Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Opbrengst 3FM Serious Request 2016 ruim 8,7 miljoen

Geplaatst

op

door

De benefietactie Serious Request van radiozender 3FM heeft dit jaar tot nu toe 8.744.131 euro opgehaald. Dit jaar de eer aan dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende om zich zes dagen lang in het Glazen Huis op te laten sluiten, in het centrum van Breda, en 24 uur per dag radio en tv te maken zonder daarbij te eten. De dj’s draaien dan verzoeknummers in ruil voor geld.

Het bedrag valt, mede door de opbrengst van de nagellak-actie van het ongeneeslijk zieke jongetje Tijn van zes, hoger uit dan vorig jaar. De lak-actie van Tijn had zaterdagavond al meer dan 2,5 miljoen euro opgehaald. Zijn streefbedrag was 100 euro.

De hartverwarmende nagellak-actie van de ongeneeslijk zieke Tijn is wereldnieuws. Het jongetje heeft hersenstamkanker (DIPG), een zeldzame ziekte die jaarlijks bij vijftien tot twintig kinderen in Nederland wordt vastgesteld. Zijn verhaal ontroerde zo veel mensen dat er spontaan een giftenstroom op gang kwam en mensen hun nagels gingen lakken. Ook bekende Nederlanders en politici, waaronder premier Mark Rutte, lieten massaal hun nagels lakken voor het goede doel. Nooit eerder bracht een individuele actie zoveel geld op.

Toen vorig jaar de dj’s uit het Glazen Huis kwamen werd een opbrengst van 7,5 miljoen bekendgemaakt. Uiteindelijk bleek, nadat alle donaties waren geteld, in totaal ruim 8,4 miljoen euro bijeengebracht. Of het bedrag dit keer ook nog hoger wordt blijkt in het komende jaar.

De opbrengst van de actie gaat ieder jaar naar een zogenoemde stille ramp, in samenwerking met het Rode Kruis. Dit jaar was het doel van 3FM Serious Request zich in te zetten voor kinderen die slachtoffer zijn van de stille killer: longontsteking

Het was de tweede keer dat het Glazen Huis in Breda stond. Volgend jaar vindt de actie plaats vanuit Apeldoorn.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Don

heel mooi dat Nederlamders gul zijn als het op goede doelen op af komt. waarom doen de radio zenders in Suriname dit niet in Suriname voor de arme kindertjes in Suriname.Advertentie

Nederland

Financieel directeur AEB vertrekt vanwege afvalcrisis

Geplaatst

op

door

Financieel directeur Derk Kappelle van het noodlijdende Afval Energie Bedrijf (AEB) vertrekt per direct. Dat laat de woordvoerder van AEB weten. 

De medewerkers van de afvalverbrander zijn vrijdag ingelicht. Volgens de woordvoerder zijn Kappelle en AEB ‘in goed overleg’ uit elkaar gegaan. 

Het AEB verkeert sinds begin juli in een crisis. Vier van de zes verbrandingsovens liggen vanwege veiligheidsproblemen stil. Daardoor is het bedrijf financieel in de problemen geraakt. De gemeente en banken hebben al 16 miljoen euro in het noodlijdende bedrijf gepompt. 

Eind juli werd bekend dat drie van de vier leden van de raad van commissarissen van AEB opstapten. Ook stelde de gemeente een interim-directeur aan, om de greep op het bedrijf te verstevigen. 

Lees verder

Nederland

Ruim duizend huishoudens in Zeist kort zonder stroom door brand

Geplaatst

op

door

In Zeist zijn rond etenstijd ruim duizend huishoudens zonder stroom komen te zitten. Oorzaak was een brand in een transformatorstation, laat Stedin weten. 

De huizen die zonder stroom kwamen te zitten liggen in de omgeving van de Crosestein en Vogelenbuurt. Na ruim een uur meldde Stedin dat alle klanten weer voorzien waren van elektriciteit. 

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Daar wordt onderzoek naar gedaan. 

Lees verder

Meest gelezen

X