donderdag 13 juni 2024
27 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
4
(3)

Opvolger Sylvana Simons gaat voor vrijheid en gelijkheid

lees ook ...

Hoofdverdachten moord Peter R. de Vries krijgen lange celstr...

De drie hoofdverdachten in de moordzaak van misdaadverslaggever Peter R. de Vries zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. De rechtbank in Amsterdam heeft woensdag bepaald dat schutter Delano G....

Op een bijeenkomst van Bij1 namen de leden definitief het besluit om mee te doen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Edson Olf, een Rotterdammer werd aangewezen als lijsttrekker. Hij stond tijdens een partijcongres in Den Haag stil bij het feit dat, “Institutioneel racisme, discriminatie, kapitalisme en kolonialisme, uitbuiting en vernieling”, dingen die  volgens hem mensen nog dagelijks kapotmaken. Hierin wil hij verandering brengen.

De Consultant Olf is in Rotterdam naast wijk raadslid ook vicevoorzitter van de partij. Sylvana Simons komt om gezondheidsredenen niet terug na de verkiezingen, maar ook om het feit dat zij zich niet meer wil verweren tegen beschuldigingen, die volgens haar niet op waarheid berusten.

De Rotterdammer Olf gaat voor een wereld waarin “vrijheid en gelijkheid niet alleen woorden zijn, maar een realiteit voor iedereen.” Olf is nakomeling van mensen, die de ervaring in Nederland hebben dat zij twee tot drie keer zo hard moeten werken “om misschien als alles meezit hetzelfde te bereiken”. Hij roept op: “Kom bijeen, breek de ketens, beken kleur.”

De partij beschermde zijn leden tegen journalisten bij het vaststellen van het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst. Alleen bij de speech van de lijsttrekker mochten zij aanwezig zijn. De partij heeft nu één zetel in de Tweede Kamer. In de peilingen van IPsos/EenVandaag en I&O Research staat de partij op 0 tot 1 zetel.

Bron: NOS

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandOpvolger Sylvana Simons gaat voor vrijheid en gelijkheid