Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Officier van Justitie buigt zich over zaak “bedreiging Sergio Bunsee”

Geplaatst

op

De Amsterdamse vrouw die de Hoornse cabaretier Sergio Bunsee met de dood zou hebben bedreigd, wordt mogelijk vervolgd. De politie heeft het onderzoek afgerond en de zaak overgedragen aan de officier van justitie in Amsterdam.

Bunsee kreeg in april van het Facebookaccount van Zohra H. berichten, onder meer dat er een kogel door zijn kop zou gaan. Dit als reactie op een satirisch bedoeld filmpje dat hij had gepost over de onthoofding van Nabil Amzieb in Amsterdam, wiens hoofd voor een coffeeshop op straat was gezet. Naar aanleiding van de bedreigingen werd de voorstelling van 22 april in het Amsterdamse Bijlmerparktheater afgelast.

Bunsee werd gisteren op de hoogte gesteld dat het Openbaar Ministerie de zaak behandelt. ,,Ik had het niet verwacht, ik dacht dat het onder aan de stapel zou belanden.’’ Hij heeft begrepen dat er nu drie opties zijn. ,,Er is een kleine kans dat het geseponeerd wordt. Het kan ook een sanctievoorstel worden, een schikking, of het komt tot een zitting.’’

De cabaretier, die op 15 oktober in zijn woonplaats optreedt met zijn tweede voorstelling ’Moeilijk Moeilijk Moeilijk’, kent Zohra niet persoonlijk en heeft haar nooit gesproken. ,,Maar dat haar account echt was, maakte me angstig.’’ Hij heeft haar destijds bericht dat hij aangifte zou doen. ,,Toen schreef zij: ’Je doet maar, geloof me, je bent echt niet veilig’.’’

Ook heeft zij Bunsee in een reactie geschreven dat het slachtoffer niet tot de mocro-maffia behoorde. ,,Kennelijk had zij banden met die jongen.’’ Als het tot vervolging komt, wil hij in elk geval de geleden schade op haar verhalen. Die schat hij op ’een paar honderd euro’.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Sergia

    donderdag 6 oktober 2016 at 00:03

    Goedzo gelijk opsluiten zo’n persoon.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Hunkar (56) werd racistisch bejegend op NOS-redactie

Geplaatst

op

By

De Surinaams-Nederlandse Aldith Hunkar (56) is in de periode dat zij werkzaam was bij de publieke omroep meerdere malen racistisch bejegend door verschillende redactieleden van het NOS Journaal. Dit vertelt de ex-nieuwslezeres aan het online magazine OneWorld.

Hunkar presenteerde van 1994 tot 2000 het NOS Jeugdjournaal en stapte daarna over naar het NOS Journaal, waar zij later ook de journaals presenteerde als opvolger van Anette van Trigt en Hans Smit. “Bij het Jeugdjournaal heb ik echt een steentje bij kunnen dragen, zij luisterden naar mij. Om de een of andere reden was dat bij de redactie van het NOS Journaal, die letterlijk aan de andere kant van een kast zat, volledig anders”, aldus de presentatrice.

Onveilig

Op de redactie van het NOS Journaal kreeg Hunkar te maken met racistische opmerkingen en vooroordelen van verschillende collega’s. “Zeg Aldith, ik weet niet wie je denkt dat je bent, maar voor ons ben je gewoon een potje subsidie hoor”, zei een redactielid eens tegen haar. Het werd van kwaad tot erger en Hunkar legt uit dat zij zich niet meer veilig voelde. “Ik ging altijd met plezier naar mijn werk, maar in tegenstelling tot bij het Jeugdjournaal voelde ik me bij het NOS Journaal steeds onveiliger door een klein groepje binnen de redactie. Het was duidelijk dat ik daar alleen maar was om ‘zwart te wezen’, en niet voor mijn inbreng.” 

Witte mannen

Volgens de ex-nieuwslezeres was er geen cultureel besef bij het NOS Journaal. “We hadden een item over een prijs die iemand had gewonnen in Colombia. Toen werd er in het item op de een of andere manier drugshandel bij gehaald. De argumentatie was dat alle kijkers bij Colombia toch al gelijk aan drugshandel denken. Maar dat komt natuurlijk omdat de NOS dat zélf voedt. Ik heb toen tegen de eindredacteur gezegd: ‘Witte mannen zullen dit nooit begrijpen!’ Dat heeft voor enorme ruzie gezorgd, want hoe kón ik het hebben over ‘witte mannen”, zegt Hunkar.

Ze vervolgt: “In het binnenland van Suriname dreigde een stuwdam te knappen. Toen ik vertelde dat ik mensen uit het binnenland kende en er misschien een item over gemaakt kon worden, werd er gezegd: ‘Wie interesseert Suriname nou iets?.”

De presentatrice sprak zich meermaals uit tegen onder andere het racisme op de werkvloer, wat volgens haar leidde tot een burn-out. Er werd vervolgens een maandenlange procedure in gang gezet, die uiteindelijk in 2008 leidde tot haar vertrek.

Lees verder

Nederland

Dinsdagavond supermaan te zien

Geplaatst

op

Dinsdagavond is er een zogenaamde supermaan te zien. De volle maan lijkt dan veel groter dan normaal. Ook is het maanlicht feller dan bij een gebruikelijke volle maan. Volgens weerbureau Weeronline komt dit doordat het hemellichaam dichter bij de aarde staat dan een gemiddelde volle maan. De afstand tussen de maan en de aarde verandert gedurende het jaar. De supermaan lijkt het grootst aan het begin van de avond, wanneer de zon net onder is. Er is een redelijke kans dat de maan te zien is.

ANP

Lees verder

Meest gelezen