maandag 3 oktober 2022
29.4 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
5
(1)

OMT advies scholen blijven open en Horeca dicht om 17.00

lees ook ...

Het Outbreak Management Team heeft het kabinet geadviseerd het hele onderwijs open te houden. Dat volgens de bronnen aan het medium NOS.

Het OMT is van mening verder dat restaurants en cafés, niet-essentiële winkels en ‘doorstroomlocaties’ om 17.00 uur dicht moeten. Eerder vervroegde het kabinet de sluitingstijd van de horeca en essentiële winkels al naar 20.00 uur, andere winkels moeten om 18.00 uur dicht.

Het demissionaire kabinet had gevraagd om een vervroegd advies van het OMT, dit wegens de stijging van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen. De persconferentie die morgen gehouden zal worden door het kabinet, zal duidelijk maken of deze adviezen worden opgevolgd.

HORECA EN WINKELS

Er is een stijging van besmettingen op scholen, toch vind het OMT om de scholen niet te sluiten. Het OMT wijst er op dat er schade aan de ontwikkeling van kinderen kan zijn, als zij sociale schoolcontacten en onderwijs ontberen.

Het advies geldt voor zowel basis- en middelbare scholen als universiteiten en hogescholen. Het kabinet wordt gewezen om in andere sectoren te onderzoeken wat er mogelijk is om het aantal besmettingen terug te dringen. Men stuit dan op de horeca en winkels.

NODIGE MAATREGELEN

De genoemde geadviseerde maatregelen van het OMT zijn volgens minister de Jonge nodig om het aantal toenemende besmettingen tegen te gaan. De cijfers moeten omlaag. Het is iedere keer een dilemma om een afweging te maken of zo een maatregel zal helpen of dat het schade teweeg brengt. Er moeten keuzes gemaakt worden.

Vrijdag zal er weer door premier Rutte en De Jonge een persconferentie worden gegeven. Deze is een week eerder dan gepland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandOMT advies scholen blijven open en Horeca dicht om 17.00