Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Omroep Zwart tikt 50.000 leden aan

Geplaatst

op

Img 7879

Omroep Zwart heeft  de benodigde  50.000 betalende leden behaald en heeft hiermee aan een belangrijke voorwaarde voldaan om een aanvraag te kunnen doen voor landelijke TV & Radio zendtijd, toe treden tot het publieke omroepbestel. De Initiatiefnemers van Omroep Zwart zijn Akwasi en Gianni Grot (filmregisseur). Omroep Zwart staat voor meer diversiteit en kleur op de Nederlandse TV zowel voor als achter de schermen.

Er zijn in totaal 50.005 leden die betalend lid zijn van de omroep. De volgende stap van Omroep Zwart zal zijn om een onderscheidende beleidsplan in te dienen bij de Commissariaat van de Media. Hierin zal duidelijk naar voren moeten komen dat Omroep Zwart een toegevoegde waarde zal zijn op het huidige TV aanbod van het Nederlandse publieke bestel.

“Er is bewust voor de naam “Zwart” gekozen, alle kleuren komen samen in Zwart.  Zwart wordt vaak in het negatieve neergezet. De omroep wil laten zien dat het ook iets moois kan zijn. Het samenbrengen van mensen uit verschillende culturen, diverse opleidingen, ervaringen met elkaar  delen, openstaan voor iets anders, en iemand die anders is”, aldus de aspirant omroep.

Bekende Nederlanders

Een aantal bekende Nederlanders met diverse cultuur achtergronden hebben de omroep Zwart omarmd en op hun manier een bijdrage geleverd. Remy Bonjasky (kickbokser), Achmed Akkabi (acteur), Gerda Havertong (actrice) en Tanja Jess (presentatrice)  doen via sociale media de nodige steunbetuigingen.

Omroep Zwart zal tot en met 31 december door gaan met het werven van leden. “50.000 leden is voor ons een magisch getal, want hiermee wordt er voldaan aan een van de belangrijke voorwaarden die gesteld worden. We hebben nog enkele weken te gaan en willen door groeien, dit is nog maar het begin”, aldus Akwasi en Gianni Grot.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Omroep ZWART (@omroepzwart)

7 Reacties
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marie
woensdag 18 november 2020 15:07

YES WE WE CAN!!!! WE MADE IT!!!!

De Waarheid
woensdag 18 november 2020 15:56

Yesssss we did !!!! And we can !!!
Now next step !

Wim
woensdag 18 november 2020 16:50

Er is van omroep X een soortgelijk initiatief. Een mogelijke samenwerking of bundeling maakt ze nog sterker. Omroep X streeft er ook naar op 31 december a.s. 50.000 of meer leden te hebben.

Nadia
woensdag 18 november 2020 17:37

Ze gaan nooit 2 nemen of x of zwart. Kunnen beter bundelen

De Waarheid
woensdag 18 november 2020 21:19

@Marie, ze hoeven niet 2 te nemen , maar wel 1 van de twee, dus Zwart of X.
Beide omroepen zijn strijders en staan niet tegen over elkaar maar naast elkaar. De macht van het getal zal doorslag gevend zijn. Als beide omroepen zoveel mogelijk betalende leden blijven werven, een behoorlijke achterban hebben, zal het niet makkelijk worden voor de commissariaat van de media en NPO minster Slob. Want beiden omroepen zijn willing om samen te werken. Maar nogmaals de macht van het getal zal door slag gevend zijn. Is altijd zo geweest toch?

Nadia
donderdag 19 november 2020 00:54

Bundelen dan maar en er zijn veel mensen die beseffen dat het tijd is dat er een zwarte omroep komt.

Wally
donderdag 19 november 2020 01:36

Gefeliciteerd en nu jezelf bewijzen. Moeilijkste deel.

Nederland

45 jaar onafhankelijkheid Suriname: Wan Pipel opnieuw in Filmhuis Den Haag

Geplaatst

op

Buitenkantpandavond Nieuw 2 1680x1120

In verband met 45 jaar staatkundig onafhankelijkheid van Suriname zal het Filmhuis Den Haag de Surinaamse film “Wan Pipel” vertonen. Als speciale gast zal oud- minister Jan Pronk aanwezig zijn. Suriname viert op woensdag 25 november 2020 haar onafhankelijkheid. Veel buitenlandse gasten zijn hiervoor uitgenodigd voor de viering op het Onafhankelijkheid plein.

Jan Pronk die laatstelijk is uitgekomen met een nieuw boek, verteld in een interview zijn betrokkenheid bij het beleid van Nederland inzake Suriname. De film “Wan Pipel” zal tot eind december van dit jaar in het filmhuis te zien zijn.

Ook zal “Wan Pipel” op de PICL te zien zijn op 25 november.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

Surinaamse basketballer Charlon Kloof komt met “docuseries”

Geplaatst

op

Image

De Surinaamse basketballer Charlon Kloof komt binnenkort met docuseries onder de titel “The Story Continues”. De docuseries zullen vijf opnames zijn, waarin de kijker op een zeer gepassioneerde manier wordt meegenomen in zijn uitdagingen, die Charlon Kloof te maken heeft tijdens zijn carrière.

Charlon Kloof is een Surinaams- Nederlands professioneel basketballer. Kloof die in Suriname geboren is, komt uit voor Nederland. De docuseries zullen gaan over zijn revalidatie periode, na het scheuren van zijn dijbeenspier tijdens een wedstrijd in Kroatië. Hij onderging een lang proces van revalidatie.

De launch van “The story Continues” zal op zondag 22 november 2020 plaatsvinden. Dit zal via zijn eigen social media kanaal worden uitgezonden. Ook zijn website zal op dezelfde dag onder de naam: charlonkloof.com.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen