Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Oranje vrouwen naar hoogste positie ooit op Fifa wereldranglijst

Geplaatst

op

door

Dankzij het succesvolle WK staan de Nederlandse voetbalvrouwen voor het eerst in de top-3 van de FIFA-wereldranglijst. Oranje steeg van de achtste naar de derde plaats op de ranking, de hoogste positie ooit.

Nederland won op het WK zes wedstrijden op rij, waarna de Amerikaanse vrouwen in de finale met 2-0 te sterk waren voor Oranje. De Verenigde Staten verstevigden met de nieuwe wereldtitel de eerste plek op de FIFA-ranglijst. Ze hebben nu een historisch grote voorsprong van 121 punten op de nummer twee, Duitsland.

FIFA Rankin per 12 Juli Punten

1. Verenigde Staten 2.180

2. Duitsland 2.059

3. Nederland (8) 2.037

4. Frankrijk 2.029

5. Engeland (3). 2.027

6. Zweden (9). 2.021

7. Canada (5). 1.976

8. Australië (6). 1.965

9. Noord-Korea (11) 1.940

10. Brazilië. 1.938

Oranje Leeuwinnen

NOS

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Lekker genieten bij Kwaku Summer Festival

Geplaatst

op

door
Lees verder

Nederland

Twee kinderen (7) nog ‘in zorgwekkende toestand’ na ongeluk A50

Geplaatst

op

door

De twee kinderen van zeven jaar die gisteravond zwaargewond raakten bij een ongeluk op de A50 bij Ravenstein, verkeren nog steeds in ‘zorgwekkende toestand’. Dit laat de politie maandag weten. Ook hun ouders liggen nog in het ziekenhuis. Zij zijn buiten levensgevaar.

De kinderen zaten samen met hun ouders in de auto toen deze van de weg raakte en meerdere keren over de kop sloeg. De kinderen werden uit de auto geslingerd.

De politie noemde de toestand van de twee kinderen zondagavond al ‘zorgwekkend’ en laat maandag weten dat dit onveranderd is. De ouders zijn er minder ernstig aan toe. Zij wisten na het ongeluk op eigen kracht uit de auto te komen.

De auto raakte van de weg, ramde een boom en sloeg meerdere keren over de kop. Het voertuig belandde uiteindelijk in een sloot. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk. Onderzoek moet dit uitwijzen, laat een politiewoordvoerder maandag weten.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X