zondag 4 december 2022
23.8 C
Paramaribo
0.6 C
Amsterdam
5
(1)

Nogmaals verontschuldiging van Rotterdamse politie

lees ook ...

Stimuleringsfonds voor Journalistiek in Suriname

Stichting Democratie en Media (SDM) in Amsterdam heeft door tussenkomst van Nederlandse journalisten met ervaring in Suriname besloten een fonds voor financiële steun aan journalisten in Suriname op t...

Vandaag biedt de Rotterdamse politie opnieuw excuses aan voor het racistisch incident uit 2020. Dit gebied krijgt hiermee regelmatig te maken. Het woord ‘kutneger’ viel tijdens een arrestatie in Dordrecht, die de Zonen van Hermandad niet gemakkelijk afging. Politiecommandant Fred Westerbeke noemt het een “pijnlijke situatie” en biedt zijn excuses aan.

Op Sinterklaasavond zorgde een hond voor overlast en was de politie genoodzaakt op te treden. Een omstander zorgde op zijn beurt voor nog meer problemen. Dit deed de situatie helemaal uit de hand lopen. Drie gezinsleden stonden de man bij in een treffen tussen hem en de politie.

Een beveiligingscamera legde alles vast, waardoor duidelijk bleek dat het lastig woord gebezigd werd door een agent. Eerder werd deze bewuste agent veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 300 euro. Deze keer bood hij zijn excuses aan.

Nu zegt Westerbeke, “We kunnen het niet terugdraaien, maar wel leren van wat er is gebeurd”. Westerbeke heeft met deze uitspraak nogmaals onderstreept dat de politie  het voorval niet bewust plande.

Westerbeke streeft naar cultuuromslag. “Ik beloof geen beterschap, ik garandeer verbetering en verandering” meldt hij. De politie groepsapp uitspraken “kankervolk”, “kut-Afrikanen” en “pauperallochtonen” ziet hij als “discriminerend, racistisch en kwetsend”.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandNogmaals verontschuldiging van Rotterdamse politie