woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe jaarsovergang brengt bijna 10.000 coronadoden, WHO roept op tot actie

lees ook ...

Collectieve rouwbijeenkomst tot slaaf gemaakte Afrikaanse vo...

Collectieve rouwbijeenkomst tot slaaf gemaakte Afrikaanse voorouders en hun nazaten. De bijeenkomst is op zaterdag 30 maart 2024 Barkstraat 1 te Zaandam aanvang 14.00 uur Aanleiding collectieve rou...

Tijdens de feestdagen is het aantal coronadoden toegenomen, met bijna 10.000 gemelde sterfgevallen in december volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

In vijftig landen, die gegevens delen over ziekenhuisopnames door corona, steeg dit aantal met 42 procent. WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus benadrukt dat dit niveau van vermijdbare sterfgevallen onaanvaardbaar is, ondanks dat het lager is dan tijdens de piek van de pandemie.

Ook in Nederland verspreidde het virus zich snel in december, waar het aantal coronavirusdeeltjes in het rioolwater een recordhoogte bereikte voor de kerst. Tedros benadrukt dat het aantal gevallen waarschijnlijk hoger is en roept overheden op om nauwlettend toezicht te houden en voortdurende toegang tot behandelingen en vaccins te waarborgen. De JN.1-coronavariant, een omnicronvariant, is momenteel wereldwijd het meest voorkomend, en de bestaande vaccins zouden enige bescherming moeten bieden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland, Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandNieuwe jaarsovergang brengt bijna 10.000 coronadoden, WHO roept op tot actie