zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Nachtelijke werkzaamheden verstoren treinverkeer rond Schiphol

lees ook ...

Surinam Airways zoekt vliegtuigoplossing Paramaribo-Amsterda...

Surinam Airways staat opnieuw zonder eigen vliegtuig om vluchten tussen Paramaribo en Schiphol uit te voeren. De lease van een Airbus A340-300 is recentelijk afgelopen, en daarom wordt sinds begin apr...

De komende twee weken zal het treinverkeer rond Schiphol aanzienlijk worden beïnvloed vanwege werkzaamheden die vannacht zijn gestart en tot en met vrijdag 8 maart zullen duren, zo meldt ProRail. Gedurende deze periode zal slechts de helft van de sporen beschikbaar zijn.

Reizigers moeten zich volgens NS voorbereiden op drukkere treinen, wijzigingen in vertrek- en aankomstsporen, extra overstappen en langere reistijden. NS adviseert reizigers om indien mogelijk doordeweeks buiten de spits te reizen.

Er zullen ook omreisroutes beschikbaar zijn. Reizigers die normaal gesproken de trein nemen tussen Leiden Centraal en Amsterdam Centraal, kunnen bijvoorbeeld via Haarlem omreizen. Voor reizigers die tussen Den Haag Centraal en Amersfoort Centraal/Zwolle reizen, wordt geadviseerd om via Utrecht Centraal te reizen.

Volgend weekend, op 2 en 3 maart, zal er helemaal geen treinverkeer mogelijk zijn tussen Amsterdam Centraal/Amsterdam Sloterdijk en Schiphol. Reizigers kunnen dan de metro nemen naar Amsterdam Zuid en daar overstappen op de trein richting Schiphol.

ProRail zal tijdens deze werkzaamheden verschillende zaken aanpakken, waaronder het vernieuwen van sporen en de onderliggende constructie rondom Schiphol. Daarnaast zullen ook roltrappen, vaste trappen en hellingbanen worden aangepakt. Het doel is om alle roltrappen en trappen weer operationeel te hebben vóór de zomervakantie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland, Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandNachtelijke werkzaamheden verstoren treinverkeer rond Schiphol