maandag 15 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
3
(2)

OM: Lichaamsresten Sumanta Bansi gevonden

lees ook ...

Surinam Airways zoekt vliegtuigoplossing Paramaribo-Amsterda...

Surinam Airways staat opnieuw zonder eigen vliegtuig om vluchten tussen Paramaribo en Schiphol uit te voeren. De lease van een Airbus A340-300 is recentelijk afgelopen, en daarom wordt sinds begin apr...

Het Openbaar Ministerie laat weten dat de lichaamsresten die dinsdag werden aangetroffen op een bedrijventerrein in Hoorn afkomstig zijn van de vermiste Sumanta Bansi. Het Nederlands Forensisch Instituut heeft dat bevestigd, wordt door het Openbaar Ministerie gemeld. In februari 2018 verdween de 22-jarige studente uit haar woonplaats Hoorn. Twee jaar later werd de 42-jarige Manodj B. aangehouden. Hij werd verdacht van betrokkenheid bij haar dood.

Manodj B. werd in juli dit jaar veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor het doden van de jonge vrouw en het laten verdwijnen van haar lichaam. De man leidde de recherche afgelopen week naar de resten van Bansi.

De Surinaams-Hindoestaanse Bansi studeerde biomedische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze trok in 2017 in bij de familie B. en kreeg een verhouding met zoon Manodj, die al getrouwd was. Een jaar later verdween Bansi, terwijl ze negen weken zwanger was.

De man zou haar gedood hebben, omdat ze de zwangerschap niet wilde laten afbreken. Bansi was al een keer eerder zwanger geweest van B., maar die zwangerschap zou onder druk van hem zijn beëindigd.

Manodj ontkende alle betrokkenheid bij Bansi’s dood. De rechtbank kon dat echter niet aannemen dat de jonge vrouw vrijwillig was verdwenen of zichzelf iets had aangedaan. De rechtbank leidde dat onder meer af uit afgeluisterde gesprekken tussen hem en zijn familie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandOM: Lichaamsresten Sumanta Bansi gevonden