Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Onderzoek naar misstanden politie Den Haag

Geplaatst

op

door

het Haagse politiebureau Hoefkade in de Schilderswijk is mogelijk sprake van misstanden. Na meldingen hierover van politiemedewerkers is hiernaar begin dit jaar een onderzoek gestart. Dit onderzoek richt zich op “ontoelaatbaar gedrag richting burgers en tussen collega’s onderling” binnen het politieteam.

Het onderzoek, zo meldt de politie vrijdag, richt zich op vier medewerkers die op het politiebureau werken. Zij waren onder meer betrokken bij de aanhouding van een verdachte eind vorig jaar, waarbij geweld is gebruikt. In het onderzoek wordt gekeken of dit geweld rechtmatig en proportioneel was. Het onderzoek zit in de “afrondende fase”, aldus de politie.

NRC Handelsblad, dat een vertrouwelijke brief in handen heeft, meldt dat de groep zich bediende van de naam ‘Marokkanenverdelgers’. Een bron vertelt tegen de NOS dat het gaat om hondengeleiders. Andere bronnen vertellen de NOS dat leidinggevenden van het korps signalen van interne misstanden hebben genegeerd en ‘wegkijkgedrag’ hebben vertoond.

Maar Paul van Musscher, politiechef in Den Haag, spreekt dat tegen. “Binnen onze eenheid wordt niets onder het tapijt geveegd. De norm binnen onze eenheid is helder. Ongepast gedrag, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd. Wij nemen alle signalen over bijvoorbeeld ongewenste omgangsvormen en buitensporige geweldstoepassing uitermate serieus. De suggestie dat wij dit niet doen, is volstrekte onzin.”

De vier tegen wie een intern onderzoek loopt, zijn andere personen dan de drie Haagse agenten tegen wie vrijdag werkstraffen werden geëist. Dat zegt een woordvoerster van de politie. De drie zouden een valse verklaring hebben opgesteld rondom een aanhouding van een man bij een café. De agenten lieten een politiehond de arrestant bijten terwijl hij geen verzet bood.

Het werkklimaat is voor de politie een landelijk probleem. Korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie zei afgelopen juli al dat er geen plaats is voor ontoelaatbaar en grensoverschrijdend gedrag binnen de politie. Op sommige plekken zouden agenten zich schuldig maken aan discriminatie en uitsluiting.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Bergwijn vertrekt bij PSV en maakt overstap naar Tottenham Hotspur

Geplaatst

op

door

Steven Bergwijn wil vandaag niet spelen voor PSV in het duel met FC Twente om 16:45. De 22-jarige aanvaller zou bezig zijn met een transfer naar Tottenham Hotspur.

Steven Bergwijn vertrekt bij PSV en maakt de overstap naar de Premier League. Tottenham Hotspur heeft de aanvaller van PSV ingelijfd, dit melden bronnen aan FOX Sports. 

Bergwijn verlengde vorig jaar zijn contract nog tot 2023 in Eindhoven, maar verlaat nu de zwalkende ploeg van Ernest Faber. PSV staat vijfde in de competitie en werd donderdag uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker door eerstedivisionist NAC Breda.

Lees verder

Nederland

Verdediger Fortes nu al naar Sparta Rotterdam

Geplaatst

op

door

Jeffry Fortes stapt met onmiddellijke ingang van Excelsior over naar stadgenoot Sparta Rotterdam. De 30-jarige verdediger had eerder met zijn nieuwe club een akkoord bereikt over een 1-jarig contract, dat komende zomer zou ingaan. Nu is echter besloten dat hij het huidige seizoen meteen al bij Sparta gaat afmaken.

“Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag deze overstap nu al wilde maken”, liet Fortes weten. “Daarom ben ik blij dat de clubs eruit zijn gekomen. Ik kijk ernaar uit terug te keren bij Sparta, waar ik in de jeugdopleiding al gespeeld heb.”

Ook technisch directeur Henk van Stee van Sparta reageerde opgetogen. “Jeffry was eigenlijk onze eerste versterking voor volgend seizoen, maar nadat hij getekend had, gaf hij aan meteen over te willen stappen. Hierna zijn wij met Excelsior in gesprek gegaan en hebben we een akkoord bereikt. We zijn blij dat Excelsior medewerking verleend heeft en we hem nu al aan de selectie toe kunnen voegen, omdat hij met zijn ervaring en multifunctionaliteit een meerwaarde is.”

ANP

Lees verder

Meest gelezen