Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Nederland wikt en beschikt

Geplaatst

op

Ouderen

Als er een tekort aan bedden komt op de ic ‘dan moet je keuzes maken’ 
Ben je 67 jaar of ouder dan ben je uitgerangeerd. Minstens 50 jaar uitgeknepen, je  krachten gegeven en je het lazarus gewerkt. Met je tong op je schoenen kwam je aan  de eindstreep  om te ontdekken dat je voor de maatschappij niets meer waard bent!  Het Corona virus heeft voor een oplossing gezorgd!
 

Weg met de ouderen. We hebben hun pensioen afdrachten al binnen en ze kunnen toch geen kant uit! Jammer voor de kleinkinderen.

De oma’s en de opa’s  hebben we niet meer nodig. Heb je een bejaarde moeder, vader of zus god  verhoede  dat ze ziek worden. Dat ze hun ziektekosten verzekering jarenlang betaald hebben is niet interessant. Wie ziek wordt en 67 jaar of ouder is heeft  ‘t nakijken. Bedankt oma’s en opa’s voor je noeste arbeid. Wat je nog te doen staat is afwachten in angst of emigreren.   

Culturu.com

8 Reacties
8 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Mae
zaterdag 27 juni 2020 19:01

Mijn opa heeft jaren gewerkt. Nu is hij 70 en als hem wat gebeurt zal hij niet op de ic komen. Er werd al door de huisarts gebeld. Indien hij corona kreeg sorry geen beademing . Jaren belasting betaald. Het is duidelijk. Mensen ben je 67.. ga lekker genieten van he pensioentje. Ga weg . Leef nog. Na 70 ben je voor de maatschappij een last geworden. . Je ontvangt geld je kan niets meer.. je mag dan DOOD

Ronnievandenhout
zaterdag 27 juni 2020 19:04

Zo zwart/wit zie ik het niet. Ben zelf 72 jaar en ik vindt corona helemaal niet leuk. Dus hoef ik hem niet. Aan zulke opruiende vermeldingen doe ik niet mee. Ik heb een Cartier horloge, dus zie ik precies of het mijn tijd is. De ballen!

Joop
zaterdag 27 juni 2020 21:16

Emigreren?welk land is beter dan Nederland wat gezondheidzorg betreft. Dan maar liever dood bij me kleinkinderen dan in een Ander land waar ze geen goed zorg bieden. Nederland behoort tot de beste landen ter wereld met een zorgstelsel waar je u tegen zegt. Tuurlijk als er gekozen moet worden tussen een 30 jarige en een 80 jarige kiezen we allemaal voor 30 … jarig.. de opa zou zijn bed afstaan aan de jongere

Richard
zaterdag 27 juni 2020 21:19

Tuurlijk moeten de ouderen plaats maken voor Jongbloed. Wie moet het land opbouwen. Opa kan toch niet meer. Dus vechten voor een 90 jarige of 25 jarige. Denk toch na

Ma sila
zaterdag 27 juni 2020 21:23

Blij dat ik in Nederland woon en niet in een Ander land. In Nederland is alles goed geregeld. Ja ik snap het dat er in oorlogstijd keuzes gemaakt moeten worden. Soms hard maar rechtvaardig en begrijpelijk. Over 30 of 40 jaar zijn wij 80 jaar. Dan kan er weer zo iets gebeuren. Ziekte. Dan zijn wij aan de beurt .. de wereld wilt geen ouderen meer. Ouderen hebben niets te bieden leven langer. Dus hebben ze er ziekte dat ouderen dood.

Hans
zondag 28 juni 2020 06:57

Dat kan alleen God. Wikt en beschikt. Ja in oorlogstijd moet je als mens voor God spelen maar dat lijkt me logisch. In oorlogstijd staat een militair met een wapen te willen en te schikken. Dood of levend zo ook coronatijden. Dan is het aan de arts. Bid God dat het toevallig geen racist is die dienst heeft te willen of beslissen als jij er ligt…

Josine Marie Sang Ajang
zondag 28 juni 2020 09:10

Nou zeg…zo aardig…

Tinny
zondag 28 juni 2020 16:34

Wij allemaal gaan een keer eraan. En eerlijk liever in Nederland eraan gaan. Ik denk dat elk mens begrijpt dat wij Nederlanders het goed hebben. De zorg in Nederland is nergens ter wereld zo goed geregeld. Wees dankbaar dat we oud mogen worden. Maar jammer genoeg kan Nederland ook niet alles voor iemand na 70 jaar betekenen als alle ziekenhuizen vol komen te liggen. Ja dan gaan er keuzes gemaakt moeten worden. Ja ik hou van de oude mensen…. maar liever hun dan de jonge kinderen… Nederland top land net geen paradijs.



Advertentie

Nederland

De Nederlandse Bank onderzoekt eigen rol slavernijverleden

Geplaatst

op

Img B9fa96f5ef3f 1

De Nederlandse Bank (DNB) heeft een onderzoek ingesteld naar eigen betrokkenheid bij het Nederlandse slavernijverleden. Dit wordt door een toezichthouder van de DNB kenbaar gemaakt. De reactie van de toezichthouder wordt gegeven naar aanleiding van een onderzoek en de gestelde vragen door het tijdschrift Vrij Nederland. Er werd onderzoek gedaan naar de relatie van de Nederlandse banken bij het slavernijverleden.

“We zijn ons bewust van de huidige discussie over het Nederlandse slavernijverleden”, aldus DNB in een verklaring.

Er zal een onafhankelijke organisatie worden gevraagd om het onderzoek uit te voeren. Het accent van het onderzoek zal zich richtten op de rol van de DNB als instelling in de beginjaren van haar bestaan en de toenmalige presidenten en directieleden.

Na het onderzoek zal de DNB stelling nemen over de mogelijke vervolgstappen.

PRESIDENTEN

Uit onderzoek blijkt dat dat de handelshuizen van twee oud presidenten van De Nederlandsche Bank betrokken waren bij de handel in slavernij.

Ook ING gaat een werkgroep opzetten om het archief toegankelijker te maken. Ook waren verschillende directeuren betrokken bij de compensatieregeling van de Nederlandse overheid, tijdens de afschaffing van de slavernij in 1863. De Nederlandse Staat betaalde destijds 200 tot 300 gulden per tot slaafgemaakte aan plantage-eigenaren en aandeelhouders, om het verlies van hun bezittingen te vergoeden.

Excuses

Vorige maand kwam al een excuses naar buiten door de Bank of England wegens hun betrokkenheid van 27 van haar leden bij het slavernijverleden. Het betroffen 11 gouverneurs en zestien directeuren.

Wat de rol is van DNB bij het slavernijverleden zal nader worden onderzocht door een onafhankelijke partij. Indien duidelijk zal zijn dat DNB betrokken was bij de slavernij, is nog onduidelijk of zij ook zullen overgaan tot excuses.

ING Group heeft nu ook een werkgroep geïnitieerd om hun eigen rol bij het slavernijverleden te onderzoeken. Dit naar aanleiding van de gestelde vragen van Vrij Nederland.

Barings Bank, heeft in de beginjaren ook een rol gespeeld bij de financiering van slavernij. Baring Banks is nu onderdeel van ING.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

Speciale SU4SU inzamelingsshow strijd tegen COVID-19 in Suriname

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 07 03 At 11.42.23

Er is een inzamelingsactie op woensdag 8 juli om Suriname te helpen in de strijd tegen COVID-19. Woensdagavond zal er speciaal programma worden uitgezonden op de Nederlandse Televisie, NPO. Het betreft een anderhalf uur durende live show, met verschillende artiesten. Het zal gepresenteerd worden door Humberto Tan en Jörgen Raymann.

De uitzending is voledig gewijd aan het inzamelen van geld om de hulporganisaties in Suriname te ondersteunen met hulpmiddelen die dan ingekocht kunnen worden in de strijd tegen Covid-19.

Momenteel kent Suriname een toename van het aantal personen die besmet zijn met het coronavirus. Er zijn 547 mensen besmet het coronavirus en zijn er 13 sterfgevallen. De opvang en behandeling voor de besmette personen zijn vooralsnog niet toereikend.

SU4SU oftewel Surinamers voor Surinamers is initiatiefnemer en wil bijdragen in het voorzien van de voorzieningen in Suriname om de besmettingen tegen Covid-19 tegen te gaan.

Zowel bedrijfsleven als non profit organisaties wordt gevraagd om een donatie te doen.

Ook non-profit organisaties en particulieren kunnen meedoen door middel van het geven van donaties. Samen kunnen we Covid-19 aan.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen