Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

OM vervolgt tien mensen voor bedreigen Sylvana Simons

Geplaatst

op

Zeker tien mensen worden door het Openbaar Ministerie vervolgd voor het beledigen en bedreigen van Sylvana Simons, kandidaat-Kamerlid voor de politieke partij DENK. Volgens hoofdofficier van Justitie Theo Hofstee is het de bedoeling dat deze mensen begin volgend jaar voor de rechter verschijnen.

Simons kreeg vooral via Social media doodsbedreigingen en grove beledigingen over zich heen. Zij deed hiervan, in mei van dit jaar, aangifte bij de politie en het dossier is nu overgedragen aan het OM.

Er is een vrij groot aantal mensen waarvan het OM vindt dat ze strafbaar hebben gehandeld bijvoorbeeld door het uiten van bedreigende of discriminerende taal, maar hoeveel dit er precies zijn is niet bekend. Ook kunnen niet alle daders achterhaald worden, zegt Hofstee. Alleen de personen die de ernstigste uitlatingen hebben gedaan moeten voor de rechter komen, volgens Hofstee zijn dit er zeker meer dan tien. Andere zaken worden volgens het OM op een andere wijze afgedaan, bijvoorbeeld door het opleggen van een geldboete of taakstraf. Hofstee hoopt dat deze zaken in het eerste kwartaal van volgend jaar worden afgehandeld.

De bedreigingen aan Sylvana Simons hebben heel veel mensen en uiteraard Sylvana geraakt reageert Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu namens DENK. “Wij zijn tevreden dat het OM er werk van heeft gemaakt en vertrouwen erop dat de rechtstaat haar werk doet. Wij hopen vooral dat dit een afschrikwekkende werking gaat hebben richting die mensen die het nog steeds in hun hoofd halen om politici en aspirant-politici te bedreigen.”

1 Reactie

1 Reactie

  1. Don

    donderdag 22 december 2016 at 18:33

    goedzo gerechtigheid

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Transavia laat op “dierendag” dieren gratis meevliegen

Geplaatst

op

By

Ongeveer 115 honden en katten vliegen donderdag 4 oktober gratis mee met Transavia. Het is dan immers dierendag. Transavia trakteert alle baasjes op een gratis vlucht voor hun huisdier.

Ongeveer zes op de tien huishoudens in ons land hebben een huisdier. Van een hond of een kat tot een cavia, kanariepiet of hamster. Nederlanders nemen hun honden en katten ook steeds vaker mee naar vakantiebestemmingen. Bij Transavia gebeurde dat in 2017 maar liefst 30.000 keer. En dat aantal groeit nog steeds ieder jaar, met gemiddeld 10 procent.

Reizigers die morgen tijdens dierendag met Transavia vliegen en hun huisdier meenemen, ontvangen een mail. Daarin staat dat hun trouwe viervoeter op deze bijzondere dag gratis mee op reis mag. De ticketprijs – op basis van een enkele reis – van de viervoeters wordt teruggestort.

Lees verder

Nederland

Openbaar vervoer in Amsterdam ligt plat

Geplaatst

op

By

Door een mobilofoonstoring ligt het openbaar vervoer in Amsterdam plat. Bijna alle metrolijnen zijn voor onbepaalde tijd buiten gebruik en ook een aantal tramlijnen zijn uitgevallen.

Tram 5 is ingekort. De bussen 22, 34, 35 en 38 rijden geleidelijk weer volgens dienstregeling. Er rijden pendelbussen tussen IJburg en de Passengers Terminal. De pontjes bij Amsterdam Centraal varen volgens schema.

Hoe lang de storing nog voor hinder gaat zorgen, is niet duidelijk.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |