Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Nederlandse vrouw van Surinaamse afkomst in Belgie aangehouden

Geplaatst

op

De politie in Belgie heeft een 39-jarige Nederlandse vrouw van Surinaamse afkomst aangehouden wegens ontvoering.

Een motoragent zette op 3 oktober een voertuig aan de kant, omdat de bestuurster en haar passagier geen veiligheidsgordel droegen. Tijdens de controle bleek dat de vrouw en haar 15-jarige dochter internationaal gesignaleerd stonden. Twee dagen later werden op een adres in Tessenderlo haar kinderen van 2, 4 en 6 jaar oud teruggevonden.

De vrouw was sinds november 2015 met haar kinderen Nederland ontvlucht. De vijftienjarige dochter stond onder toezicht van jeugdzorg in Nederland. In juni 2016 liep de tiener weg bij haar pleegouders en vertrok ze naar haar moeder naar Belgie. Het kind werd niet teruggebracht naar het pleeggezin. Na contact met de federale politie bleek dat ook de drie kinderen onttrokken waren aan de jeugdzorg in Nederland. Na haar arrestatie wilde de Nederlandse vrouw niet vertellen waar haar drie jongste kinderen verbleven.

Uitlevering

Een controle op een eerste adres leverde niets op. Op 4 oktober besliste de onderzoeksrechter de vrouw aan te houden en op te sluiten met het oog op haar uitlevering aan Nederland. Na informatie-uitwisseling tussen Nederlandse rechercheurs, de lokale politie en de parketten van Amsterdam en Hasselt kregen de onderzoekers een aantal adressen in het vizier. Op 5 oktober werden de drie kindjes op een adres in Tessenderlo teruggevonden.

De kinderen werden overgedragen aan een opvangtehuis in Hasselt, waar de Nederlandse jeugdzorg hen op 6 oktober ophaalde. De moeder is vandaag uitgeleverd aan de Nederlandse justitie.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Meer tbc-patiënten in Nederland

Geplaatst

op

Het aantal patiënten met tuberculose in Nederland is vorig jaar met 3 procent gestegen tot 806. Volgens gezondheidsinstituut RIVM komt het grootste deel van de tbc-patiënten uit Eritrea, waar tuberculose veel voorkomt.

Meer dan 200 patiënten hadden open tbc, de meest besmettelijke vorm. Een jaar eerder meldde het instituut nog dat het aantal tbc-patiënten voor het eerst sinds de start van de metingen in 1950 was gedaald tot onder de 800.

Mensen kunnen de bacterie lang bij zich dragen zonder er ziek van te worden. Asielzoekers en immigranten uit landen waar tbc veel voorkomt, worden bij binnenkomst in Nederland gescreend op de ziekte. Tuberculose is de dodelijkste infectieziekte ter wereld, maar over het algemeen goed te behandelen met antibiotica. Bij 7 patiënten was het afgelopen jaar sprake van een ernstige vorm van resistentie tegen dit geneesmiddel.

ANP

Lees verder

Nederland

Demonstraties voor bevriezen pensioenleeftijd

Geplaatst

op

In het hele land demonstreren de vakbonden maandag voor het bevriezen van de pensioenleeftijd op 66 jaar.

Medewerkers van de NS en streekvervoerders leggen tussen 06.00 en 07.06 het werk neer. Ook nadat ze weer aan het werk zijn gegaan, ondervinden de dienstregelingen de gevolgen van die staking.

Wie dan maar de auto neemt, kan terechtkomen achter de voertuigen van politie, douane en defensie, die in estafette vanaf 07.00 uur over de volle breedte van de weg met een snelheid van 66 kilometer per uur naar Den Haag trekken.

In negen grote steden zijn manifestaties van de bonden. In Den Haag houden de bonden van de hulpdiensten een protestmars door de stad. Ook in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Arnhem komen actievoerders uit verschillende beroepsgroepen bijeen.

Op Schiphol leggen werknemers in de beveiliging, passagiers- en bagageafhandeling vanaf 12.30 uur hun werk voor 66 minuten neer.

De acties begonnen al in de nacht van zondag op maandag met een staking van havenarbeiders uit Rotterdam, Amsterdam en Zeeland en van de schoonmakers op Schiphol.

ANP

Lees verder

Meest gelezen