woensdag 24 juli 2024
28 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
5
(1)

Nederlandse douane wil meer samenwerken met Suriname

lees ook ...

De Nederlandse douane is bezig een netwerk op te zetten in Latijns-Amerika. In dat kader is afgesproken dat er een douane uit Nederland naar Suriname komt om de samenwerking te intensiveren. Met deze persoon zal Nederland nauw samenwerken om sneller informatie uit te wisselen over routes, terminals en containers. Dit geschied al in Latijns-Amerikaanse landen. Er is nog geen juridische basis om dit vlot te laten geschieden. 

Een delegatie zal ook Ecuador aandoen om de eerste keer van gedachten te wisselen. Dit land heeft nauwelijks scanners en personeel om de juiste controle te doen. Uit dit land wordt volgens NOS de meeste drugs vervoert naar Europa en de Verenigde Staten. Douaniers uit Nederland zijn in verband met dit plan al aanwezig in Brazilië, Curaçao en Panama.

De drugshandel zal hiermee worden aangepakt, omdat nu al blijkt, dat er voor dit jaar al evenveel cocaïne is onderschept in de havens van Rotterdam en Vlissingen, als in heel 2022 binnenkwam. Er komt dus meer drugs uit deze landen, waarmee de Nederlandse markt wordt voorzien.

Bron Foto: NU

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandNederlandse douane wil meer samenwerken met Suriname