Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Ouderwets potje Surinaams voetbal eindigt in drama

Geplaatst

op

Drie speler van de Surinaamse voetbalclub Tofaan uit Den Haag zijn door de rechtbank veroordeelt tot werkstraffen van 180 uur vanwege extreem geweld op het voetbalveld.

Op 29 maart 2015 bezorgde de veroordeelden een schedelbreuk bij een tegenstander van TAC’90 (ook een Surinaamse vereniging). Opvallend is dat het hier ging om een Surinaamse verbroederingswedstrijd. Een van de spelers verklaarde in de rechtbank dat de website grimmig begon. Hij typeerde de website als een Nederland-Duitsland voetbalwedstrijd.

De vlam in het plan op het veld werd veroorzaakt door een sliding van een Tofaan-speler op de aanvoerder van TAC ’90. De getackelde aanvoerder zou hier geen genoegen mee hebben genomen en deelde zelf een kopstoot uit, beweren de spelers van Tofaan. Hierna ging het echt goed mis en werd de TAC ’90-speler genadeloos op de grond geworden waarbij er klappen en schoppen werden uitgedeeld.

Schedelbreuk

De getackelde TAc ’90-speler werd zo hard geslagen en geschopt dat hij na de wedstrijd merkte dat er een deuk in zijn voorhoofd zat. Dit bleek doordat zijn schedel was gescheurd. De mishandelde aanvoerder van TAC ’90 zag zijn wereld instorten. Zijn werk lukt niet meer en het voetballen moest hij opgeven. Volgens hem was het gedrag van de drie aangeklaagde Tofaan-spelers ‘barbaars’.

Tijdens de rechtszitting verklaarde de advocaat van de Tofaan-spelers dat de TAC ’90-speler alle ellende aan zichzelf te danken heeft. Zijn hoofdletsel zou veroorzaakt zijn door de kopstoot die hij uitgedeeld zou hebben.

De rechtbank vindt de mannen toch schuldig. De werkstraf van 180 uur valt hoger uit dan de eis. Het OM wilde dat de mannen 120 uur onbetaald arbeid zouden moeten verrichten. De drie voetballers van Tofaan moeten de aanvoerder van TAC’90 bovendien een schadevergoeding van 1.350 euro betalen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Meer tbc-patiënten in Nederland

Geplaatst

op

Het aantal patiënten met tuberculose in Nederland is vorig jaar met 3 procent gestegen tot 806. Volgens gezondheidsinstituut RIVM komt het grootste deel van de tbc-patiënten uit Eritrea, waar tuberculose veel voorkomt.

Meer dan 200 patiënten hadden open tbc, de meest besmettelijke vorm. Een jaar eerder meldde het instituut nog dat het aantal tbc-patiënten voor het eerst sinds de start van de metingen in 1950 was gedaald tot onder de 800.

Mensen kunnen de bacterie lang bij zich dragen zonder er ziek van te worden. Asielzoekers en immigranten uit landen waar tbc veel voorkomt, worden bij binnenkomst in Nederland gescreend op de ziekte. Tuberculose is de dodelijkste infectieziekte ter wereld, maar over het algemeen goed te behandelen met antibiotica. Bij 7 patiënten was het afgelopen jaar sprake van een ernstige vorm van resistentie tegen dit geneesmiddel.

ANP

Lees verder

Nederland

Demonstraties voor bevriezen pensioenleeftijd

Geplaatst

op

In het hele land demonstreren de vakbonden maandag voor het bevriezen van de pensioenleeftijd op 66 jaar.

Medewerkers van de NS en streekvervoerders leggen tussen 06.00 en 07.06 het werk neer. Ook nadat ze weer aan het werk zijn gegaan, ondervinden de dienstregelingen de gevolgen van die staking.

Wie dan maar de auto neemt, kan terechtkomen achter de voertuigen van politie, douane en defensie, die in estafette vanaf 07.00 uur over de volle breedte van de weg met een snelheid van 66 kilometer per uur naar Den Haag trekken.

In negen grote steden zijn manifestaties van de bonden. In Den Haag houden de bonden van de hulpdiensten een protestmars door de stad. Ook in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Arnhem komen actievoerders uit verschillende beroepsgroepen bijeen.

Op Schiphol leggen werknemers in de beveiliging, passagiers- en bagageafhandeling vanaf 12.30 uur hun werk voor 66 minuten neer.

De acties begonnen al in de nacht van zondag op maandag met een staking van havenarbeiders uit Rotterdam, Amsterdam en Zeeland en van de schoonmakers op Schiphol.

ANP

Lees verder

Meest gelezen