Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Oranje vrouwen naar hoogste positie ooit op Fifa wereldranglijst

Geplaatst

op

door

Dankzij het succesvolle WK staan de Nederlandse voetbalvrouwen voor het eerst in de top-3 van de FIFA-wereldranglijst. Oranje steeg van de achtste naar de derde plaats op de ranking, de hoogste positie ooit.

Nederland won op het WK zes wedstrijden op rij, waarna de Amerikaanse vrouwen in de finale met 2-0 te sterk waren voor Oranje. De Verenigde Staten verstevigden met de nieuwe wereldtitel de eerste plek op de FIFA-ranglijst. Ze hebben nu een historisch grote voorsprong van 121 punten op de nummer twee, Duitsland.

FIFA Rankin per 12 Juli Punten

1. Verenigde Staten 2.180

2. Duitsland 2.059

3. Nederland (8) 2.037

4. Frankrijk 2.029

5. Engeland (3). 2.027

6. Zweden (9). 2.021

7. Canada (5). 1.976

8. Australië (6). 1.965

9. Noord-Korea (11) 1.940

10. Brazilië. 1.938

Oranje Leeuwinnen

NOS

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Verplichte integriteitstoets voor wethouders

Geplaatst

op

door

Regeringspartijen ChristenUnie en CDA willen dat aanstaande wethouders verplicht een integriteitsonderzoek moeten ondergaan. Op die manier moeten incidenten zoals in Den Haag, waar twee wethouders zijn opgestapt omdat ze verdacht worden van corruptie, worden tegengegaan.

Er bestaat al een landelijke integriteitstoets. Daarbij wordt gekeken naar functies in het verleden, nevenfuncties en andere kwetsbaarheden van kandidaat-wethouders. De toets is niet verplicht, al kiezen sommige gemeenten er wel voor. In Den Haag was dat niet het geval.

Als het aan het CDA en de ChristenUnie ligt komt daar verandering in en moeten ook kandidaat-bestuurders van provincies en waterschappen eraan geloven. “We moeten alles doen om te voorkomen dat een situatie zoals bij het gemeentebestuur van Den Haag zich herhaalt”, zegt Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie.

Lees verder

Nederland

Handhaving verbod rookruimtes vanaf 1 april

Geplaatst

op

door

Het verbod op rookruimtes in de horeca wordt vanaf 1 april daadwerkelijk gehandhaafd. Dat heeft staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) vrijdag laten weten.

De Hoge Raad oordeelde eind september dat alle rookruimtes in de horeca verboden zijn. De uitzondering die tot nu toe gold, is ongeldig, luidde het vonnis. Blokhuis liet toen al weten dat toezichthouder NVWA niet direct zou gaan controleren. “Handhaving van het verbod is praktisch niet van de ene op de andere dag in te zetten,” zei hij toen.

De uitspraak van de Hoge Raad was een tegenvaller voor de horecasector, die met Blokhuis had afgesproken vanaf 2022 een einde te maken aan rookruimtes. Ook Blokhuis sprak vorige maand over een ‘dubbel gevoel’.

Sinds 2008 is er een rookverbod in de horeca van kracht.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X