Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Oranje Leeuwinnen winnen van Mexico

Geplaatst

op

Bondscoach Sarina Wiegman zag haar ploeg zonder problemen winnen van Mexico. De oefenwedstrijd in aanloop naar het WK 2019 was in de 1e helft eigenlijk al gespeeld. Toen stond Oranje met 2-0 voor en in de 2e helft veranderde daar niks meer aan.
De Oranjevrouwen hadden de wedstrijd vanaf de 1e minuut eigenlijk al onder controle. De Mexicanen werden met de rug tegen de muur gezet en Oranje liet de bal snel rondgaan. Rechtsbuiten Van de Sanden was als eerste dichtbij de openingstreffer. Vanaf de rand van het strafschopgebied legde ze de bal in de 5e minuut in 1 keer over de Mexicaanse keepster heen, maar de bal stuiterde net op de lijn het doel weer uit.

In de 24e minuut werd alsnog de score geopend. Wie anders dan Vivianne Miedema tikte de 1-0 binnen nadat de Mexicaanse doelvrouw Santiago een afstandsschot van Jill Roord niet klemvast had.

Martens laat klasse zien
Vlak voor rust verdubbelde Lieke Martens de voorsprong. Vanaf de linker kant van het veld kwam ze aan de bal, sneed naar binnen en krul de bal ver buiten bereik van de keepster in de verre hoek! Zo konden de Oranje Leeuwinnen ontspannen aan de thee.

Te weinig goals
In de 2e helft kwamen de Oranjevrouwen niet meer in de problemen. Nederland bleef sterk voetballen, creëerde nog wat kansen maar het lukte niet meer om ook het 3e doelpunt van de avond te maken. Dat was wel een minpuntje van de avond, want er waren kansen genoeg om het publiek nog een paar keer op de banken te krijgen. Achterin zat de verdediging op slot en werd netjes de 0 gehouden. Daardoor eindigde de wedstrijd in 2-0.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Vier doden bij ongeluk op A12 bij Den Haag

Geplaatst

op

Bij een ongeluk op de A12 bij het Prins Clausplein in Den Haag zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vier mensen om het leven gekomen. De slachtoffers zaten in één auto, meldt de politie.

De auto is rond 1.00 uur op zijn zijkant tussen de vangrail en de geluidswal terechtgekomen. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. De vier die zijn overleden zijn twee broers van 16 en 21 jaar uit Zoetermeer, hun 18-jarige neef uit Den Haag en hun aanstaande 26-jarige zwager uit Rotterdam.

De A12 tussen Nootdorp en Den Haag werd na het ongeluk in beide richtingen urenlang afgesloten voor onderzoek. De weg naar Utrecht werd in de loop van de nacht weer vrijgegeven, de weg richting Den Haag ging woensdagochtend om 6.30 uur weer open.

ANP

Lees verder

Nederland

Vmbo-examen gestolen uit auto docent

Geplaatst

op

Uit de auto van een vmbo-docent zijn vorige week vrijdag de opgaven, de instructies voor examinatoren en de correctievoorschriften van een centraal eindexamen gestolen. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob aan de Tweede Kamer.

Het gaat om een zogenoemd centraal schriftelijk en praktisch examen voor het vak Zorg en Welzijn, dat niet overal tegelijk wordt afgenomen. Scholen hebben daar van 1 april tot 5 juli de tijd voor. Het examen bestaat uit verscheidene onderdelen, zowel praktijkgericht als theoretisch.

Van dergelijke examens bestaan twee versies, die gelijk over de scholen worden verdeeld. Scholen waar het examen nog moet worden afgenomen, moeten vanaf 6 mei, het einde van de meivakantie, de andere versie gebruiken. Voor leerlingen die het examen al hebben gemaakt, heeft de diefstal volgens Slob geen gevolgen.

ANP

Lees verder

Meest gelezen