Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Opbrengst 3FM Serious Request 2016 ruim 8,7 miljoen

Geplaatst

op

De benefietactie Serious Request van radiozender 3FM heeft dit jaar tot nu toe 8.744.131 euro opgehaald. Dit jaar de eer aan dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende om zich zes dagen lang in het Glazen Huis op te laten sluiten, in het centrum van Breda, en 24 uur per dag radio en tv te maken zonder daarbij te eten. De dj’s draaien dan verzoeknummers in ruil voor geld.

Het bedrag valt, mede door de opbrengst van de nagellak-actie van het ongeneeslijk zieke jongetje Tijn van zes, hoger uit dan vorig jaar. De lak-actie van Tijn had zaterdagavond al meer dan 2,5 miljoen euro opgehaald. Zijn streefbedrag was 100 euro.

De hartverwarmende nagellak-actie van de ongeneeslijk zieke Tijn is wereldnieuws. Het jongetje heeft hersenstamkanker (DIPG), een zeldzame ziekte die jaarlijks bij vijftien tot twintig kinderen in Nederland wordt vastgesteld. Zijn verhaal ontroerde zo veel mensen dat er spontaan een giftenstroom op gang kwam en mensen hun nagels gingen lakken. Ook bekende Nederlanders en politici, waaronder premier Mark Rutte, lieten massaal hun nagels lakken voor het goede doel. Nooit eerder bracht een individuele actie zoveel geld op.

Toen vorig jaar de dj’s uit het Glazen Huis kwamen werd een opbrengst van 7,5 miljoen bekendgemaakt. Uiteindelijk bleek, nadat alle donaties waren geteld, in totaal ruim 8,4 miljoen euro bijeengebracht. Of het bedrag dit keer ook nog hoger wordt blijkt in het komende jaar.

De opbrengst van de actie gaat ieder jaar naar een zogenoemde stille ramp, in samenwerking met het Rode Kruis. Dit jaar was het doel van 3FM Serious Request zich in te zetten voor kinderen die slachtoffer zijn van de stille killer: longontsteking

Het was de tweede keer dat het Glazen Huis in Breda stond. Volgend jaar vindt de actie plaats vanuit Apeldoorn.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Don

heel mooi dat Nederlamders gul zijn als het op goede doelen op af komt. waarom doen de radio zenders in Suriname dit niet in Suriname voor de arme kindertjes in Suriname.Advertentie

Nederland

Vier doden bij ongeluk op A12 bij Den Haag

Geplaatst

op

Bij een ongeluk op de A12 bij het Prins Clausplein in Den Haag zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vier mensen om het leven gekomen. De slachtoffers zaten in één auto, meldt de politie.

De auto is rond 1.00 uur op zijn zijkant tussen de vangrail en de geluidswal terechtgekomen. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. De vier die zijn overleden zijn twee broers van 16 en 21 jaar uit Zoetermeer, hun 18-jarige neef uit Den Haag en hun aanstaande 26-jarige zwager uit Rotterdam.

De A12 tussen Nootdorp en Den Haag werd na het ongeluk in beide richtingen urenlang afgesloten voor onderzoek. De weg naar Utrecht werd in de loop van de nacht weer vrijgegeven, de weg richting Den Haag ging woensdagochtend om 6.30 uur weer open.

ANP

Lees verder

Nederland

Vmbo-examen gestolen uit auto docent

Geplaatst

op

Uit de auto van een vmbo-docent zijn vorige week vrijdag de opgaven, de instructies voor examinatoren en de correctievoorschriften van een centraal eindexamen gestolen. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob aan de Tweede Kamer.

Het gaat om een zogenoemd centraal schriftelijk en praktisch examen voor het vak Zorg en Welzijn, dat niet overal tegelijk wordt afgenomen. Scholen hebben daar van 1 april tot 5 juli de tijd voor. Het examen bestaat uit verscheidene onderdelen, zowel praktijkgericht als theoretisch.

Van dergelijke examens bestaan twee versies, die gelijk over de scholen worden verdeeld. Scholen waar het examen nog moet worden afgenomen, moeten vanaf 6 mei, het einde van de meivakantie, de andere versie gebruiken. Voor leerlingen die het examen al hebben gemaakt, heeft de diefstal volgens Slob geen gevolgen.

ANP

Lees verder

Meest gelezen