Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Nederland voert strengere maatregelen tegen Covid19

Geplaatst

op

Img 1c0408525540 1

Nederland zal extra maatregelen moeten invoeren om de bestrijding van het coronavirus tegen te gaan. Het aantal oplopende besmettingen kent maandagochtend een dagrecord van 6.854 nieuwe coronagevallen.

Volgens ingewijde bronnen zal er morgen op de landelijke persconferentie het volgende worden aangegeven; De horeca zal om 18.00 sluiten. Het kan ook nog dat de horeca voor een korte periode gesloten zal worden. Het openbaar vervoer zal alleen toegankelijk zijn voor noodzakelijke reizen.  Sporten in groepsverband voor 18 jaar en ouder zal niet meer mogen op amateur nivo. Dit geld met name voor alle contactsporten waarbij er geen 1.5 meter kan worden gehouden.   De professionele tak van sporten morgen nog wel in groepsverband. Sportscholen mogen nog open blijven.

Bovenstaand maatregelen worden door gevoerd om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het advies om een mondkapje te dragen in openbare ruimtes blijft een dringend advies.  Een avondklok zal nog niet aan de orde zijn, maar het is wel iets wat het kabinet achter de hand houdt. De groepsgrootte zal ook worden terug gebracht van 30 naar 4 personen.

Enkele van deze bovenstaande maatregelen zal volgens het kabinet en het kernteam mogelijk voor afvlakking moeten zorgen van het stijgende aantal besmettingen. Anders zal een lockdown onvermijdelijk worden en dit is het laatste wat het het kabinet het Nederlandse volk wilt opleggen.

 

Culturu.com

 

 

 

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederland

45 jaar onafhankelijkheid Suriname: Wan Pipel opnieuw in Filmhuis Den Haag

Geplaatst

op

Buitenkantpandavond Nieuw 2 1680x1120

In verband met 45 jaar staatkundig onafhankelijkheid van Suriname zal het Filmhuis Den Haag de Surinaamse film “Wan Pipel” vertonen. Als speciale gast zal oud- minister Jan Pronk aanwezig zijn. Suriname viert op woensdag 25 november 2020 haar onafhankelijkheid. Veel buitenlandse gasten zijn hiervoor uitgenodigd voor de viering op het Onafhankelijkheid plein.

Jan Pronk die laatstelijk is uitgekomen met een nieuw boek, verteld in een interview zijn betrokkenheid bij het beleid van Nederland inzake Suriname. De film “Wan Pipel” zal tot eind december van dit jaar in het filmhuis te zien zijn.

Ook zal “Wan Pipel” op de PICL te zien zijn op 25 november.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

Surinaamse basketballer Charlon Kloof komt met “docuseries”

Geplaatst

op

Image

De Surinaamse basketballer Charlon Kloof komt binnenkort met docuseries onder de titel “The Story Continues”. De docuseries zullen vijf opnames zijn, waarin de kijker op een zeer gepassioneerde manier wordt meegenomen in zijn uitdagingen, die Charlon Kloof te maken heeft tijdens zijn carrière.

Charlon Kloof is een Surinaams- Nederlands professioneel basketballer. Kloof die in Suriname geboren is, komt uit voor Nederland. De docuseries zullen gaan over zijn revalidatie periode, na het scheuren van zijn dijbeenspier tijdens een wedstrijd in Kroatië. Hij onderging een lang proces van revalidatie.

De launch van “The story Continues” zal op zondag 22 november 2020 plaatsvinden. Dit zal via zijn eigen social media kanaal worden uitgezonden. Ook zijn website zal op dezelfde dag onder de naam: charlonkloof.com.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen