Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Opbrengst 3FM Serious Request 2016 ruim 8,7 miljoen

Geplaatst

op

De benefietactie Serious Request van radiozender 3FM heeft dit jaar tot nu toe 8.744.131 euro opgehaald. Dit jaar de eer aan dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende om zich zes dagen lang in het Glazen Huis op te laten sluiten, in het centrum van Breda, en 24 uur per dag radio en tv te maken zonder daarbij te eten. De dj’s draaien dan verzoeknummers in ruil voor geld.

Het bedrag valt, mede door de opbrengst van de nagellak-actie van het ongeneeslijk zieke jongetje Tijn van zes, hoger uit dan vorig jaar. De lak-actie van Tijn had zaterdagavond al meer dan 2,5 miljoen euro opgehaald. Zijn streefbedrag was 100 euro.

De hartverwarmende nagellak-actie van de ongeneeslijk zieke Tijn is wereldnieuws. Het jongetje heeft hersenstamkanker (DIPG), een zeldzame ziekte die jaarlijks bij vijftien tot twintig kinderen in Nederland wordt vastgesteld. Zijn verhaal ontroerde zo veel mensen dat er spontaan een giftenstroom op gang kwam en mensen hun nagels gingen lakken. Ook bekende Nederlanders en politici, waaronder premier Mark Rutte, lieten massaal hun nagels lakken voor het goede doel. Nooit eerder bracht een individuele actie zoveel geld op.

Toen vorig jaar de dj’s uit het Glazen Huis kwamen werd een opbrengst van 7,5 miljoen bekendgemaakt. Uiteindelijk bleek, nadat alle donaties waren geteld, in totaal ruim 8,4 miljoen euro bijeengebracht. Of het bedrag dit keer ook nog hoger wordt blijkt in het komende jaar.

De opbrengst van de actie gaat ieder jaar naar een zogenoemde stille ramp, in samenwerking met het Rode Kruis. Dit jaar was het doel van 3FM Serious Request zich in te zetten voor kinderen die slachtoffer zijn van de stille killer: longontsteking

Het was de tweede keer dat het Glazen Huis in Breda stond. Volgend jaar vindt de actie plaats vanuit Apeldoorn.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Don

    zondag 25 december 2016 at 17:50

    heel mooi dat Nederlamders gul zijn als het op goede doelen op af komt. waarom doen de radio zenders in Suriname dit niet in Suriname voor de arme kindertjes in Suriname.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Twee doden bij ongeluk Breda

Geplaatst

op

Bij een ongeluk op een viaduct over de A16 bij Breda zijn twee mensen om het leven gekomen. Een derde persoon raakte gewond.

Volgens de politie kwamen twee auto’s in botsing op het viaduct. Een van de auto’s vloog vervolgens in brand. De dodelijke slachtoffers zaten allebei in de auto die vlam vatte. De gewonde uit de andere auto is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Vanwege de ernst van het ongeluk werd onder meer traumahelikopter opgeroepen.
Waardoor het ongeluk kon gebeuren, is nog niet bekend. De politie doet onderzoek.

Lees verder

Nederland

Nederlandse militair aangehouden met drugs op Curaçao

Geplaatst

op

Een 24-jarige Nederlandse militair is op Curaçao bij een uitgaansgelegenheid aangehouden door bewakingspersoneel terwijl hij cocaïne bij zich had. Hij is overgedragen aan de opsporingsambtenaren van de Koninklijke Marechaussee. De militair had een gebruikershoeveelheid op zak, dat is max. een halve gram. Het gaat om een matroos van het schip de Zr. Ms. Zeeland. Het schip is vorige week op Curaçao juist aangekomen om drugshandel op zee te bestrijden.
Defensie hanteert een zero-tolerance beleid met betrekking tot harddrugs. Of de matroos is ontslagen, is niet bekendgemaakt.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |