Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Overleden man in speeltuin Assen was doofstom

Geplaatst

op

door

De reacties op sociale media zijn omgeslagen na het bericht dat de speeltuin-dode in Assen een ‘doofstomme’ hovenier uit Assen is.

Zowel de kranten en omroepen en hun websites als de sociale media besteden dit weekeinde veel aandacht aan het incident van zaterdag in een speeltuin aan de Iemstukken in Assen. Journalisten van allerlei media tekenen anonieme reacties op van buurtbewoners, meestal in de trant van: ‘wat zou jij doen als een pedofiel aan je kind zou zitten’ en ‘die vijf verdienen een lintje’.

Op Facebook en Twitter krijgen de vijf verdachten in eerste instantie ook veel steun. Iemand probeert zelfs al een petitie te starten #laat5vanassenonmiddelijkvrij. In vele tientallen steunreacties weerklinkt ook wantrouwen naar de politie, die niet op tijd ingegrepen zou hebben.

Ook wordt er volop vooruitgelopen op een eventuele strafzaak tegen de vijf. Sommige reageerders menen dat ze zich kunnen beroepen op noodweerexces, anderen wijzen er op dat ze dan wel persoonlijk aangevallen moeten zijn.

Als eind van de zondagmiddag de Telegraaf als eerste met het bericht komt dat de overleden man een ‘doofstomme hovenier en stratenmaker’ is, slaan de reacties behoorlijk om. De schreeuwers die de ‘pedo’ de kogel gunden, moeten zich schamen, wordt nu ineens gezegd.

Een uurtje later krijgen ook andere media bevestigingen dat de overleden man inderdaad een hovenier is met een auditieve beperking.

De vele steunbetuigingen voor de verdachten roepen ook eerder op de dag al tegenreacties op van mensen die het ‘eng’ vinden dat iemand zonder proces veroordeeld wordt. Reageerders wijzen onder meer op de Whatsapp Lynchings in India. Daarbij was enkele jaren geleden sprake van lynchpartijen nadat in Whatsapp-groepen werd gezegd dat er sprake was van kinderontvoeringen, naar later bleek zonder enig bewijs.

Of die Whatsapp-groep een rol heeft gespeeld bij het incident, blijft onduidelijk. Er wordt gezegd dat er de zaterdagochtend gewaarschuwd is voor een pedo in de aangrenzende wijk Pittelo. Maar over een pedo in de speeltuin aan de Iemstukken zou in de appgroep pas wat te lezen zijn geweest na het incident zelf.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Nederland meldt eerste geval van coronavirus

Geplaatst

op

door

Culturu.com – Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldde gisteren, dat in Tilburg de eerste persoon positief is getest op het COVID-19-virus (coronavirus). Het gaat om een man van rond de vijftig, die kort terug in de Italiaanse regio Lombardije is geweest. Hij ligt sinds woensdagavond in het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg.

Over de toestand van de patiënt doet het RIVM verder geen uitspraken. De besmette persoon wordt in quarantaine gehouden. Vanwege de besmetting wordt in kaart gebracht met wie de persoon onlangs contact heeft gehad.

Vooralsnog is onduidelijk hoe lang de persoon in Nederland is. Dit wordt onderzocht door de GGD. Zij zullen alle contacten van de patiënt monitoren om te voorkomen dat het coronavirus verder wordt verspreid.

Lees verder

Nederland

Ajax strijdend ten onder in de Arena

Geplaatst

op

door

Culturu.com- In de johan Cruijf Arena stond de wwedstrijd Ajax vs Getafe op het programma. Voor Ajax een belangrijke wedstrijd daar zij de vorige wedstrijd verloren hadden met 2-0 in Spanje. Een overwinning met 3 doelpunten verschil is nodig om de volgende ronde van UEFA Europa League te halen.

Ajax kent een offensieve start tegen Getafe. Er werd direct druk uitgeoefend op de tegenstander. De Spanjaarden hadden het lastig, maar wisten toch goed stand te houden. Ondanks de druk en het offensieve spel van Ajax, was het tegen de verhouding in al snel in de 5e minuut Getafe die als snel de 0-1 wist te scoren. Doelpuntenmaker Jaime Mata, schoot de bal laag in de hoek van het doel.

Het tegendoelpunt was een domper voor Ajax, toch pakte ze draad snel weer op, en gingen weer over tot aanvallend spel. Dit resulteerde in de 10e minuut al snel tot een doelpunt voor Ajax op naam van Danilo Pereira 1-1.

Het spel golfde heen en weer, de Spanjaarden deden er alles aan om het spel zoveel mogelijk te vertragen. Dit tot ergernis van de Ajax spelers en het publiek wat hierop massaal reageerde.

Door dat Ajax op de helft van de tegenstander druk uitoefent, kreeg Getafe ruimte en kregen ze kansen hierdoor wisten ze 1x de lat te raken en 1x de paal. uiteindelijk bleef de ruststand 1-1.

Tweede helft

Quincy Promes startte direct aan het begin van de tweede helft als frisse kracht. Er werd wederom direct offensief voetbal gespeeld en Ajax probeerde de tegenstander op hun helft te houden. Het besef bij de Amsterdammers was duidelijk aanwezig, er moest nog meer gescoord worden. In de 62e minuut was het Carel Eiting die vanuit een vrije trap de bal in het doel krulde. Ajax bleef pressie voetbal spelen, echter Getafe was goed bestand tegen de druk en wist hier onder de druk uit te voetballen of de bal te onderscheppen.

Eindstand bleef 2-1 voor Ajax, helaas is deze overwinning niet goed genoeg om door te gaan in de Europa League. Ajax kan zich nu focussen op de titel in de competitie en de KNVB Beker. Aanstaande zondag ontvangt het AZ thuis in de arena.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen