zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

NS vermindert dienstregeling tussen Breda en Amsterdam

lees ook ...

Surinam Airways zoekt vliegtuigoplossing Paramaribo-Amsterda...

Surinam Airways staat opnieuw zonder eigen vliegtuig om vluchten tussen Paramaribo en Schiphol uit te voeren. De lease van een Airbus A340-300 is recentelijk afgelopen, en daarom wordt sinds begin apr...

De NS heeft besloten om toch met minder treinen te rijden op het hogesnelheidslijntraject tussen Breda en Amsterdam, ondanks eerdere toezeggingen van staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur) dat dit niet zou gebeuren.

Vanaf vandaag rijden er per uur vier treinen op het hsl-traject in beide richtingen, in plaats van de oorspronkelijke vijf. Volgens de NS is deze maatregel nodig omdat hierdoor treinen kunnen worden ingezet op andere trajecten. Er zijn namelijk minder nieuwe treinen (Intercity Nieuwe Generatie) geleverd dan verwacht. Hierdoor moeten oudere treinen, die meer onderhoud vergen, langer worden ingezet dan gepland, wat resulteert in een hoger risico op uitval.

De treinen die niet langer rijden op het hsl-traject zijn onder andere overgeplaatst naar het traject tussen Rotterdam Centraal en Den Haag Centraal. Op dat traject reden sinds 8 januari geen intercity’s vanwege de trainingen van grote groepen machinisten in de nieuwe treinen. Deze treinen waren daardoor niet beschikbaar voor passagiersvervoer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland, Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandNS vermindert dienstregeling tussen Breda en Amsterdam