Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Ouderwets potje Surinaams voetbal eindigt in drama

Geplaatst

op

Drie speler van de Surinaamse voetbalclub Tofaan uit Den Haag zijn door de rechtbank veroordeelt tot werkstraffen van 180 uur vanwege extreem geweld op het voetbalveld.

Op 29 maart 2015 bezorgde de veroordeelden een schedelbreuk bij een tegenstander van TAC’90 (ook een Surinaamse vereniging). Opvallend is dat het hier ging om een Surinaamse verbroederingswedstrijd. Een van de spelers verklaarde in de rechtbank dat de website grimmig begon. Hij typeerde de website als een Nederland-Duitsland voetbalwedstrijd.

De vlam in het plan op het veld werd veroorzaakt door een sliding van een Tofaan-speler op de aanvoerder van TAC ’90. De getackelde aanvoerder zou hier geen genoegen mee hebben genomen en deelde zelf een kopstoot uit, beweren de spelers van Tofaan. Hierna ging het echt goed mis en werd de TAC ’90-speler genadeloos op de grond geworden waarbij er klappen en schoppen werden uitgedeeld.

Schedelbreuk

De getackelde TAc ’90-speler werd zo hard geslagen en geschopt dat hij na de wedstrijd merkte dat er een deuk in zijn voorhoofd zat. Dit bleek doordat zijn schedel was gescheurd. De mishandelde aanvoerder van TAC ’90 zag zijn wereld instorten. Zijn werk lukt niet meer en het voetballen moest hij opgeven. Volgens hem was het gedrag van de drie aangeklaagde Tofaan-spelers ‘barbaars’.

Tijdens de rechtszitting verklaarde de advocaat van de Tofaan-spelers dat de TAC ’90-speler alle ellende aan zichzelf te danken heeft. Zijn hoofdletsel zou veroorzaakt zijn door de kopstoot die hij uitgedeeld zou hebben.

De rechtbank vindt de mannen toch schuldig. De werkstraf van 180 uur valt hoger uit dan de eis. Het OM wilde dat de mannen 120 uur onbetaald arbeid zouden moeten verrichten. De drie voetballers van Tofaan moeten de aanvoerder van TAC’90 bovendien een schadevergoeding van 1.350 euro betalen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

‘Bloedmaan’ maandagochtend te zien tijdens volledige verduistering

Geplaatst

op

De maan zal maandag volledig bloedrood kleuren tijdens een totale verduistering. Wie de zogenaamde ‘bloedmaan’ mist, moet tot 7 september 2025 wachten voor de eerstvolgende volledige eclips in Nederland.

De eerste veranderingen in het maanlicht beginnen rond 3.35 uur, maar dan is er nog niet veel te zien. De echte verduistering begint rond 5.41 uur en duurt iets meer dan een uur. Dan is de maan bloedrood. Het hoogtepunt is rond 6.12 uur. Daarna duurt het een paar uur voor de maan weer normaal schijnt.

De maan straalt zelf geen licht uit, maar weerkaatst het licht van de zon. Een maansverduistering vindt plaats als de aarde precies tussen de zon en de maan in komt. De maan staat dan in de schaduw van de aarde.

Het zonlicht gaat wel langs de aarde. De dampkring buigt het dan af naar de maan. Rood licht wordt het best afgebogen. Daardoor kleurt de maan tijdens een verduistering rood. Dat wordt een bloedmaan genoemd.

ANP

Lees verder

Nederland

Vrouw (29) komt om door ernstig ongeval vrachtwagen

Geplaatst

op

Een 29-jarige vrouw is donderdag overleden door een ernstig verkeersongeval in haar woonplaats Groningen. Ze fietste op een rotonde en werd geschept door een vrachtwagen.

Zwaargewond werd ze naar een ziekenhuis gebracht waar ze kort na aankomst overleed aan haar verwondingen. De politie onderzoekt wat er precies gebeurd is. De politie komt graag in contact met getuigen van het ongeval.

Lees verder

Meest gelezen