Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Overleden man in speeltuin Assen was doofstom

Geplaatst

op

door

De reacties op sociale media zijn omgeslagen na het bericht dat de speeltuin-dode in Assen een ‘doofstomme’ hovenier uit Assen is.

Zowel de kranten en omroepen en hun websites als de sociale media besteden dit weekeinde veel aandacht aan het incident van zaterdag in een speeltuin aan de Iemstukken in Assen. Journalisten van allerlei media tekenen anonieme reacties op van buurtbewoners, meestal in de trant van: ‘wat zou jij doen als een pedofiel aan je kind zou zitten’ en ‘die vijf verdienen een lintje’.

Op Facebook en Twitter krijgen de vijf verdachten in eerste instantie ook veel steun. Iemand probeert zelfs al een petitie te starten #laat5vanassenonmiddelijkvrij. In vele tientallen steunreacties weerklinkt ook wantrouwen naar de politie, die niet op tijd ingegrepen zou hebben.

Ook wordt er volop vooruitgelopen op een eventuele strafzaak tegen de vijf. Sommige reageerders menen dat ze zich kunnen beroepen op noodweerexces, anderen wijzen er op dat ze dan wel persoonlijk aangevallen moeten zijn.

Als eind van de zondagmiddag de Telegraaf als eerste met het bericht komt dat de overleden man een ‘doofstomme hovenier en stratenmaker’ is, slaan de reacties behoorlijk om. De schreeuwers die de ‘pedo’ de kogel gunden, moeten zich schamen, wordt nu ineens gezegd.

Een uurtje later krijgen ook andere media bevestigingen dat de overleden man inderdaad een hovenier is met een auditieve beperking.

De vele steunbetuigingen voor de verdachten roepen ook eerder op de dag al tegenreacties op van mensen die het ‘eng’ vinden dat iemand zonder proces veroordeeld wordt. Reageerders wijzen onder meer op de Whatsapp Lynchings in India. Daarbij was enkele jaren geleden sprake van lynchpartijen nadat in Whatsapp-groepen werd gezegd dat er sprake was van kinderontvoeringen, naar later bleek zonder enig bewijs.

Of die Whatsapp-groep een rol heeft gespeeld bij het incident, blijft onduidelijk. Er wordt gezegd dat er de zaterdagochtend gewaarschuwd is voor een pedo in de aangrenzende wijk Pittelo. Maar over een pedo in de speeltuin aan de Iemstukken zou in de appgroep pas wat te lezen zijn geweest na het incident zelf.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Kabinet komt met maatregelen om huurstijging en scheefwonen tegen te gaan

Geplaatst

op

door

De huurprijzen worden minder afhankelijk van de op veel plaatsen rap opgelopen WOZ-waarde. Scheefwoners gaan meer huur betalen. Die maatregelen neemt het kabinet om de vastgelopen woningmarkt vlot te trekken, bevestigen Haagse bronnen na berichtgeving van RTL Nieuws.

De regeringspartijen zijn de maatregelen op de valreep van Prinsjesdag overeengekomen. De problemen op de woningmarkt lijken uit te groeien tot een van de belangrijkste vraagstukken van deze opening van het politieke jaar.

Bij het berekenen van de maximale huurprijs telt de WOZ-waarde nog maar voor 33 procent mee. Nu is de WOZ-waarde, die vooral in de grote steden snel is gestegen, vaak de aanjager van forse huurstijgingen.

Scheefwoners, mensen die een duurder huis zouden kunnen betalen maar toch in een sociale huurwoning blijven, gaan in een paar jaar tijd flink meer huur neertellen. Jaarlijks gaat hun maandhuur met 50 tot 100 euro omhoog tot het maximum van 720 euro is bereikt. Die huurverhoging moet de doorstroming bevorderen en woningcorporaties de ruimte geven om de huur voor mensen met een kleine beurs juist te verlagen.

Minister Kajsa Ollongren (Wonen) zou verder gaan onderzoeken of gemeenten kopers moeten kunnen verplichten om het gekochte huis ook te betrekken. Dat zou particulieren, die het nu vaak afleggen tegen verhuurders die huis na huis opkopen, meer kans geven.

Eerder kondigde Ollongren al aan dat starters mogelijk worden vrijgesteld van overdrachtsbelasting. Woningcorporaties hoeven ook niet langer belasting te betalen over de bouw van tijdelijke huurhuizen.

Lees verder

Nederland

Twee doden (17) en (18) en zwaargewonde (36) bij frontale botsing op Drenthe.

Geplaatst

op

door

Op de Drentse Mondenweg bij Valthermond zijn maandagavond twee doden gevallen nadat twee auto’s frontaal tegen elkaar waren gebotst. Het gaat om een 18-jarige bestuurder uit Tweede Exloërmond en zijn 17-jarige passagier uit Musselkanaal.

De bestuurder van de andere auto, een 36-jarige man uit Ter Apel, werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de politie reed de Ter Apeler in de richting van Nieuw-Weerdinge over de N379 (de Drentse Mondenweg). De twee jongens kwamen over de Valtherdijk vanuit de richting Stadskanaal aangereden. Toen zij de N379 opreden, zagen zij vermoedelijk de auto van de 36-jarige man over het hoofd.

Een van de auto’s belandde door de botsing in een naast de weg gelegen weiland.

De weg was tussen Nieuw-Weerdinge en Valthermond afgesloten. De traumaheli en ambulances waren ter plaatse om hulp te verlenen.

Het ongeluk bij Valthermond is in de regio het tweede zware ongeluk binnen een week, waarbij dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Vorige week donderdag kwamen in Stadskanaal twee mensen om het leven bij een verkeersongeluk en raakten twee anderen zwaar gewond. Die dodelijke slachtoffers kwamen uit Borger en Buinen.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X