Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Naast wateroverlast en schade nu ook gewonden na noodweer in Nederland

Geplaatst

op

door

Hevige onweersbuien met zware regenval en hagel teisterden gisteravond en afgelopen nacht het land met lokaal zeer zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur. Het KNMI gaf een code oranje af voor het hele land met uitzondering van de provincie Zeeland. In Amsterdam alleen al moesten vijf mensen naar het ziekenhuis.

Het noodweer dat over het land trok, liet een spoor van vernielingen achter. Op veel locaties hadden mensen te maken met extreme wateroverlast, terwijl afgewaaide boomtakken, omgewaaide bomen en de hagelbuien voor veel schade zorgden. Ook kwamen er meldingen van afgewaaide daken en ander weggewaaid materiaal binnen bij de hulpdiensten.

Op de Wallen in Amsterdam begaven drie oude bomen en een hoogwerker het onder de sterke wind. De bomen versperden enkele van de nauwe steegjes in het gebied. In Amsterdam raakten vijf mensen lichtgewond tijdens de storm. Een van de gewonden viel toen een boom het begaf in de buurt van de Amstel, meldt de brandweer. Die rukte ongeveer 150 keer uit voor stormschade en wateroverlast.

In het westen van het land werden hagelstenen gezien van tot 4 centimeter in doorsnee. De extreem zware regenval, lokaal viel wel tot 50 millimeter regen, zorgde in het hele land voor veel wateroverlast.

Het noodweer zorgde ook op Schiphol voor overlast. Er werden vanwege hevige bliksem en onweer meerdere vluchten omgeleid. 

In Udenhout werden in een zorgcentrum kamers ontruimd vanwege wateroverlast. Die ontstond doordat het dak van het zorgcentrum de hoeveelheid regen niet aan kon, aldus Omroep Brabant. Een windhoos richtte volgens RTV Utrecht schade aan in Wilnis en Vinkeveen. In Vinkeveen braken bomen als luciferstokjes en er waaide een feesttent om, meldt de omroep.

Volgens weeronline werd de zwaarste windstoot van 127 kilometer per uur gemeten in Utrecht. Normaal valt volgens het weerbureau in de maand juni gemiddeld 68 mm regen, maar lokaal was dat nu ruim 40 mm. Weeronline noteerde tijdens de buien ongeveer 72.500 bliksemontladingen. 

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Oranje traint nog zonder Wijnaldum en Depay

Geplaatst

op

door

Georginio Wijnaldum is nog niet aangesloten bij de training van het Nederlands elftal. De middenvelder voelt zich nog steeds grieperig en beperkt zich woensdag tot enkele oefeningen in een gymzaal.

Wijnaldum, die zondag nog wel met Liverpool tegen Manchester City (3-1) speelde, stond dinsdag ook al niet op het trainingsveld in Zeist. Bondscoach Ronald Koeman verwacht dat zijn 61-voudig international op tijd fit is om zaterdag tegen Noord-Ierland in actie te kunnen komen.

Koeman moet nog afwachten of Memphis Depay kan spelen op Windsor Park in Belfast. De aanvaller is nog niet hersteld van een bovenbeenblessure. Depay heeft zelf goede hoop dat hij tegen Noord-Ierland of dinsdag tegen Estland in actie kan komen.

Depay trainde woensdag individueel, naast het veld waar zijn ploeggenoten van Oranje oefenden.

ANP

Lees verder

Nederland

Shanice van de Sanden en Daniëlle van de Donk geven een reactie op de overwinning met Oranje

Geplaatst

op

door

Shanice van de Sanden :“Ik zit weer lekker in me vel, straal weer, plezier is terug”

Danielle van de Donk : “Die slordigheden moeten eruit, daar zijn we eigenlijk te goed voor, dat mag niet meer”

Lees verder

Meest gelezen

X