Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Overheid versoepelt maatregelen, terrassen, theaters, bioscopen vanaf 1 juni weer open

Geplaatst

op

Glassware 3849834 1280

Zoveel mogelijk thuiswerken blijft voorlopig het devies. Het openbaar vervoer moet vanaf 1 juni weer met de normale dienstregeling werken, maar de druk moet worden beperkt. Dat zegt premier Rutte tijdens een persconferentie over coronamaatregelen. Na nieuw crisisberaad doet het kabinet woensdagavond officieel uit de doeken hoe Nederland van het corona-slot af kan. Veel daarvan is in de afgelopen dagen al uitgelekt. Tijdens een persconferentie op het ministerie van Justitie en Veiligheid geven premier Rutte en minister De Jonge (Volksgezondheid) tekst en uitleg.

Per 1 juni kan iedereen die klachten heeft worden getest op besmetting met het coronavirus. dat zegt minister De Jonge (Volksgezondheid) tijdens een persconferentie van het kabinet. Bovendien wordt de bezoekersregeling voor verpleeghuizen versoepeld. Op 25 locaties is bezoek vanaf maandag weer mogelijk. Twee weken later zijn andere locaties aan de beurt.

Volgende week starten de basisscholen weer en mogen ook contactberoepen zoals kappers en voetspecialisten de deuren openen. Diezelfde week worden de beperkingen voor het bijeenkomen in groepen verruimd naar tien personen. Ook bepaalde buitensporten zoals golf en tennis mogen weer.

Voor 1 juni ligt er een ander versoepelingspakket klaar. Of er voor dat pakket definitief sein groen wordt gegeven, wordt een week van tevoren door het kabinet bepaald. Dat gebeurt na ruggespraak met het Outbreak Management Team (OMT). In dit pakket zitten versoepelingen voor restaurants, bioscopen en theaters en het verder opengooien van het openbaar vervoer.

Vakantievierders krijgen meer ruimte per 1 juli. Campings en vakantieparken mogen dan weer open. De sportscholen kunnen per 1 september weer van start, net als sauna’s en seksclubs.

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rik
vrijdag 8 mei 2020 04:04

Nu zien we hoe leuk het leven is als je iets niet kan. Ik mis het vrij zijn. Te leven. Nu voel ik me gevangen. Heerlijk om steaks weer overal te kunnen gaan. 1.5 moet straks ook weg zodat we weer kunnen kussen als we iemand lekker spannend vinden.Advertentie

Nederland

Lekkere Surinaamse exotische etenswaren

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 02 At 11.49.51

COCONOTO is een jong innovatief Surinaams catering bedrijf dat zich richt op exotiche etenswaren in een nieuw jasje, koek en ijs zijn onze specialiteiten. U kunt ook bij hun terecht voor catering met een groot en gevarieerd assortiment van Surinaamse hapjes en dranken.

Onze reporter Neysa namens Culturu.com op pad.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

RIVM: 1329 nieuwe besmettingen afgelopen week

Geplaatst

op

Coronavirus Test

Er zijn afgelopen week 1329 mensen positief getest op het coronavirus. Dit is een stijging in vergelijking met vorige week. Door het RIVM werd er vorige week 987 nieuwe besmettingen geregistreerd.

Er zijn 23 corona patiënten met het coronavirus deze week in het ziekenhuis opgenomen. Een stijging van 4, in vergelijking met vorige week. Negen mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus, dit is een stijging van 2.

Nu doen veel meer mensen de corona-testen, afgelopen week waren het er 23.000, meer dan vorige week.

Dat er sprake is van een stijging is ook hieruit af te lezen. Het reproductiegetal is gestegen naar 1.40. Dit wil zeggen dat dat 100 mensen die besmet zijn met het coronavirus, samen 140 andere mensen besmetten. De week daarvoor lag het reproductiegetal nog op 1.29.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen