Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Officier van Justitie buigt zich over zaak “bedreiging Sergio Bunsee”

Geplaatst

op

De Amsterdamse vrouw die de Hoornse cabaretier Sergio Bunsee met de dood zou hebben bedreigd, wordt mogelijk vervolgd. De politie heeft het onderzoek afgerond en de zaak overgedragen aan de officier van justitie in Amsterdam.

Bunsee kreeg in april van het Facebookaccount van Zohra H. berichten, onder meer dat er een kogel door zijn kop zou gaan. Dit als reactie op een satirisch bedoeld filmpje dat hij had gepost over de onthoofding van Nabil Amzieb in Amsterdam, wiens hoofd voor een coffeeshop op straat was gezet. Naar aanleiding van de bedreigingen werd de voorstelling van 22 april in het Amsterdamse Bijlmerparktheater afgelast.

Bunsee werd gisteren op de hoogte gesteld dat het Openbaar Ministerie de zaak behandelt. ,,Ik had het niet verwacht, ik dacht dat het onder aan de stapel zou belanden.’’ Hij heeft begrepen dat er nu drie opties zijn. ,,Er is een kleine kans dat het geseponeerd wordt. Het kan ook een sanctievoorstel worden, een schikking, of het komt tot een zitting.’’

De cabaretier, die op 15 oktober in zijn woonplaats optreedt met zijn tweede voorstelling ’Moeilijk Moeilijk Moeilijk’, kent Zohra niet persoonlijk en heeft haar nooit gesproken. ,,Maar dat haar account echt was, maakte me angstig.’’ Hij heeft haar destijds bericht dat hij aangifte zou doen. ,,Toen schreef zij: ’Je doet maar, geloof me, je bent echt niet veilig’.’’

Ook heeft zij Bunsee in een reactie geschreven dat het slachtoffer niet tot de mocro-maffia behoorde. ,,Kennelijk had zij banden met die jongen.’’ Als het tot vervolging komt, wil hij in elk geval de geleden schade op haar verhalen. Die schat hij op ’een paar honderd euro’.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Sergia

Goedzo gelijk opsluiten zo’n persoon.Advertentie

Nederland

Vier doden bij ongeluk op A12 bij Den Haag

Geplaatst

op

Bij een ongeluk op de A12 bij het Prins Clausplein in Den Haag zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vier mensen om het leven gekomen. De slachtoffers zaten in één auto, meldt de politie.

De auto is rond 1.00 uur op zijn zijkant tussen de vangrail en de geluidswal terechtgekomen. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. De vier die zijn overleden zijn twee broers van 16 en 21 jaar uit Zoetermeer, hun 18-jarige neef uit Den Haag en hun aanstaande 26-jarige zwager uit Rotterdam.

De A12 tussen Nootdorp en Den Haag werd na het ongeluk in beide richtingen urenlang afgesloten voor onderzoek. De weg naar Utrecht werd in de loop van de nacht weer vrijgegeven, de weg richting Den Haag ging woensdagochtend om 6.30 uur weer open.

ANP

Lees verder

Nederland

Vmbo-examen gestolen uit auto docent

Geplaatst

op

Uit de auto van een vmbo-docent zijn vorige week vrijdag de opgaven, de instructies voor examinatoren en de correctievoorschriften van een centraal eindexamen gestolen. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob aan de Tweede Kamer.

Het gaat om een zogenoemd centraal schriftelijk en praktisch examen voor het vak Zorg en Welzijn, dat niet overal tegelijk wordt afgenomen. Scholen hebben daar van 1 april tot 5 juli de tijd voor. Het examen bestaat uit verscheidene onderdelen, zowel praktijkgericht als theoretisch.

Van dergelijke examens bestaan twee versies, die gelijk over de scholen worden verdeeld. Scholen waar het examen nog moet worden afgenomen, moeten vanaf 6 mei, het einde van de meivakantie, de andere versie gebruiken. Voor leerlingen die het examen al hebben gemaakt, heeft de diefstal volgens Slob geen gevolgen.

ANP

Lees verder

Meest gelezen