Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Nederlandse vrouw van Surinaamse afkomst in Belgie aangehouden

Geplaatst

op

door

De politie in Belgie heeft een 39-jarige Nederlandse vrouw van Surinaamse afkomst aangehouden wegens ontvoering.

Een motoragent zette op 3 oktober een voertuig aan de kant, omdat de bestuurster en haar passagier geen veiligheidsgordel droegen. Tijdens de controle bleek dat de vrouw en haar 15-jarige dochter internationaal gesignaleerd stonden. Twee dagen later werden op een adres in Tessenderlo haar kinderen van 2, 4 en 6 jaar oud teruggevonden.

De vrouw was sinds november 2015 met haar kinderen Nederland ontvlucht. De vijftienjarige dochter stond onder toezicht van jeugdzorg in Nederland. In juni 2016 liep de tiener weg bij haar pleegouders en vertrok ze naar haar moeder naar Belgie. Het kind werd niet teruggebracht naar het pleeggezin. Na contact met de federale politie bleek dat ook de drie kinderen onttrokken waren aan de jeugdzorg in Nederland. Na haar arrestatie wilde de Nederlandse vrouw niet vertellen waar haar drie jongste kinderen verbleven.

Uitlevering

Een controle op een eerste adres leverde niets op. Op 4 oktober besliste de onderzoeksrechter de vrouw aan te houden en op te sluiten met het oog op haar uitlevering aan Nederland. Na informatie-uitwisseling tussen Nederlandse rechercheurs, de lokale politie en de parketten van Amsterdam en Hasselt kregen de onderzoekers een aantal adressen in het vizier. Op 5 oktober werden de drie kindjes op een adres in Tessenderlo teruggevonden.

De kinderen werden overgedragen aan een opvangtehuis in Hasselt, waar de Nederlandse jeugdzorg hen op 6 oktober ophaalde. De moeder is vandaag uitgeleverd aan de Nederlandse justitie.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Slager die 7000 gulden ophaalde, mag ze niet inwisselen voor euro’s

Geplaatst

op

door

Slagerij de Schrans in Leeuwarden had afgelopen weekend een mega-omzet in guldens.

“Tja, ik heb niet goed gelezen”, vertelt de slager aan de media. Hij draaide afgelopen weekend een omzet van 7000 gulden. 

Het leek Slager Johannes Hoekstra uit Leeuwarden wel een leuk idee om klanten voor een keer met guldens te laten betalen omdat zijn bedrijf 25 jaar bestond. Hij haalde duizenden guldens op

Die wilde hij vandaag bij de bank inleveren, maar dat kon niet. Bedrijven mogen sinds 2002 geen guldens meer inwisselen.

De slager had gehoopt dat zijn gulden-actie een ludieke stunt was, dat hij op maandag de guldens zou inwisselen voor euro’s en weer verder zou gaan met de normale gang van zaken. “Nu heb ik een dagtaak aan de guldenverzamelaars die langskomen en mensen die willen helpen.”

De Nederlandsche Bank accepteert geen guldenbiljetten die door bedrijven zijn verkregen na 27 januari 2002. Sinds die datum is de gulden geen wettig betaalmiddel meer. Bankbiljetten kunnen tot 2032 wel door particulieren omgewisseld worden. 

Lees verder

Nederland

TUI FLY VAKER NAAR PARAMARIBO, TUI STAAKT CODESHARING MET SLM

Geplaatst

op

door

Vanaf komend winterseizoen TUI fly verdubbelt TUI fly het aantal vluchten van Amsterdam naar Paramaribo. De luchtvaartmaatschappij  vliegt dan twee keer per week naar Suriname. Tevens wordt de codeshare-samenwerking met Surinam Airways (SLM) na twee jaar beëindigd.

“De samenwerking met Surinam Airways in zijn huidige opzet is beëindigd, wij zijn nog in gesprek om stoelen op elkaars vluchten te verkopen, een zogenaamd interline agreement”, meldt Arjan Kers, General Manager van TUI Nederland, in een reactie aan Reismedia.

Kers is tevreden over de vluchten naar Suriname, die twee jaar geleden in nauwe samenwerking met SLM werden opgestart. “Veel Nederlanders hebben met Suriname kennis gemaakt als vakantiebestemming en zijn enthousiast. Omdat de vraag naar georganiseerde vakanties in Suriname stijgt en daarom kan TUI zelfstandig verder met de vluchten.”

De inzet van de Boeing 787-8 Dreamliner op de route heeft volgens Kers, een grote bijdrage geleverd aan de tevredenheid van de reizigers. TUI geeft aan dat circa dertig procent van de capaciteit bezet is met reizigers die een pakketreis hebben geboekt.

TUI fly startte twee jaar geleden met de lijndienst Amsterdam-Paramaribo. Dankzij de codeshare-samenwerking plaatste TUI fly haar vluchtnummer ook op twee wekelijkse vluchten van Surinam Airways op dezelfde route. TUI fly gaat de vluchten dus nu zelfstandig uitvoeren.

Airbus van SLM kampte regelmatig met technische problemen, en moest hierdoor vaak vervangende capaciteit inhuren. Dit jaar stond het toestel maandenlang aan de grond.

TUI zette het SLM-toestel overigens regelmatig in op vakantievluchten naar Turkije en de Canarische Eilanden. Dat gebeurde als TUI behoefte had aan extra capaciteit en de A340 tussen de vluchten naar Paramaribo door beschikbaar was op Schiphol. TUI bevestigd dat ook daar nu een eind aankomt.

Lees verder

Meest gelezen

X