Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

‘Ov-reizigers betalen miljoenen te veel door verschillende tariefsystemen’

Geplaatst

op

door

Reizigers in het openbaar vervoer betalen jaarlijks miljoenen euro’s te veel vanwege verschillen in tariefsystemen, schrijft de reizigersorganisatie Rover vandaag. Door de verschillende tariefsystemen kunnen prijsverschillen voor een enkele rit in het ov oplopen tot tientallen euro’s per maand, aldus de brancheorganisatie.

Een van de problemen waardoor de kosten oplopen, is volgens Rover de zogeheten ‘overstapboete’. Reizigers die inchecken bij een vervoersaanbieder betalen daarvoor een instaptarief, maar als ze tijdens hun reis overstappen, betalen ze dat weer.

Dat is oneerlijk, vindt Rover, omdat reizigers die dezelfde afstand met één vervoerder afleggen slechts één keer een instaptarief betalen.

Een ander probleem is het kortingstarief bij overstap tussen vervoerders. Reizigers die gebruikmaken van een kortingskaart en voor de spits aan hun reis beginnen, maar vervolgens in de spits overstappen, raken hun korting kwijt.

De vervoersorganisatie pleit ook voor een verlaging van het minimumtarief van de NS. Door dat tarief zijn mensen die tussen Venlo en Blerick reizen 2,40 euro kwijt, terwijl dezelfde reis met Arriva 1,36 euro kost, schrijft Rover. Een lager minimumtarief zou het reizen met het ov aantrekkelijker maken, schrijft de brancheorganisatie.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Oud minister Pronk erkent foutieve handelingen Nederland tegenover Suriname

Geplaatst

op

door

Culturu.com- Nederland heeft fouten gemaakt rond de onafhankelijkheid van Suriname. Dit erkent oud- minister Jan Pronk voor het eerst. Rond de onafhankelijkheid van Suriname was Pronk minister van Ontwikkelingssamenwerking.

Pronk zegt specifiek dat voornamelijk de oprichtingen uitrol ban het Surinaamse leger verkeerd zijn aangepakt. Ter gelegenheid vande coup die 40 jaar geleden door onderofficieren is gepleegd.

In het programma Spraakmakers heeft de oud-bewindsman aangegeven dat Nederland misschien weer een rol zou moeten spelenbij de gigantische schulden van Suriname. “Wij blijven ten gevolge van onskoloniale en slavernijverleden, ten gevolge van de manier waarop wijconstructie hebben mogelijk gemaakt, verantwoordelijkheid houden”, zei de oud-minister in Spraakmakers.

Een deel van het interview kunt u hier bekijken.

Lees verder

Nederland

FC Twente vrouwen winnen de topper tegen Ajax met 1-2

Geplaatst

op

door

De topper tegen Ajax is door FC Twente vrouwen gewonnen met 1-2. De wedstrijd moest ingehaald worden omdat deze twee weken geleden was afgekeurd vanwege de storm Ciara. Het bleek de dag te zijn van debutant Anna-Lena Stolze. Zij wist het winnend doelpunt te scoren, waardoor FC Twente de wedstrijd over de streep trok.

De Duitse spits Anna-Lena Stolze nam beide doelpunten voor haar rekening. Het tweede doelpunt was er een om te in te lijsten. Vanaf de middenlijn schoot de spits op het doel. De debutant heeft hiermee haar stempel gedrukt binnen het team van FC Twente. Marjolijn van den Bighelaar scoorde namens Ajax de 1-2.

De Ajax vrouwen hebben door het verlies geen goede zaken gedaan. Koploper PSV heeft nu 7 punten meer dan Ajax, en verstevigt hiermee haar koppositie. Twente staat derde met negen punten achterstand op PSV.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen