maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Nog altijd geen controle over hevige brand op industrieterrein Almere

lees ook ...

Na maanden weer steun aan Oekraïne

Cruciale steun van 61 miljard dollar werd goedgekeurd door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden na maanden. Deze steun was noodzakelijk. Zelensky de president van Oekraïne verzekert dat uitblijven ...

Een hevige brand die gisteravond uitbrak op een industrieterrein in Almere blijft nog steeds buiten controle. De brandweer worstelt met het bereiken van de brandhaarden, dus worden de overblijfselen van het pand nu met grijpers uit elkaar gehaald.

In een bedrijfsverzamelgebouw zijn onder andere de kringloopwinkel Leeghalen Almere en een kledingopslag van Brasco BV volledig verwoest door de brand. Er zijn geen meldingen van gewonden.

Grote zwarte rookwolken blijven zich verspreiden rondom het pand. “Dat is het gevaarlijke,” zegt brandweerwoordvoerder Geertjan Veenstra bij Omroep Flevoland. “Mensen moeten daar absoluut uit de buurt blijven, want het gaat om kunststoffen en isolatiemateriaal. Dit veroorzaakt ook brandalarmen in de omgeving.”

Verschillende brandweerkorpsen zijn ingeschakeld om te helpen bij de bestrijding van de brand. De brand begon rond 21.00 uur op het industrieterrein in het stadsdeel Almere Buiten en werd aanvankelijk bestreden door brandweerteams uit Almere, Lelystad en Dronten. Vanochtend hebben brandweerlieden uit de Gooi en Vechtstreek het blussen overgenomen. Er zijn ook watertransportwagens ingezet om een constante aanvoer van bluswater te garanderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland, Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandNog altijd geen controle over hevige brand op industrieterrein Almere