Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Oranje krijgt groot compliment van Wiegman

Geplaatst

op

door

Bondscoach Sarina Wiegman kon niet anders dan heel tevreden zijn over de EK-kwalificatiewedstrijd van de voetbalsters tegen Turkije. Oranje zegevierde in Izmir met maar liefst 8-0. “Het hele team verdient een groot compliment”, zei Wiegman bij de NOS. “Winnen is nooit vanzelfsprekend en dit was toch een moeilijke wedstrijd, in een andere ambiance dan we gewend zijn en tegen een tegenstander die eigenlijk niet wil voetballen.”

De voetbalsters hadden het alleen in de openingsfase even lastig met de Turkse vrouwen. Nadat Shanice van de Sanden de score had geopend, ging het hard. “Het is altijd lekker als je vroeg scoort. We hebben veel kansen gecreëerd en er ook veel afgemaakt. Als we hard werken en als team functioneren, kunnen we ook tegen teams die heel verdedigend spelen veel kansen creëren”, aldus Wiegman, die de 20-jarige Aniek Nouwen centraal achterin een kans gaf. “Aniek doet het bij PSV heel goed en ze klopt al een tijdje aan de deur. Ze mocht het nu een keer vanaf het begin laten zien. Ze heeft het goed gedaan.”

ANP

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

We gaan naar het EK, dat is het belangrijkst

Geplaatst

op

door

Virgil van Dijk vond het niet zo belangrijk dat het Nederlands elftal zaterdag bij Noord-Ierland (0-0) het ticket voor het Europees kampioenschap veiligstelde zonder heel goed te spelen. “We kunnen er heel lang over praten, maar we gaan naar het eindtoernooi. We kunnen de focus volledig op het EK leggen”, zei de aanvoerder.

“We wisten dat het lastig zou worden. We hebben mogelijkheden gehad om te scoren”, vervolgde Van Dijk. “Het laatste kwartier moet je heel sterk blijven, met corners en lange ballen. Dat hebben we goed gedaan, we stonden goed.”

ANP

Lees verder

Nederland

Koeman:’Wedstrijd snel vergeten’

Geplaatst

op

door

Ronald Koeman was vooral trots dat hij met het Nederlands elftal het EK heeft gehaald. “Ik vind dat je deze wedstrijd snel mag vergeten. Ik ben blij en trots op het team. We zijn er eindelijk weer bij. Dat is een groot compliment voor deze groep”, sprak de bondscoach na het doelpuntloze gelijkspel bij Noord-Ierland.

Voor het eerst sinds 2014 is Nederland weer aanwezig op een eindtoernooi. Een 0-0 was voldoende om naar het EK 2020 te gaan. Daarmee is de wederopstanding van Oranje volbracht na het pijnlijke gemis van het EK 2016 en WK 2018. 

“We hebben een wedstrijd gezien die je vooraf kon verwachten”, zei de bondcoach. “Noord-Ierland ging in de beginfase een beetje stormen. Ze hebben twee momenten gehad, voor de rest niet. We moeten het ook niet overdrijven. We hebben het professioneel uitgespeeld. Aanvallend hadden we meer kunnen en moeten brengen.”

Koeman vindt dat er in Nederland, na moeizame jaren, nu al snel weer kritisch wordt gesproken als het voetballend eens wat minder is. “We zijn een landje waar we eerst de boel afbreken en daarna weer heel erg blij zijn. Daar stoor ik me wel eens aan. We zijn zelf ook heel kritisch. Maar we hebben het geweldig gedaan, we gaan een geweldig toernooi tegemoet.”

ANP

Lees verder

Meest gelezen

X