Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Orthea Riley traint al met ADO Den Haag vrouwen

Geplaatst

op

door

De 18 jarige Surinaamse voetbalster heeft de afgelopen weken mee getraind met de vrouwen van ADO Den Haag. Riley heeft in die weken indruk weten te maken en de trainers zijn zeer gecharmeerd van de Surinaamse voetbalster. Gisteren heeft Orthea Riley een contract ondertekend welke haar in ieder geval 1 jaar zal binden aan de club ADO Den Haag.

Jeanine Alexander (Maccabi Emek Hefer) en Mirelva Wongsodimedjo (SV Athena) trainden ook mee met de vrouwen van ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

EU evacueert 250 Fransen en 100 personen met andere nationaliteit uit Wuhan

Geplaatst

op

door

De Europese Unie gaat op verzoek van Frankrijk de evacuatie van burgers coördineren uit de Chinese stad Wuhan, het epicentrum van het coronavirus. Deze week vertrekken twee vliegtuigen met daarin minstens 250 Fransen en 100 andere EU-burgers. Het is niet bekend of hier ook Nederlanders onder zijn.

In Wuhan verblijven momenteel twintig Nederlanders. Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft laten weten dat het niet is uitgesloten dat zij deze week terugkomen met een van deze vluchten. Het ministerie is in gesprek en onderzoekt hiernaast nog meer opties.

Het eerste vliegtuig, met alleen Fransen aan boord, zal woensdag opstijgen naar Parijs. Het tweede vliegtuig met overige EU-burgers vertrekt later deze week. De EU zal bijdragen aan de transportkosten. De Europese Commissie heeft hiervoor een speciaal potje met geld, het zogeheten ‘mechanisme voor civiele bescherming’, dat kan worden ingezet bij noodsituaties en natuurrampen.

Alleen gezonde mensen, zonder symptomen van het virus, mogen mee. Wel bestaat de kans dat de mensen al besmet zijn, maar dat dit zich nog niet in lichamelijke klachten uit. Om deze reden zullen de EU-burgers uit Wuhan direct in quarantaine worden geplaatst.

In Nederland wordt het virus voortaan aangeduid als A-ziekte, waardoor artsen een meldingsplicht hebben bij de GGD als er aanwijzingen zijn dat een patiënt mogelijk het virus draagt. Besmette mensen kunnen gedwongen worden opgenomen of in isolatie worden geplaatst. Alle ziekenhuizen in Nederland beschikken over zulke locaties. Op Schiphol worden vooralsnog geen extra maatregelen genomen.

In totaal heeft het coronavirus al geleid tot de dood van 106 personen. Daarnaast zijn er meer dan 4.500 mensen besmet. Buiten het Chinese vasteland om zijn er in vijftien landen, waaronder Duitsland en Frankrijk, besmettingen geconstateerd.

Lees verder

Nederland

Advocaat heeft goede hoop op komst Özyakup naar Feyenoord

Geplaatst

op

door

Oguzhan Özyakup is bijna Feyenoorder. De Rotterdammers staan op het punt de in Zaandam geboren middenvelder op huurbasis over te nemen van Besiktas. “Het ziet er goed uit, maar er is nog niets getekend”, zei trainer Dick Advocaat dinsdag voorafgaand aan het restant van de bekerwedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord.

Feyenoord versterkte de selectie maandag al met Robert Bozenik. De Slowaak ondertekende een contract voor 4,5 jaar. Technisch directeur Frank Arnesen zei toen al bezig te zijn met een middenvelder en dat huren vanwege de financiële mogelijkheden bij Feyenoord daarvoor nu de enige optie is.

De 27-jarige Özyakup verruilde in 2008 de jeugd van AZ voor die van Arsenal. Hij speelt sinds 2012 voor Besiktas, waarmee hij in 2016 de landstitel won. Dat jaar deed hij met Turkije ook mee aan het Europees kampioenschap.

ANP

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen