Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Ouderwets potje Surinaams voetbal eindigt in drama

Geplaatst

op

door

Drie speler van de Surinaamse voetbalclub Tofaan uit Den Haag zijn door de rechtbank veroordeelt tot werkstraffen van 180 uur vanwege extreem geweld op het voetbalveld.

Op 29 maart 2015 bezorgde de veroordeelden een schedelbreuk bij een tegenstander van TAC’90 (ook een Surinaamse vereniging). Opvallend is dat het hier ging om een Surinaamse verbroederingswedstrijd. Een van de spelers verklaarde in de rechtbank dat de website grimmig begon. Hij typeerde de website als een Nederland-Duitsland voetbalwedstrijd.

De vlam in het plan op het veld werd veroorzaakt door een sliding van een Tofaan-speler op de aanvoerder van TAC ’90. De getackelde aanvoerder zou hier geen genoegen mee hebben genomen en deelde zelf een kopstoot uit, beweren de spelers van Tofaan. Hierna ging het echt goed mis en werd de TAC ’90-speler genadeloos op de grond geworden waarbij er klappen en schoppen werden uitgedeeld.

Schedelbreuk

De getackelde TAc ’90-speler werd zo hard geslagen en geschopt dat hij na de wedstrijd merkte dat er een deuk in zijn voorhoofd zat. Dit bleek doordat zijn schedel was gescheurd. De mishandelde aanvoerder van TAC ’90 zag zijn wereld instorten. Zijn werk lukt niet meer en het voetballen moest hij opgeven. Volgens hem was het gedrag van de drie aangeklaagde Tofaan-spelers ‘barbaars’.

Tijdens de rechtszitting verklaarde de advocaat van de Tofaan-spelers dat de TAC ’90-speler alle ellende aan zichzelf te danken heeft. Zijn hoofdletsel zou veroorzaakt zijn door de kopstoot die hij uitgedeeld zou hebben.

De rechtbank vindt de mannen toch schuldig. De werkstraf van 180 uur valt hoger uit dan de eis. Het OM wilde dat de mannen 120 uur onbetaald arbeid zouden moeten verrichten. De drie voetballers van Tofaan moeten de aanvoerder van TAC’90 bovendien een schadevergoeding van 1.350 euro betalen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Omstreden Islamitische Universiteit van Europa in Rotterdam raakt bevoegdheid kwijt

Geplaatst

op

door

Minister Ingrid van Engelshoven heeft de bevoegdheid van de Islamitische Universiteit van Europa ingetrokken. Eerder dit jaar kreeg de school in Rotterdam drie maanden de tijd om te bewijzen dat het bestuur en de financiën in orde waren. Als dat niet lukte, zou Van Engelshoven het recht tot het verstrekken van hbo-diploma’s laten vervallen. Wat dus nu is gebeurd. 

De school had te kampen met een lange lijst problemen. Miljoenenfraude, ruzies, een sfeer van achterdocht, bestuurlijke chaos en grote financiële problemen: het ging al een tijd niet zo goed met de islamitische hogeschool aan de Rotterdamse Statenweg, die zo’n honderd studenten telt. Onbetaald personeel stapte naar de rechter. Er was in februari een uitweg indien de school zich verzette en een financier vond, maar er gebeurde niets.

De islamitische school heeft geen verbetering getoond en daarom wordt de bevoegdheid ingetrokken. Deze zeldzame maatregel maakt voor de failliete en opgedoekte school weinig meer uit, maar dit betekent dat ook een doorstart niet zomaar kans meer maakt. 

Lees verder

Nederland

Grote brand in meubelfabriek en kringloopwinkel in Berkel en Rodenrijs

Geplaatst

op

door

In Berkel en Rodenrijs is maandagmiddag een zeer grote brand uitgebroken. Een meubelfabriek en kringloopwinkel Rataplan staan in brand. De rook is in de wijde omgeving te zien onder meer in Rotterdam en Den Haag. Er is een NL Alert uitgegaan. Mensen die in de omgeving wonen moeten ramen en deuren sluiten en de mechanische ventilatie uitzetten. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen.

Lees verder

Meest gelezen

X