Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Oranje-internationals boycotten Veronica Inside

Geplaatst

op

Img 6316

De uitspraken van Johan Derksen in het programma Veronica Inside hebben een staartje gekregen. DE Oranje internationals zowel de mannen als de vrouwen hebben besloten geen zich niet meer te laten interviewen door het televisieprogramma. De voetballers hebben besloten het programma te boycotten, dit hebben ze middels social media laten weten.

Momenteel ligt Johan Derksen flink onder vuur, daar hij eerder een racistische opmerking heeft gemaakt over Akwasi in het programma Veronica Inside. Hij vergeleek namelijk Akwasi met Zwarte Piet, zelfs vind Derksen het een goed grapje. De Oranje internationals hebben nu besloten geen interviews meer te geven aan het voetbal programma Veronica Inside. Via instgaram wordt en nu door captain Virgil van Dijk een statement gemaakt en deze wordt gedeeld door de overige Oranje internationals.

Onder andere de volgende voetballers hebben de foto gedeeld op hin social media account ; Ryan Babel, Wout Weghorst, Georginio Wijnaldum, Matthijs de Ligt, Jasper Cillessen, Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum, Wout Weghorst, Patrick van Aanholt, Daley Blind en jeugdinternational Noa Lang.

Img 6318
Virgil van Dijk (Aanvoerder Nederlands XI)

“Dit is onschuldige humor? Dit is de taal van de voetbalkantine? Dit is maar een mening? Dit is soms het randje opzoeken? Lekker laten gaan joh? Nee! Dit is ver over de grens. Niet voor de eerste keer. Niet voor de tweede keer. Keer op keer op keer. Enough is enough! Wij, Oranje-internationals, laten ons niet meer interviewen door dit programma”, zo luidt het statement. Het boycotten van het voetbal programma is een initiatief vanuit de spelersgroep. De KNVB ondersteund deze actie van de Oranje internationals.

Eerder hadden enkele voetballers een oproep gedaan naar de adverteerders rondom het programma om zich terug te trekken. Er hebben zich ook inderdaad adverteerders terug getrokken waaronder Zespri fruit, Gilette, Bierbrouwer Bavaria en Albert Heyn.

De reactie van Johan Derksen hierop was het volgende: “Ach, die reclameblokken zijn toch al veel te lang”. “Ik vond het trouwens nog niet eens zo’n heel slechte grap (over Akwasi, red.). Weet je, ik zit daar om mijn mening te verkondigen en dat zal ik blijven doen tot de laatste snik.”

Johan Derksen denk niet dat het Veronica Inside van de TV zender zal worden weg gehaald.

“Dat is mijn afdeling niet. Dit is weer een storm in een glas water die wel overwaait. Morgen is er weer een andere rel. Dat gaat vaker zo. Dan beginnen mensen drie dagen na ons programma te gillen. En denken commerciële jongens van bedrijven: wij kunnen niet achterblijven, maar ach, ik ga daar niet over.”,aldus Derksen.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Joop
vrijdag 19 juni 2020 18:45

Genoeg is genoeg. Weg met die zogenaamde kenner. Hij zaait onrust binnen voetbal. Voetbal is broederschap en genieten maar deze zogenaamde kenner is de grootste onruststoker.. Weg ermee. Zijn betere mensen die de tv voetbal een hart onder de riem brengen. Lang leve ziggosport en ons sport. Studio sport. 💯

Sonny
vrijdag 19 juni 2020 19:35

Hoe vaak heeft deze man het al aan de stok met Marokkanen of negers het is geen grap meer. Pesten is niet goed iemand pesten moet je geen grap van maken. Nee tijd dat hij nooit meer in beeld komt

Chantal
vrijdag 19 juni 2020 19:53

Yes. Goedzo

Willem Huitema
vrijdag 19 juni 2020 20:02

Hij vergeleek Akwasi met ZP…..omdat die ook verbindt
https://www.trouw.nl/nieuws/zwarte-piet-verdeelt-niet-maar-verbindt~bd67165d/
 
Maar ZP keihard op z’n gezicht schoppen is dat dan weer niet.
 
Derksen ging volgens mij te ver. Maar Akwasi ook zeker als je zogenaamd wilt “verbinden” dan is geweld nooit gewenst (zie Martin L King). Beide moeten excuses aanbieden imho.Advertentie

Nederland

Rotterdams bedrijf moet order Baltimore laten gaan wegens Zwarte Pieten foto

Geplaatst

op

Img 1924a26c17a7 1

Een architectenbureau in Rotterdam West 8 heeft tot hun spijt een order moeten laten gaan, omdat er een foto met Zwartepieten van een sinterklaasfeestje is verschenen.

De foto dateert van 2012 en is gemaakt op kantoor van west 8 in Rotterdam. Op de foto is een medewerker met 3 kinderen verkleed als Zwarte Pieten. In de VS is het “not done”, om een wit gezicht zwart te sminken. Het zwart sminken wordt geassocieerd met zwarte mensen en heeft racistische elementen. In Nederland is de Zwarte Piet figuur nu ook omstreden.

Dat de foto nu ineens opgedoken is, is omdat er iemand de foto naar het stadsbestuur van Baltimore heeft verstuurd. Het is hun niet duidelijk wie dat gedaan heeft, zegt een woordvoerder van het kantoor West 8.

West 8 heeft inmiddels direct afstand gedaan van de foto en de order terug gegeven aan het stadsbestuur van Baltimore. De opdracht advisering bij de herinrichting van een haven- en oevergebied kan helaas niet meer worden uitgevoerd. Het zou teveel negatieve aandacht hebben als het alsnog door West 8 zal worden uitgevoerd.

Img 56dcee23566d 1
Zie hier de foto die verscheen in de  The Baltimore Brew

Racistisch personage

Het Rotterdamse architectenbureau West 8 heeft het volgende verklaard in de  The Architect’s Newspaper . “Het heeft afstand gedaan van Zwarte Piet en vind het een racistisch personage. Het sinterklaasfeest hebben zij inmiddels ook in de ban gedaan.”

In Amerika is Baltimore bekend om het zwart activisme. De stad wordt regelmatig bezocht door zwarte leiders zoals Martin Luther King.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

Foto’s huis Akwasi op internet: “Ik voel me niet veilig”

Geplaatst

op

Img 2bab654e5b9b 1

Akwasi is recentelijk geconfronteerd met foto’s van zijn onlangs gekochte huis op het internet. De foto’s van zijn huis werden gedeeld in een Facebookgroep. Akwasi reageerde verbolgen hierop: “Ik zou me veilig moeten voelen in mijn eigen huis maar het pijnigt me om te zien hoe dit nu onmogelijk voor me wordt gemaakt.”

Zie onderstaand het bericht welke door Akwasi gedeeld is op zijn Social media account.

‘Meneertje Akwasi heeft het zo slecht in Nederland, jullie zouden medelijden moeten hebben met hem,’ schreef een man in de Facebookgroep ‘Glazenwassers United’. Hij deelde ook een reeks foto’s van het nieuwe huis van Akwasi. ‘Maar wel een huisje van 500.000 euro kopen die ik vandaag moet opleveren.’ 

Akwasi” ‘Dit mag niet en dit hoort niet.’ Er is hier sprake van inbreuk in zijn privacy, fundamentele rechten zijn hierbij geschonden. ‘Ik zou me veilig moeten voelen in mijn eigen huis maar het pijnigt me om te zien hoe dit nu onmogelijk voor me wordt gemaakt.’

Bedreigingen

Inmiddels is de Facebookpagina van de Glazenwasser niet meer te vinden, ook van de man die het bericht gepost heeft, is het profiel verwijderd.

Onduidelijk is of Akwasi aangifte zal doen of inmiddels heeft gedaan. De politie kan wegens privacy redenen niets over vertellen.

Eerder deze maand was Akwasi al het mikpunt van doodsbedreigingen wegens zijn uitspraken op de Dam, tijdens een demonstratie van de Black Lives Matter beweging. Het openbaar Ministerie heeft aangegeven deze doodsbedreigingen te onderzoeken.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen