donderdag 23 maart 2023
31.1 C
Paramaribo
14.4 C
Amsterdam
0
(0)

NL schrapt Corona Maatregelen

lees ook ...

De regering van Nederland heeft, geheel naar verwachting, de laatste coronamaatregelen geschrapt. Mensen hoeven bij klachten geen zelftest meer te doen. Ze hoeven als ze zich niet ziek voelen ook niet meer thuis te blijven, en kunnen in overleg met hun werkgever zelfs naar het werk.

De Minister van Volksgezondheid zei na de ministerraad dat corona voortaan net zo wordt benaderd als andere luchtweginfecties. “Je kunt het nu inderdaad een soort griep noemen.”

Hij benadrukte dat het virus nooit meer weggaat, maar dat “vrijwel iedereen in Nederland inmiddels een dusdanige afweer heeft opgebouwd” dat de gevolgen veel minder ernstig zijn dan voorheen.

Hij wees er wel op dat er nog dagelijks mensen met corona worden opgenomen. Op dit moment liggen er zo’n 900 coronapatiënten in het ziekenhuis. Dat zijn vrijwel allemaal mensen die al een kwetsbare gezondheid hadden.
Dit is een belangrijk moment daar het drie jaar geleden is dat de eerste coronabesmetting in Nederland werd vastgesteld.

De regering roept mensen op om het gezonde verstand te blijven gebruiken bij griep- of verkoudheidsklachten en zich wel aan de algemene hygiënemaatregelen te blijven houden, zoals handen wassen, ventileren en in de elleboog hoesten en niezen.

Bron: NOS en KNMT

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandNL schrapt Corona Maatregelen