Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Nederlandse vrouw van Surinaamse afkomst in Belgie aangehouden

Geplaatst

op

De politie in Belgie heeft een 39-jarige Nederlandse vrouw van Surinaamse afkomst aangehouden wegens ontvoering.

Een motoragent zette op 3 oktober een voertuig aan de kant, omdat de bestuurster en haar passagier geen veiligheidsgordel droegen. Tijdens de controle bleek dat de vrouw en haar 15-jarige dochter internationaal gesignaleerd stonden. Twee dagen later werden op een adres in Tessenderlo haar kinderen van 2, 4 en 6 jaar oud teruggevonden.

De vrouw was sinds november 2015 met haar kinderen Nederland ontvlucht. De vijftienjarige dochter stond onder toezicht van jeugdzorg in Nederland. In juni 2016 liep de tiener weg bij haar pleegouders en vertrok ze naar haar moeder naar Belgie. Het kind werd niet teruggebracht naar het pleeggezin. Na contact met de federale politie bleek dat ook de drie kinderen onttrokken waren aan de jeugdzorg in Nederland. Na haar arrestatie wilde de Nederlandse vrouw niet vertellen waar haar drie jongste kinderen verbleven.

Uitlevering

Een controle op een eerste adres leverde niets op. Op 4 oktober besliste de onderzoeksrechter de vrouw aan te houden en op te sluiten met het oog op haar uitlevering aan Nederland. Na informatie-uitwisseling tussen Nederlandse rechercheurs, de lokale politie en de parketten van Amsterdam en Hasselt kregen de onderzoekers een aantal adressen in het vizier. Op 5 oktober werden de drie kindjes op een adres in Tessenderlo teruggevonden.

De kinderen werden overgedragen aan een opvangtehuis in Hasselt, waar de Nederlandse jeugdzorg hen op 6 oktober ophaalde. De moeder is vandaag uitgeleverd aan de Nederlandse justitie.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

‘Bloedmaan’ maandagochtend te zien tijdens volledige verduistering

Geplaatst

op

De maan zal maandag volledig bloedrood kleuren tijdens een totale verduistering. Wie de zogenaamde ‘bloedmaan’ mist, moet tot 7 september 2025 wachten voor de eerstvolgende volledige eclips in Nederland.

De eerste veranderingen in het maanlicht beginnen rond 3.35 uur, maar dan is er nog niet veel te zien. De echte verduistering begint rond 5.41 uur en duurt iets meer dan een uur. Dan is de maan bloedrood. Het hoogtepunt is rond 6.12 uur. Daarna duurt het een paar uur voor de maan weer normaal schijnt.

De maan straalt zelf geen licht uit, maar weerkaatst het licht van de zon. Een maansverduistering vindt plaats als de aarde precies tussen de zon en de maan in komt. De maan staat dan in de schaduw van de aarde.

Het zonlicht gaat wel langs de aarde. De dampkring buigt het dan af naar de maan. Rood licht wordt het best afgebogen. Daardoor kleurt de maan tijdens een verduistering rood. Dat wordt een bloedmaan genoemd.

ANP

Lees verder

Nederland

Vrouw (29) komt om door ernstig ongeval vrachtwagen

Geplaatst

op

Een 29-jarige vrouw is donderdag overleden door een ernstig verkeersongeval in haar woonplaats Groningen. Ze fietste op een rotonde en werd geschept door een vrachtwagen.

Zwaargewond werd ze naar een ziekenhuis gebracht waar ze kort na aankomst overleed aan haar verwondingen. De politie onderzoekt wat er precies gebeurd is. De politie komt graag in contact met getuigen van het ongeval.

Lees verder

Meest gelezen