Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Ouderwets potje Surinaams voetbal eindigt in drama

Geplaatst

op

door

Drie speler van de Surinaamse voetbalclub Tofaan uit Den Haag zijn door de rechtbank veroordeelt tot werkstraffen van 180 uur vanwege extreem geweld op het voetbalveld.

Op 29 maart 2015 bezorgde de veroordeelden een schedelbreuk bij een tegenstander van TAC’90 (ook een Surinaamse vereniging). Opvallend is dat het hier ging om een Surinaamse verbroederingswedstrijd. Een van de spelers verklaarde in de rechtbank dat de website grimmig begon. Hij typeerde de website als een Nederland-Duitsland voetbalwedstrijd.

De vlam in het plan op het veld werd veroorzaakt door een sliding van een Tofaan-speler op de aanvoerder van TAC ’90. De getackelde aanvoerder zou hier geen genoegen mee hebben genomen en deelde zelf een kopstoot uit, beweren de spelers van Tofaan. Hierna ging het echt goed mis en werd de TAC ’90-speler genadeloos op de grond geworden waarbij er klappen en schoppen werden uitgedeeld.

Schedelbreuk

De getackelde TAc ’90-speler werd zo hard geslagen en geschopt dat hij na de wedstrijd merkte dat er een deuk in zijn voorhoofd zat. Dit bleek doordat zijn schedel was gescheurd. De mishandelde aanvoerder van TAC ’90 zag zijn wereld instorten. Zijn werk lukt niet meer en het voetballen moest hij opgeven. Volgens hem was het gedrag van de drie aangeklaagde Tofaan-spelers ‘barbaars’.

Tijdens de rechtszitting verklaarde de advocaat van de Tofaan-spelers dat de TAC ’90-speler alle ellende aan zichzelf te danken heeft. Zijn hoofdletsel zou veroorzaakt zijn door de kopstoot die hij uitgedeeld zou hebben.

De rechtbank vindt de mannen toch schuldig. De werkstraf van 180 uur valt hoger uit dan de eis. Het OM wilde dat de mannen 120 uur onbetaald arbeid zouden moeten verrichten. De drie voetballers van Tofaan moeten de aanvoerder van TAC’90 bovendien een schadevergoeding van 1.350 euro betalen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Ajax ruim langs VVV

Geplaatst

op

door

Ajax wint met gemak van VVV-Venlo met 1-4. Net voor de rust wist Hakim Ziyech te scoren voor Ajax, 0-1, dit was ook de rust stand. Tweede helft was het Dusan Tadic die begin 2e helft een penalty benutte, 0-2. De overige doelpuntenmakers waren de invallers Klaas-jan Huntelaar en David Neres. Het was Evert Lindhorst die het enige doelpunt maakte voor de thuisclub.

De Mexicaanse verdediger Edson Álvarez, aangetrokken voor 15 miljoen euro, debuteerde in de slotfase voor zijn nieuwe club Ajax.

Ajax heeft echter Quincy Promes wegens een blessure moeten zien uitvallen in de eerste helft en Hakim Ziyech heeft het veld ook wegens een blessure moeten verlaten.

Trainer Erik ten Hag hoopt dat Hakim Ziyech en Quincy Promes op tijd fit zijn voor de uitwedstrijd van Ajax dinsdag tegen APOEL Nicosia.

Ajax gaat dinsdag op bezoek bij APOEL Nicosia voor het eerste duel in de play-offs van de Champions League.

Lees verder

Nederland

FC Utrecht wil zekerheid over eigen stadion

Geplaatst

op

door

FC Utrecht wil heel zeker weten dat stadion Galgenwaard veilig is. Het stadion is door hetzelfde bedrijf gebouwd als het AZ-stadion, waarvan vorige week een deel van het dak instortte. Na een eerste inspectie door gemeente en eigenaar leek Galgenwaard in orde, maar na de onderzoeksresultaten over AZ is er toch nog onzekerheid bij de club. “We willen de veiligheid kunnen garanderen.”

Gisteren kwam uit de tussenrapportage van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar voren dat het dak van het AZ-stadion is ingestort als gevolg van het bezwijken van de lasverbindingen. “Daarom benadrukken wij extra bij stadioneigenaar Jan Spelt dat we ook specifiek op het gebied van de lasnaden en lasverbindingen een waarborging willen hebben”, aldus FC Utrecht. 

Spelt laat weten dat hij die waarborging nog niet kan geven. “Er zijn gesprekken met de gemeente”, vertelt hij. “We nemen deze nieuwe feiten mee in het onderzoek.” Op de vraag of er ook een nieuwe inspectie komt in het stadion, kan de eigenaar nog geen duidelijk antwoord geven. 


Spelt maakt zich zelf geen zorgen om de veiligheid in het stadion. “Ik heb vertrouwen in Romkes (red. de constructeur van het gebouw) en ik ga volgende week zondag bij de thuiswedstrijd met een gerust hart onder het dak in Galgenwaard zitten.”

Bij stadion Galgenwaard klom Romkes voorheen geregeld het dak op voor inspecties. “Je ziet het echt wel als er scheurvorming plaatsvindt”, stelde hij eerder deze week.De inspecties hielden een paar jaar geleden op toen de club een nieuwe eigenaar kreeg. Hoe er daarna invulling aan is gegeven durft Romkes niet te zeggen.

Lees verder

Meest gelezen

X