Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Officier van Justitie buigt zich over zaak “bedreiging Sergio Bunsee”

Geplaatst

op

door

De Amsterdamse vrouw die de Hoornse cabaretier Sergio Bunsee met de dood zou hebben bedreigd, wordt mogelijk vervolgd. De politie heeft het onderzoek afgerond en de zaak overgedragen aan de officier van justitie in Amsterdam.

Bunsee kreeg in april van het Facebookaccount van Zohra H. berichten, onder meer dat er een kogel door zijn kop zou gaan. Dit als reactie op een satirisch bedoeld filmpje dat hij had gepost over de onthoofding van Nabil Amzieb in Amsterdam, wiens hoofd voor een coffeeshop op straat was gezet. Naar aanleiding van de bedreigingen werd de voorstelling van 22 april in het Amsterdamse Bijlmerparktheater afgelast.

Bunsee werd gisteren op de hoogte gesteld dat het Openbaar Ministerie de zaak behandelt. ,,Ik had het niet verwacht, ik dacht dat het onder aan de stapel zou belanden.’’ Hij heeft begrepen dat er nu drie opties zijn. ,,Er is een kleine kans dat het geseponeerd wordt. Het kan ook een sanctievoorstel worden, een schikking, of het komt tot een zitting.’’

De cabaretier, die op 15 oktober in zijn woonplaats optreedt met zijn tweede voorstelling ’Moeilijk Moeilijk Moeilijk’, kent Zohra niet persoonlijk en heeft haar nooit gesproken. ,,Maar dat haar account echt was, maakte me angstig.’’ Hij heeft haar destijds bericht dat hij aangifte zou doen. ,,Toen schreef zij: ’Je doet maar, geloof me, je bent echt niet veilig’.’’

Ook heeft zij Bunsee in een reactie geschreven dat het slachtoffer niet tot de mocro-maffia behoorde. ,,Kennelijk had zij banden met die jongen.’’ Als het tot vervolging komt, wil hij in elk geval de geleden schade op haar verhalen. Die schat hij op ’een paar honderd euro’.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Sergia

Goedzo gelijk opsluiten zo’n persoon.Advertentie

Nederland

Financieel directeur AEB vertrekt vanwege afvalcrisis

Geplaatst

op

door

Financieel directeur Derk Kappelle van het noodlijdende Afval Energie Bedrijf (AEB) vertrekt per direct. Dat laat de woordvoerder van AEB weten. 

De medewerkers van de afvalverbrander zijn vrijdag ingelicht. Volgens de woordvoerder zijn Kappelle en AEB ‘in goed overleg’ uit elkaar gegaan. 

Het AEB verkeert sinds begin juli in een crisis. Vier van de zes verbrandingsovens liggen vanwege veiligheidsproblemen stil. Daardoor is het bedrijf financieel in de problemen geraakt. De gemeente en banken hebben al 16 miljoen euro in het noodlijdende bedrijf gepompt. 

Eind juli werd bekend dat drie van de vier leden van de raad van commissarissen van AEB opstapten. Ook stelde de gemeente een interim-directeur aan, om de greep op het bedrijf te verstevigen. 

Lees verder

Nederland

Ruim duizend huishoudens in Zeist kort zonder stroom door brand

Geplaatst

op

door

In Zeist zijn rond etenstijd ruim duizend huishoudens zonder stroom komen te zitten. Oorzaak was een brand in een transformatorstation, laat Stedin weten. 

De huizen die zonder stroom kwamen te zitten liggen in de omgeving van de Crosestein en Vogelenbuurt. Na ruim een uur meldde Stedin dat alle klanten weer voorzien waren van elektriciteit. 

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Daar wordt onderzoek naar gedaan. 

Lees verder

Meest gelezen

X