Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

OM vervolgt tien mensen voor bedreigen Sylvana Simons

Geplaatst

op

door

Zeker tien mensen worden door het Openbaar Ministerie vervolgd voor het beledigen en bedreigen van Sylvana Simons, kandidaat-Kamerlid voor de politieke partij DENK. Volgens hoofdofficier van Justitie Theo Hofstee is het de bedoeling dat deze mensen begin volgend jaar voor de rechter verschijnen.

Simons kreeg vooral via Social media doodsbedreigingen en grove beledigingen over zich heen. Zij deed hiervan, in mei van dit jaar, aangifte bij de politie en het dossier is nu overgedragen aan het OM.

Er is een vrij groot aantal mensen waarvan het OM vindt dat ze strafbaar hebben gehandeld bijvoorbeeld door het uiten van bedreigende of discriminerende taal, maar hoeveel dit er precies zijn is niet bekend. Ook kunnen niet alle daders achterhaald worden, zegt Hofstee. Alleen de personen die de ernstigste uitlatingen hebben gedaan moeten voor de rechter komen, volgens Hofstee zijn dit er zeker meer dan tien. Andere zaken worden volgens het OM op een andere wijze afgedaan, bijvoorbeeld door het opleggen van een geldboete of taakstraf. Hofstee hoopt dat deze zaken in het eerste kwartaal van volgend jaar worden afgehandeld.

De bedreigingen aan Sylvana Simons hebben heel veel mensen en uiteraard Sylvana geraakt reageert Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu namens DENK. “Wij zijn tevreden dat het OM er werk van heeft gemaakt en vertrouwen erop dat de rechtstaat haar werk doet. Wij hopen vooral dat dit een afschrikwekkende werking gaat hebben richting die mensen die het nog steeds in hun hoofd halen om politici en aspirant-politici te bedreigen.”

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Don

goedzo gerechtigheidAdvertentie

Nederland

Omstreden Islamitische Universiteit van Europa in Rotterdam raakt bevoegdheid kwijt

Geplaatst

op

door

Minister Ingrid van Engelshoven heeft de bevoegdheid van de Islamitische Universiteit van Europa ingetrokken. Eerder dit jaar kreeg de school in Rotterdam drie maanden de tijd om te bewijzen dat het bestuur en de financiën in orde waren. Als dat niet lukte, zou Van Engelshoven het recht tot het verstrekken van hbo-diploma’s laten vervallen. Wat dus nu is gebeurd. 

De school had te kampen met een lange lijst problemen. Miljoenenfraude, ruzies, een sfeer van achterdocht, bestuurlijke chaos en grote financiële problemen: het ging al een tijd niet zo goed met de islamitische hogeschool aan de Rotterdamse Statenweg, die zo’n honderd studenten telt. Onbetaald personeel stapte naar de rechter. Er was in februari een uitweg indien de school zich verzette en een financier vond, maar er gebeurde niets.

De islamitische school heeft geen verbetering getoond en daarom wordt de bevoegdheid ingetrokken. Deze zeldzame maatregel maakt voor de failliete en opgedoekte school weinig meer uit, maar dit betekent dat ook een doorstart niet zomaar kans meer maakt. 

Lees verder

Nederland

Grote brand in meubelfabriek en kringloopwinkel in Berkel en Rodenrijs

Geplaatst

op

door

In Berkel en Rodenrijs is maandagmiddag een zeer grote brand uitgebroken. Een meubelfabriek en kringloopwinkel Rataplan staan in brand. De rook is in de wijde omgeving te zien onder meer in Rotterdam en Den Haag. Er is een NL Alert uitgegaan. Mensen die in de omgeving wonen moeten ramen en deuren sluiten en de mechanische ventilatie uitzetten. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen.

Lees verder

Meest gelezen

X