maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Nederlandse toeristen laten het leven in Colombia

lees ook ...

NS vermindert dienstregeling tussen Breda en Amsterdam

De NS heeft besloten om toch met minder treinen te rijden op het hogesnelheidslijntraject tussen Breda en Amsterdam, ondanks eerdere toezeggingen van staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur) dat dit ...

Twee Nederlanders zijn in Colombia vermoedelijk door voedselvergiftiging om het leven gekomen. De 31-jarige man en 29-jarige vrouw uit Amsterdam, meldden zich afgelopen maandag bij een kliniek met hevige maagklachten. Hun toestand is volgens de arts daarna bergafwaarts gegaan, met het noodlottig gevolg. Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft hun overlijden bevestigd.

Het vermoeden van voedselvergiftiging wordt verder onderzocht. De preciese oorzaak is nog niet bevestigd.

De toeristen vertoefden een paar dagen in een hostel in Cartagena, een toeristische havenstad in het noordwesten van het land. Zij kregen medische zorg toen zij  zich toen al niet goed voelden. De arts in de kliniek constateerde hoge bloeddruk, shock en spijsverteringsproblemen. Eerst overleed de vrouw laat in de avond, en de man in de vroege ochtend.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is in contact met de nabestaanden, die nu consulaire bijstand ontvangen. De ontzielde lichamen zullen naar Nederland worden vervoerd, wanneer de Colombiaanse autoriteiten ze vrijgeven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandNederlandse toeristen laten het leven in Colombia