Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Noodoproep TUI-Dreamliner wegens brandstoftekort

Geplaatst

op

door

De bemanning van een Boeing 787-8 Dreamliner, van TUI Nederland, heeft vanmorgen vlak voor de landing een noodoproep gedaan omdat het toestel een tekort aan brandstof had. Op Schiphol wachtte brandweer en ambulances de Boeing op.

De TUI-Dreamliner met vluchtnummer OR318 van Miami naar Schiphol moest net als veel andere vluchten vanochtend, vanwege de mist, een tijdje rondjes vliegen boven de Noordzee. Na tien minuten deed de bemanning van de Dreamliner een verzoek bij de luchtverkeersleiding om voorrang te krijgen om te landen vanwege een dreigend brandstoftekort. Het toestel kreeg vervolgens toestemming om te landen op de Polderbaan.

Bij de noodoproep “mayday mayday mayday” worden volgens protocol de hulpdiensten op Schiphol ingeschakeld. Na de veilige landing werd het zogenaamde ‘Vooralarm Groot’ al snel teruggeschaald en is het toestel zelf naar de gate getaxied. Volgens een woordvoerster van TUI Nederland hebben de passagiers weinig gemerkt van de begeleidende hulpdiensten.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Frits Blom

Keurig het protocol gevolgd met gezond verstand van de verkeersleiding.

Milly

gelukkig is alles goed afgelopen liever teveel brandstof dan te weinig.. goed gedaanAdvertentie

Nederland

Wijnaldum over racisme:’Harder optreden, het is nu te laks’

Geplaatst

op

door

Tijdens een wedstrijd van het Nederlands elftal heeft Georginio Wijnaldum een statement tegen racisme gemaakt. Hij is van mening dat er nog steeds niet hard wordt opgetreden racisme. Hij zegt zelf hierover ;” nu vind ik het nog te laks.”

Zo verteld Wijnaldum in een interview tegen omroep Rijnmond. De wedstrijd Nederland – Estland maakte de middenvelder samen met Frenkie de Jong een statement door hun armen naast elkaar duidelijk in beeld te tonen. Dit deden zij naar aanleiding van het racisme-incident rondom Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. 

Wij maken het mee

Wijnaldum neemt zich zelf als voorbeeld. Hij weet hoe het is als mensen grappen maken over zijn huidskleur. ”Heel vaak begrijpen mensen niet wat wij als bruine jongens voelen. Wij maken het mee, het zijn kleine dingen. Als iemand bijvoorbeeld ‘Zwarte Piet’ zegt tegen een bruine jongen. Zulke grapjes zijn niet leuk.”

Lees verder

Nederland

PSV vol vertrouwen naar Vitesse

Geplaatst

op

door

Met twee overwinningen op rij op zak en een vrijwel volledige selectie reist PSV zondag vol vertrouwen naar Arnhem voor het competitieduel met Vitesse. “De laatste weken ziet het er goed uit. We hebben vorige week tegen ADO Den Haag laten zien dat we gegroeid zijn”, vertelde coach Ernest Faber vrijdag op De Herdgang, het trainingscomplex van de Eindhovenaren.

Na een reeks belabberde resultaten versloeg PSV twee weken geleden Willem II met 3-0. Tegen ADO werd het eveneens 3-0, maar had de score gezien de vele kansen hoger moeten uitvallen.

Faber: “Iedereen was voorafgaand aan de wedstrijd tegen ADO sceptisch. We zouden het moeilijk krijgen. We hebben goed gespeeld, nu moeten we nog effectiever worden in het benutten van de kansen. We hebben in ieder geval ook twee keer de ‘nul’ gehouden. Het zou mooi zijn als we dat zondag kunnen bevestigen.”

Op de training ontbrak deze week bij PSV alleen de langdurig geblesseerde aanvaller Donyell Malen.

De titel is uit zicht, zo weet Faber al langer. “De eerste plaats is een utopie. Maar tweede of derde worden, dat ligt aan ons.” PSV versloeg in de eerste helft van de competitie Vitesse met liefst 5-0. Malen maakte toen alle doelpunten.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen