Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Moeder van ‘Sloterplasbaby’ vrijgesproken

Geplaatst

op

door

De moeder van de dode baby die op 8 juni 2016 aan de Sloterplas werd gevonden, wordt vrijgesproken van het verbergen van het lijkje. De rechtbank kan niet vaststellen dat de vrouw de bedoeling had om het kindje te verbergen toen zij het in een plastic tas achterliet in het park.

Het dode kindje werd gevonden door een voorbijganger. Politieonderzoek leidde uiteindelijk naar de nu 27-jarige vrouw. Zij bekende dat zij de moeder was en verklaarde dat zij niemand over haar ongeplande zwangerschap had verteld. Volgens haar was de baby dood ter wereld gekomen. Uit angst voor ontdekking door haar familie besloot ze het lichaam in een tas achter te laten in het Sloterpark. Ze zou de tas bij een boom vlakbij een pad hebben neergelegd, omdat ze wilde dat haar kindje werd gevonden en een begrafenis zou krijgen.

De rechtbank stelt vast dat er in de zaak veel onduidelijk is gebleven. Zo kon er geen zekerheid worden gekregen over de oorzaak en het moment van het overlijden van het kindje. De vrouw zegt zich niet te kunnen herinneren wanneer het kindje precies werd geboren en wanneer zij het in het park achterliet. Het is dus ook niet duidelijk hoe lang het kindje in het park heeft gelegen en wat er in de tussentijd mee is gebeurd. De plek waar de vrouw de tas naar eigen zeggen achterliet is niet dezelfde als waar de tas uiteindelijk werd gevonden. Ook is de tas in aanraking geweest met water, maar het is niet duidelijk hoe dat is gebeurd.

Wat de rechtbank wel kan vaststellen is dat zowel de plek die de moeder heeft aangewezen als de uiteindelijke vindplaats van de tas, redelijk goed zichtbaar zijn vanaf het pad of het daar gelegen uitkijkpunt.

Al met al komt de rechtbank tot de conclusie dat uit het dossier niet blijkt dat de vrouw de bedoeling had de dood van het kindje of de doodsoorzaak geheim te houden. 

Wat de vrouw heeft gedaan is verontrustend en verdrietig, maar niet strafbaar. Daarom wordt zij dan ook vrijgesproken.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

80 kilo coke in Martinair Cargo-vliegtuig: Drie Nederlanders opgepakt

Geplaatst

op

door

Op de internationale luchthaven in Ezeiza, nabij Buenos Aires in Argentinië, is gisteren tijdens een douaneactie ruim tachtig kilo cocaïne aangetroffen in het ruim van een vliegtuig dat vloog voor Martinair Holland. Drie Nederlanders zijn aangehouden, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het ging om een blauw KLM Cargo-toestel, ingezet door Martinair dat onder Air France-KLM opereert. Vlucht MP6912 stond rond 13.00 uur op het punt op te stijgen van het Aeropuerto Internacional Ministro Pistarini toen de controle plaatsvond. Het toestel zou naar Quito in Ecuador vertrekken en daarna doorvliegen naar Amsterdam. Een dag eerder was de vlucht vanuit Amsterdam aangekomen, na een tussenstop in São Paulo, Brazilië.

Meer dan 50 agenten en vijf drugshonden zouden hebben meegedaan aan de actie onder leiding van rechter Javier López Biscayart. Zij troffen in het ruim van het toestel, verborgen tussen pallets met andere lading, 82 pakjes cocaïne, elk van ongeveer een kilo. Het aantal aangetroffen kilo’s coke varieert in de berichtgeving door lokale media van 82 tot 86. De waarde wordt geschat op een kleine 7,5 miljoen euro. 

Lees verder

Nederland

Curaçao Tourist Board nieuwe partner Ajax

Geplaatst

op

door

Ajax en Curaçao Tourist Board hebben overeenstemming bereikt over een partnership. De samenwerking gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari 2020 en loopt tot en met 30 juni 2023. Voor het eerst in de historie van de club zal een partner zichtbaar zijn op de mouw van het Ajax-shirt. Curaçao Tourist Board zal daarnaast via verschillende kanalen het toerisme op het eiland promoten onder de miljoenen volgers van de club. 

Naast zichtbaarheid door middel van een logo op het shirt, vanaf de wedstrijd op 19 januari tegen Sparta Rotterdam, is tevens een bezoek van Ajax 1 aan Curaçao een onderdeel van de overeenkomst. Ook zal een ‘Ajax Legends team’ afreizen naar Curaçao en worden tijdens het bezoek verschillende promotionele evenementen georganiseerd op het eiland. 

Veelzijdige vakantiebestemming  
Mevrouw Mc William, minister van Economische Ontwikkeling van Curaçao: “Toerisme is een belangrijke pijler van de economische ontwikkeling van Curaçao. De samenwerking met Ajax is een goede manier om onze Nederlandse en internationale doelgroep meer over Curaçao als veelzijdige vakantiebestemming te vertellen.”

“We hebben jarenlange ervaring met sportmarketing over de hele wereld en een partnership met Ajax, met hun internationale bereik en blik op de toekomstige generaties past heel goed bij onze doelstellingen. We kijken uit naar een goede samenwerking en om het team op Curaçao te ontvangen zodat ze zelf kunnen ervaren hoeveel er te beleven is op ons eiland.” 

Mevrouw Mc William zal zondag aanwezig zijn bij het duel tussen Ajax en Sparta Rotterdam in de Johan Cruijff ArenA om het logo te onthullen.

‘Mooie uitbreiding’  
Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax: “Voor Ajax betekent het partnership met Curaçao Tourist Board een mooie uitbreiding van onze commerciële portefeuille. En wij gaan er met Curaçao Tourist Board voor zorgen dat hun marketingdoelstellingen mede dankzij deze samenwerking behaald zullen worden.”

“Onze nieuwe partner zorgt bij Ajax voor inkomsten die een bijdrage moeten leveren aan onze doelstelling om structureel aan te haken bij de Europese voetbaltop. Wij kijken uit naar een langdurige en succesvolle samenwerking”,  aldus Menno Geelen.

Curaçao eerder sponsor

Het zal niet de eerste keer worden dat Curaçao als sponsor dient voor een club in Nederland. Tussen 2008 en 2011 was het eiland al hoofdsponsor van NEC. Ajax heeft er geen geheim van gemaakt dat men steeds vaker buiten de landsgrenzen kijkt om de financiële mogelijkheden te vergroten. De Amsterdammers hebben bijvoorbeeld samenwerkingsverbanden met clubs uit heel de wereld.

“De financiële kloof met de Europese top is niet dichten en toch willen we structureel aanhaken. Dan moet je creatief blijven”, zei algemeen directeur Edwin van der Sar eerder. “Ons stadion zit vol, we hebben 34.000 mensen op een wachtlijst, de skyboxen en business-seats zitten vol en de Europese uitwedstrijden zijn uitverkocht. We kunnen vol op andere zaken inzetten. Dat moet ook, anders wordt het gat weer groter.”

Lees verder

Meest gelezen