Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Oranje mannen naar finale Nations League

Geplaatst

op

door

Na een verlenging tegen Engeland van 120 minuten mag het Nederlands elftal het toernooi afsluiten met een plek in de finale van de Nations League tegen Portugal.

Nederland kwam in de eerste helft op achterstand door een benutte strafschop van Marcus Rashford, maar dwong een verlenging af door een treffer van Matthijs de Ligt. In die verlenging schoot de Engelse verdediger Kyle Walker in eigen doel en sloeg invaller Quincy Promes toe.

Quincy Promes in actie

Daardoor staat de ploeg van Koeman zondag in de finale van de Nations League tegenover Portugal. De wedstrijd in Porto begint om 20.45 uur. Eerder op de dag, om 15.00 uur, strijden Engeland en Zwitserland om de derde plek.

Zondag is de finale tegen Portugal. Aan winst van de Nations League is geen ticket voor het EK van 2020 verbonden. In de finaleronde van het nieuwe landentoernooi staat vooral geld – de winnaar krijgt 6 miljoen euro – en prestige op het spel.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Kromo

vroeger hete het vriendschappelijke wedstrijd. nu gaat het om prestige. 6 miljoen is meegenomen. als het straks om het eggie gaat dan moeten ze staan. Dit is leuk…. maar nog net geen vuur … de vrouwen wk begint morgen en hopelijk was dit een boost voor hun.Advertentie

Nederland

Dream or Donate schikt met 31 gedupeerden

Geplaatst

op

door

Robert Jan Mastenbroek, oprichter van de inzamelingssite Dream or Donate, heeft een schikking getroffen met 31 gedupeerden. Zij krijgen hun geld terug.

Mastenbroek heeft dat bedrag inmiddels overgemaakt. Het wordt binnenkort uitgekeerd, zegt advocaat Royce de Vries, die de gedupeerden bijstaat. Het is niet bekend hoeveel geld de 31 gedupeerden in totaal claimden. Het is ook niet bekend hoeveel mensen in totaal schade hebben geleden.

Eerder deze week werd al duidelijk dat Roy Scholten uit Nijverdal zijn geld heeft teruggekregen. Hij had nog ruim twintigduizend euro tegoed van Mastenbroek die zichzelf Broer Rasta noemt.

Op Dream or Donate kon geld voor goede doelen worden ingezameld. Eind augustus was de site plotseling niet meer bereikbaar. Broer Rasta zei dat Dream or Donate was gehackt en dat hij daarom stopte met zijn site. Hij verkocht daarna een paar bezittingen op Marktplaats, dit om de gedupeerden van de hack terug te betalen.

Lees verder

Nederland

Oss onthult monument voor fataal stintongeluk

Geplaatst

op

door

In een park in Oss wordt vrijdagmiddag een monument onthuld ter nagedachtenis aan de vier kinderen die precies een jaar geleden omkwamen door de aanrijding van een trein met een stint. Het monument moet niet alleen troost bieden aan de ouders van de omgekomen kinderen, die tussen de 4 en 8 jaar oud waren, maar ook aan andere ouders die een kind verloren.

Oss heeft bewust gekozen voor een stille locatie in het Elzeneindpark en niet bij het station Oss West, waar het dramatische ongeval gebeurde. Daar is volgens de gemeente te veel omgevingsgeluid.

Het monument van ruim een meter hoog krijgt de naam Vlinderboek. „Het monument vertelt het verhaal over de emoties bij het verlies van een kind. Bij dit proces van jaren heeft de vlinder een belangrijke rol. Deze geeft uiteindelijk weer enige kleur aan het leven”, verklaart de gemeente.

Lees verder

Meest gelezen

X