Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

OM vervolgt tien mensen voor bedreigen Sylvana Simons

Geplaatst

op

Zeker tien mensen worden door het Openbaar Ministerie vervolgd voor het beledigen en bedreigen van Sylvana Simons, kandidaat-Kamerlid voor de politieke partij DENK. Volgens hoofdofficier van Justitie Theo Hofstee is het de bedoeling dat deze mensen begin volgend jaar voor de rechter verschijnen.

Simons kreeg vooral via Social media doodsbedreigingen en grove beledigingen over zich heen. Zij deed hiervan, in mei van dit jaar, aangifte bij de politie en het dossier is nu overgedragen aan het OM.

Er is een vrij groot aantal mensen waarvan het OM vindt dat ze strafbaar hebben gehandeld bijvoorbeeld door het uiten van bedreigende of discriminerende taal, maar hoeveel dit er precies zijn is niet bekend. Ook kunnen niet alle daders achterhaald worden, zegt Hofstee. Alleen de personen die de ernstigste uitlatingen hebben gedaan moeten voor de rechter komen, volgens Hofstee zijn dit er zeker meer dan tien. Andere zaken worden volgens het OM op een andere wijze afgedaan, bijvoorbeeld door het opleggen van een geldboete of taakstraf. Hofstee hoopt dat deze zaken in het eerste kwartaal van volgend jaar worden afgehandeld.

De bedreigingen aan Sylvana Simons hebben heel veel mensen en uiteraard Sylvana geraakt reageert Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu namens DENK. “Wij zijn tevreden dat het OM er werk van heeft gemaakt en vertrouwen erop dat de rechtstaat haar werk doet. Wij hopen vooral dat dit een afschrikwekkende werking gaat hebben richting die mensen die het nog steeds in hun hoofd halen om politici en aspirant-politici te bedreigen.”

1 Reactie

1 Reactie

  1. Don

    donderdag 22 december 2016 at 18:33

    goedzo gerechtigheid

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Twee doden bij ongeluk Breda

Geplaatst

op

Bij een ongeluk op een viaduct over de A16 bij Breda zijn twee mensen om het leven gekomen. Een derde persoon raakte gewond.

Volgens de politie kwamen twee auto’s in botsing op het viaduct. Een van de auto’s vloog vervolgens in brand. De dodelijke slachtoffers zaten allebei in de auto die vlam vatte. De gewonde uit de andere auto is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Vanwege de ernst van het ongeluk werd onder meer traumahelikopter opgeroepen.
Waardoor het ongeluk kon gebeuren, is nog niet bekend. De politie doet onderzoek.

Lees verder

Nederland

Nederlandse militair aangehouden met drugs op Curaçao

Geplaatst

op

Een 24-jarige Nederlandse militair is op Curaçao bij een uitgaansgelegenheid aangehouden door bewakingspersoneel terwijl hij cocaïne bij zich had. Hij is overgedragen aan de opsporingsambtenaren van de Koninklijke Marechaussee. De militair had een gebruikershoeveelheid op zak, dat is max. een halve gram. Het gaat om een matroos van het schip de Zr. Ms. Zeeland. Het schip is vorige week op Curaçao juist aangekomen om drugshandel op zee te bestrijden.
Defensie hanteert een zero-tolerance beleid met betrekking tot harddrugs. Of de matroos is ontslagen, is niet bekendgemaakt.

Lees verder

Meest gelezen