Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Multinationals als Shell moeten winstbelasting gaan betalen

Geplaatst

op

door

Nederlandse multinationals moeten belasting over hun winst gaan betalen. Haagse bronnen zeggen dat het kabinet dat op Prinsjesdag bekend gaat maken. Bedrijven als Shell, AkzoNobel of Unilever betalen nu geen of nauwelijks winstbelasting.

Naar aanleiding van het nieuws dat Shell een miljard winst per jaar maakt en daar geen belasting over betaalt, schreef GroenLinks een initiatief-wetsvoorstel met steun van SP en PvdA om een eind te maken aan dat soort praktijken. In de Tweede Kamer werd een hoorzitting gehouden waar Shell en Philips op het matje moesten komen. Dat lijkt nu z’n vruchten te hebben afgeworpen.

Het kabinet neemt de initiatiefwet over van GroenLinks om ervoor te zorgen dat multinationals geen winstbelasting meer kunnen ontwijken in Nederland.

Volgens bronnen wil het kabinet met de maatregel laten zien dat de middenklasse moet floreren. ‘We willen lastenverlichting voor de burger, en dan moeten bedrijven maar ietsjes meer betalen.’

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Angstige momenten voor bezoekers Duinrell

Geplaatst

op

door

Een aantal bezoekers van pretpark Duinrell beleefde zondag angstige momenten. Terwijl het karretje omhoog getakeld werd, liep de attractie vast. Hierdoor stonden ze minutenlang stil, op ongeveer twintig meter hoogte.

Bezoekers van het park hebben het incident vastgelegd op foto’s. Hierop is te zien hoe het karretje van de achtbaan loodrecht omhoog stilstaat, vlak voor de top. Hoe lang ze precies vastzaten is niet duidelijk.

Rond 13.00 uur liet Duinrell op Twitter weten dat alles is goedgekomen en dat iedereen veilig uit de attractie is gehaald.

De bewuste achtbaan gaat loodrecht omhoog tot een hoogte van 22 meter om vervolgens weer loodrecht naar beneden te storten. Vervolgens volgen een looping, kurkentrekkers en heftige bochten elkaar in hoog tempo op.

Lees verder

Nederland

Overleden persoon aangetroffen in park Nieuwegein

Geplaatst

op

door

Een overleden persoon die vanochtend werd aangetroffen in Nieuwegein is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Dat meldt de politie.

Agenten troffen het stoffelijk overschot vanochtend aan op de Harmonielaan. Daar lag het lichaam op straat bij een fietspad naast een parkeerplaats.

Agenten hebben ter plekke onderzoek gedaan en geconcludeerd dat er geen reden is om uit te gaan van een misdrijf. Over de doodsoorzaak zijn vooralsnog geen mededelingen gedaan. Het lichaam, en een in de buurt geparkeerde fiets, zijn weggehaald. De politie wenst de familie van de overleden persoon ‘sterkte toe’.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X