Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Na bol.com ook geen Zwarte Piet bij Amazon

Geplaatst

op

Img Ed0fc2ab2280 1

Eerder deze week werd al bekend gemaakt dat bol.com geen producten meer in zijn schappen zal hebben waarop er een Zwarte Piet mee geassocieerd is. Nu zal Amazon precies hetzelfde doen,  ‘Zwarte Piet’ wordt niet meer gebruikt in de teksten over producten die het verkoopt. Amazon heeft bevestigd dat vanaf vandaag er geen producten meer in het assortiment zijn met een afbeelding van Zwarte Piet.

Amazon verwijst naar de voorwaarden die zij opgenomen hebben in de organisatie waarmee externe verkopers rekening mee dienen te houden. Verkopers die “haat, geweld, raciale, seksuele of religieuze onverdraagzaamheid promoten, aanzetten of verheerlijken’, worden geweerd op dit platform.

De gigant webshops in Nederland vormen tezamen een eenduidig beleid ten opzichte van Zwarte Piet. Coolblue en Wehkamp hebben al eerder besloten de afbeelding van Zwarte Piet te weren. Bol.com heeft vorige week al een reden gegeven waarom zij geen producten meer van Zwarte Piet in hun assortiment willen. “In onze ogen legt Zwarte Piet de nadruk op huidskleur en etniciteit. Het is een gevoelig onderwerp en we willen daarom geen artikelen aanbieden die mensen mogelijk kunnen kwetsen”, aldus een woordvoerder.

Het beleid van Amazon is niet van toepassing op boeken, muziek, video’s en dvd’s dit om censuur te vermijden.

Commotie op Social Media

Commotie op social media

Voorstanders van Zwarte Piet zijn verbolgen van de maatregel die Amazon en de overige gigant webshops hebben genomen. Zij voelen zich verraden en roepen andere voorstanders op om deze webshops te boycotten. Het houd de gemoederen op sociale media aardig bezig. Alle commotie die nu ontstaat op social media bij de voorstanders van Zwarte Piet zal er echter niet meer toe doen. De gigant webshops hebben al bevestigd niets van hun genomen wijziging te veranderen.

Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sharella
woensdag 26 augustus 2020 11:13

Wie zichzelf vergelijkt met zwarte piet kan zichzelf ook vergelijken met zwarte schoenen.

Checkdan
woensdag 26 augustus 2020 11:36

Wat is dat nu weer voor een vergelijking Sharella , spoor jij wel ??

Napi
woensdag 26 augustus 2020 13:59

zwarte piet wiede wiede wied ik zag je niet. zo zwart als roet. ze discrimineren daarom goed dat er bedrijven zijn die Nederland op zijn vingers tikt.

bipen
donderdag 27 augustus 2020 10:36

Sharella is een bounty maar wil dat niet toegeven.Veel Hindoestanen ook de lichtkleurige gedragen zich als bounty’s. Bruine en zwarte Nederlanders verloochen je afkomst niet want dan heb je niks om op terug te vallen. Hoe goed je het ook doet, witte mensen beoordelen jou altijd op je uiterlijk. Dus het is een zwarte of bruin persoon en zal dus niks voorstellen. Er zijn gekleurde mensen die door zich geliefd te maken bij blanken hopen dat de blanken hen als gelijken zien. Dat werkt zo niet. Ben gewoon jezelf. De blanke doet dat ook. De wereld is niet alleen van… Lees verder »

Guff
donderdag 27 augustus 2020 14:49

Bipen bedoeld als je jezelf niet waardeerd dan zullen anderen dat ook niet doen. Bruine en zwarte mensen die zich in allerlei bochten wringen om blanken te pleasen hebben geen leven. Blanken proberen door te zonnen bruin te worden maar als je ze vraagt om van lichaam te ruilen (wat niet mogelijk is) dan weten ze niet hoe snel ze nee moeten zeggen. Ze weten namelijk ook al zijn ze straat arm welke privileges en voordelen een wit persoon heeft t.o.v. een zwart persoon. Ook weten ze bliksemsgoed welke voordelen en stichmas zwarte mensen van blanken ondervinden. Die hebies willen… Lees verder »Advertentie

Nederland

Stijging opname coronapatienten in ziekenhuis naar 2249

Geplaatst

op

Covid Europa Efe

Nederland kent een stijging van het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen. Momenteel zijn er 2249 corona patiënten opgenomen dit is een stijging van 102, daarvoor was het een van totaal 2147. Dit meld het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Momenteel liggen er 506 Covid-19 patiënten op de IC, waarvan 16  nieuwe Covid-19 opnames.  De verpleegafdeling kent ook een stijging van 291 coronapatiënten, stijging van 1657 naar 1743.

De verwachting is dat er eind van de maand 2500 corona patiënten zullen zijn, daar het huidige aantal besmettingen nog toeneemt.

De druk op ziekenhuizen is zodanig toegenomen dat er wordt uitgeweken naar Duitsland voor behandelingen. De ziekenhuizen in Nederland zijn  vol, dus er moet wel gebruik gemaakt worden van hulp buiten de Nederlandse grenzen.

Culturu.com

 

 

Lees verder

Nederland

RIVM meldt meer dan 10.000 coronabesmettingen

Geplaatst

op

Covid Europa Efe

Afgelopen 24 uur zijn er meer dan 10.000 mensen positief getest op het coronavirus. Dit wordt vermeld door het  RIVM. Het aantal corona besmettingen zijn er 726, dit is meer dan gisteren.

Het aantal coronapatiënten is nu in de ziekenhuizen gestegen naar is 2073. Dit wordt vermeld door het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Afgelopen 24 uur is het aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen ook gestegen. Er zijn 248 coronapatiënten opgenomen. De teller staat nu op een totaal van 1601 corona patiënten op de verpleegafdelingen.

Ook de intensivecareafdelingen kennen een stijging van opname coronapatiënten. De afgelopen 24 uur zijn er 43 coronapatiënten opgenomen.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen