Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Oranje vrouwen winnen eerste WK duel

Geplaatst

op

door

De Oranjevrouwen hebben in blessuretijd hun eerste wedstrijd op het WK in Frankrijk gewonnen van Nieuw-Zeeland. Jill Roord kopte in blessuretijd de 0-1.

De Oranje vrouwen begonnen de laatste 30 minuten beter te voetballen. Nieuw-Zeeland bleef bedreigend met kansen op het doel van Nederland. Nederland bleef druk uitoefenen op de tegenstander dit resulteerde in kansen voor Dominique Bloodworth, Shanice van de Sanden en Vivianne Miedema.

Uiteindelijk werd er in blessuretijd de 0-1 gescoord en dit werd ook de eindstand.

Vivianne Miedema (links)

Oranje speelster Jackie Groenen

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Sindy

yes Hoe Berestein erin is gekome gelijk ding wini. voortaan moet Berenstein spelen anders gaan ze verliezenAdvertentie

Nederland

Oss onthult monument voor fataal stintongeluk

Geplaatst

op

door

In een park in Oss wordt vrijdagmiddag een monument onthuld ter nagedachtenis aan de vier kinderen die precies een jaar geleden omkwamen door de aanrijding van een trein met een stint. Het monument moet niet alleen troost bieden aan de ouders van de omgekomen kinderen, die tussen de 4 en 8 jaar oud waren, maar ook aan andere ouders die een kind verloren.

Oss heeft bewust gekozen voor een stille locatie in het Elzeneindpark en niet bij het station Oss West, waar het dramatische ongeval gebeurde. Daar is volgens de gemeente te veel omgevingsgeluid.

Het monument van ruim een meter hoog krijgt de naam Vlinderboek. „Het monument vertelt het verhaal over de emoties bij het verlies van een kind. Bij dit proces van jaren heeft de vlinder een belangrijke rol. Deze geeft uiteindelijk weer enige kleur aan het leven”, verklaart de gemeente.

Lees verder

Nederland

Bredase advocaat: Ik wil Nabil B. bijstaan

Geplaatst

op

door

De Bredase advocaat Peter Schouten wil kroongetuige Nabil B. juridisch bijstaan. In BN De Stem zegt hij dat het een principekwestie is.

Woensdag werd Derk Wiersum, de advocaat van B., geliquideerd in Amsterdam. Na de moord zei waarnemend deken bij de Amsterdamse Orde van Advocaten Simeon Burmeister dat hij denkt dat het heel lastig zal worden een advocaat te vinden voor de kroongetuige. Strafpleiters Peter Plasman en Tjalling van der Goot zeiden donderdag dat als B. geen advocaat krijgt, de uiterste consequentie zou kunnen zijn dat hij niet verder vervolgd kan worden.

Schouten heeft zijn initiatief besproken met zijn vrouw en kinderen. Hij vindt dat hij een daad moet stellen. “Het is niet gratis of pijnloos om in een mooie rechtsstaat te wonen. Het is ervoor zorgen dat gedaan wordt, wat gedaan moet worden”, zegt hij in de krant. De strafpleiter hoopt dat veel advocaten eenzelfde aanbod gaan doen. “Ik zou daar heel trots van worden.” Schouten weet niet of B. op zijn aanbod ingaat. En wie de kroongetuige ook gaat bijstaan, moet hoe dan ook beter worden beveiligd, aldus de advocaat.

Lees verder

Meest gelezen

X