Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Oranje Leeuwinnen winnen van Mexico

Geplaatst

op

door

Bondscoach Sarina Wiegman zag haar ploeg zonder problemen winnen van Mexico. De oefenwedstrijd in aanloop naar het WK 2019 was in de 1e helft eigenlijk al gespeeld. Toen stond Oranje met 2-0 voor en in de 2e helft veranderde daar niks meer aan.
De Oranjevrouwen hadden de wedstrijd vanaf de 1e minuut eigenlijk al onder controle. De Mexicanen werden met de rug tegen de muur gezet en Oranje liet de bal snel rondgaan. Rechtsbuiten Van de Sanden was als eerste dichtbij de openingstreffer. Vanaf de rand van het strafschopgebied legde ze de bal in de 5e minuut in 1 keer over de Mexicaanse keepster heen, maar de bal stuiterde net op de lijn het doel weer uit.

In de 24e minuut werd alsnog de score geopend. Wie anders dan Vivianne Miedema tikte de 1-0 binnen nadat de Mexicaanse doelvrouw Santiago een afstandsschot van Jill Roord niet klemvast had.

Martens laat klasse zien
Vlak voor rust verdubbelde Lieke Martens de voorsprong. Vanaf de linker kant van het veld kwam ze aan de bal, sneed naar binnen en krul de bal ver buiten bereik van de keepster in de verre hoek! Zo konden de Oranje Leeuwinnen ontspannen aan de thee.

Te weinig goals
In de 2e helft kwamen de Oranjevrouwen niet meer in de problemen. Nederland bleef sterk voetballen, creëerde nog wat kansen maar het lukte niet meer om ook het 3e doelpunt van de avond te maken. Dat was wel een minpuntje van de avond, want er waren kansen genoeg om het publiek nog een paar keer op de banken te krijgen. Achterin zat de verdediging op slot en werd netjes de 0 gehouden. Daardoor eindigde de wedstrijd in 2-0.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Renato Sanches ontevreden bij Bayern München

Geplaatst

op

door

De getalenteerde voetballer heeft het niet naar zijn zin bij Bayern München. Hij wilt graag meer speeltijd hebben, afgelopen seizoen was dit geenszins het geval. Sanches heeft dit tijdens het trainingskamp in de Verenigde Staten kenbaar gemaakt aan de trainer en aangegeven dat hij wilt vertrekken.

De Duitse topclub Bayern München is niet van plan om de 21 jarige middenvelder te laten gaan. “Renato Sanches blijft:, reageert trainer Niko Kovac. “We hebben met hem gesproken en hem verteld dat we hem graag willen behouden. Natuurlijk heeft hij na het afgelopen seizoen nagedacht wat hij kan doen. Maar we hebben hem de redenen voor zijn geringe speeltijd verklaard en dat heeft hij ingezien. Hij ziet zijn toekomst hier.”

Renato Sanches is in 2016 door Bayern München gecontracteerd en overgenomen van Benfica. De speler heeft tot heden nog geen basisplaats weten te bemachtigen in het 1e van Bayern. Sanches weet dat er clubs geïnteresseerd in hem zijn, waar hij weet wel speeltijd te kunnen verkrijgen. Trainer Niko Kovac ziet een vertrek van de speler niet zitten.


Lees verder

Nederland

Nederland vs Japan Finale World Port Tournament in Rotterdam

Geplaatst

op

door

De Nederlandse honkballers staan zondag in de finale van het World Port Tournament in Rotterdam tegenover Japan.

De Japanners wonnen het Aziatische onderonsje met Taiwan met 8-1 en plaatsten zich daardoor ook voor de eindstrijd. Japan legde de basis voor de zege al in de eerste inning, waarin het vier punten maakte.

Oranje begon het World Port Tournament een week geleden ook tegen Japan. De ploeg van bondscoach Evert-Jan ’t Hoen won toen na verlenging met 6-5. Nederland verloor daarna van de Verenigde Staten (0-5) en Curaçao (2-3), maar dankzij twee zeges op Taiwan (4-1 en 8-0) en de VS (13-3) bereikten de honkballers alsnog de eindstrijd van het toernooi. Het duel met Japan begint om 13.30 uur.

ANP

Lees verder

Meest gelezen

X