gesprekken te voeren met politiek deskundigen en om een stappenplan te maken. Hier zal de focus gelegd worden op partijen zo ver krijgen om voor de petitie te stemmen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandPetitie voor nationale feestdag 'Keti Koti' officieel overhandigd