Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Opbrengst 3FM Serious Request 2016 ruim 8,7 miljoen

Geplaatst

op

De benefietactie Serious Request van radiozender 3FM heeft dit jaar tot nu toe 8.744.131 euro opgehaald. Dit jaar de eer aan dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende om zich zes dagen lang in het Glazen Huis op te laten sluiten, in het centrum van Breda, en 24 uur per dag radio en tv te maken zonder daarbij te eten. De dj’s draaien dan verzoeknummers in ruil voor geld.

Het bedrag valt, mede door de opbrengst van de nagellak-actie van het ongeneeslijk zieke jongetje Tijn van zes, hoger uit dan vorig jaar. De lak-actie van Tijn had zaterdagavond al meer dan 2,5 miljoen euro opgehaald. Zijn streefbedrag was 100 euro.

De hartverwarmende nagellak-actie van de ongeneeslijk zieke Tijn is wereldnieuws. Het jongetje heeft hersenstamkanker (DIPG), een zeldzame ziekte die jaarlijks bij vijftien tot twintig kinderen in Nederland wordt vastgesteld. Zijn verhaal ontroerde zo veel mensen dat er spontaan een giftenstroom op gang kwam en mensen hun nagels gingen lakken. Ook bekende Nederlanders en politici, waaronder premier Mark Rutte, lieten massaal hun nagels lakken voor het goede doel. Nooit eerder bracht een individuele actie zoveel geld op.

Toen vorig jaar de dj’s uit het Glazen Huis kwamen werd een opbrengst van 7,5 miljoen bekendgemaakt. Uiteindelijk bleek, nadat alle donaties waren geteld, in totaal ruim 8,4 miljoen euro bijeengebracht. Of het bedrag dit keer ook nog hoger wordt blijkt in het komende jaar.

De opbrengst van de actie gaat ieder jaar naar een zogenoemde stille ramp, in samenwerking met het Rode Kruis. Dit jaar was het doel van 3FM Serious Request zich in te zetten voor kinderen die slachtoffer zijn van de stille killer: longontsteking

Het was de tweede keer dat het Glazen Huis in Breda stond. Volgend jaar vindt de actie plaats vanuit Apeldoorn.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Don

    zondag 25 december 2016 at 17:50

    heel mooi dat Nederlamders gul zijn als het op goede doelen op af komt. waarom doen de radio zenders in Suriname dit niet in Suriname voor de arme kindertjes in Suriname.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Transavia laat op “dierendag” dieren gratis meevliegen

Geplaatst

op

By

Ongeveer 115 honden en katten vliegen donderdag 4 oktober gratis mee met Transavia. Het is dan immers dierendag. Transavia trakteert alle baasjes op een gratis vlucht voor hun huisdier.

Ongeveer zes op de tien huishoudens in ons land hebben een huisdier. Van een hond of een kat tot een cavia, kanariepiet of hamster. Nederlanders nemen hun honden en katten ook steeds vaker mee naar vakantiebestemmingen. Bij Transavia gebeurde dat in 2017 maar liefst 30.000 keer. En dat aantal groeit nog steeds ieder jaar, met gemiddeld 10 procent.

Reizigers die morgen tijdens dierendag met Transavia vliegen en hun huisdier meenemen, ontvangen een mail. Daarin staat dat hun trouwe viervoeter op deze bijzondere dag gratis mee op reis mag. De ticketprijs – op basis van een enkele reis – van de viervoeters wordt teruggestort.

Lees verder

Nederland

Openbaar vervoer in Amsterdam ligt plat

Geplaatst

op

By

Door een mobilofoonstoring ligt het openbaar vervoer in Amsterdam plat. Bijna alle metrolijnen zijn voor onbepaalde tijd buiten gebruik en ook een aantal tramlijnen zijn uitgevallen.

Tram 5 is ingekort. De bussen 22, 34, 35 en 38 rijden geleidelijk weer volgens dienstregeling. Er rijden pendelbussen tussen IJburg en de Passengers Terminal. De pontjes bij Amsterdam Centraal varen volgens schema.

Hoe lang de storing nog voor hinder gaat zorgen, is niet duidelijk.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |